برخی ناشران با گرفتن پول از نوقلم‌ها سوءاستفاده می‌کنند/ «کارت دعوت»؛ دعوتی برای نویسندگان نوقلم به دنیای ادبیات است

12:06 - 11 دی 1398
کد خبر: ۵۸۰۱۵۶
دسته بندی: فرهنگی ، عمومی
نویسنده کتاب «به سپیدی یک رویا» گفت: برخی ناشرنما‌ها که تعداد آن‌ها زیاد نیست، از وضعیت نوقلمان سوءاستفاده می‌کنند. این ناشران نویسندگان نو قلم را در مسیر نادرست قرار می‌دهند و از آنان برای چاپ کتاب‌هایشان هزینه‌های گزافی دریافت می‌کنند.
احسان رضایی نویسنده کتاب در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی پیرامون مضمون کتاب «کارت دعوت» گفت: کتاب «کارت دعوت» مجموعه ۳۴ داستان از ۳۴ نویسنده است که هر کدام داستانی مجزا و نگارشی ویژه در خود  دارند، تنها عامل اتصال این داستان‌ها با یکدیگر محتوا‌ی آثار نویسندگان نو قلمی است که پس از چندین نقد و تصحیح آماده چاپ شده است.
برخی ناشران با گرفتن پول از نوقلم‌ها سوءاستفاده می‌کنند/ «کارت دعوت»؛ دعوتی برای نویسندگان نو قلم به دنیای ادبیات است
وی پیرامون علت رونمایی از این کتاب در اختتامیه جایزه جلال آل احمد مطرح کرد: محتوا‌ی تولید شده توسط نویسندگان نو قلم در کتاب «کارت دعوت» در ابتدا مورد نقد‌هایی از سوی صاحب نظران ادبیات قرار گرفت و اصلاحات متمادی روی این کتاب انجام شد، این حساسیت‌ها «کارت دعوت» را دارای ارزش و اهمیت بیشتری کرد، از سوی دیگر هزینه‌های بالای تولید کتاب طی سال‌های اخیر برای نوقلمان باعث می‌شود تا آنان نتوانند وارد عرصه نویسندگی شوند و در این میان استعداد‌های فراوانی به علت اینکه به آن‌ها بها داده نمی‌شود از بین می‌روند لذا به همین دلیل تصمیم بر آن شد تا از  کتاب «کارت دعوت» در اختتامیه جایزه جلال آل احمد رونمایی کنیم. 

رضایی کتاب «کارت دعوت» را نمونه‌ای ارزشمند برای جلب توجه نویسندگان به نقد دانست و اظهار کرد: «کارت دعوت» اولین محصول از کار نویسندگان نوقلمی است که توانسته‌اند پس از اصلاحات متعدد و با کمک راهنمایی نقادان، کاری حرفه‌ای رابه نمایش بگذارند. این رویکرد زمینه را برای نگارش کار‌های ارزشمند و تولید کتاب‌های مفید فراهم خواهد کرد و در عین حال جایگاه نقد را در ادبیات امروز پر رنگ می‌کند. 

وی به علت نام گذاری کتاب با عنوان «کارت دعوت» اشاره و ابراز کرد: نام گذاری کتاب با عنوان «کارت دعوت» بر این مبنا بود که چاپ این کتاب دعوتی برای نویسندگان نو قلم به دنیای ادبیات باشد. 

رضایی به استعداد‌ها و توانایی‌های برخی نویسندگان اشاره و اظهار کرد: برخی نویسندگان نوقلم دارای استعداد‌های بسیار خوبی هستند آنان می‌توانند با وارد شدن به عرصه نویسندگان صاحب‌نام و استفاده از تجربه بزرگان این عرصه نقشی موثر در تولید آثار فاخر و ادبیاتی داشته باشند.

 وی به وجود برخی کانال‌ها در فضای مجازی که زمینه را برای تعلیم و تربیت داستان نویسان فراهم می‌کنند اشاره و ابراز کرد: کلاس‌ها و برخی کانال‌های فضای مجازی زمینه را برای تربیت نویسندگان داستانی جدید فراهم کرده‌اند، نویسندگان شهرستانی نیز می‌توانند با استفاده از این فضا اقدام به نگارش محتوا و ارسال آثار برای نقد و بررسی کنند تا علاوه بر آثار ادبیات داستانی ارزشمند بتوان استعداد‌های خوب در حوزه داستان نویسی را شناسایی و شکوفا کرد.

رضایی با انتقاد از برخی برخورد‌های ناشران با نویسندگان نوقلم تصریح کرد: برخی ناشرنما‌ها که تعداد آن‌ها زیاد نیست، از وضعیت نوقلمان سوءاستفاده می‌کنند. این ناشران نویسندگان نو قلم را در مسیر نادرست قرار می‌دهند و از آنان برای چاپ کتاب‌هایشان هزینه‌های گزافی دریافت می‌کنند.

برخی ناشران مناسبات نا سالم را در فضای نشر گسترش می‌دادند/ کتاب «کارت دعوت» داستان‌هایی از نقد گذشته
وی به مناسبات ناسالم در فضای نشر اشاره و تاکید کرد: برخی ناشرنما‌ها دست به اقداماتی می‌زنند که به مناسبات ناسالم در فضای نشر می‌انجامد. چنانچه افراد با استعداد از میانه نویسندگان نوقلم انتخاب و مسیر برای فعالیت آنان هموار شود شاهد شکوفایی بیش از پیش در ادبیات داستانی خواهیم بود.

رضایی با انتقاد به افزایش قیمت مواد اولیه تولید کتاب به ویژه  کاغذ خاطرنشان کرد: با افزایش قیمت مواد اولیه خصوصاً کاغذ هزینه چاپ کتاب چند برابر افزایش پیدا کرده است بدین ترتیب کتاب به عنوان کالایی فرهنگی گران شده و در رکود قرار گرفته و ادامه این روند، ضربه‌ای بزرگ به فرهنگ کشور وارد خواهد کرد.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *