نگاهی جامع به فهرست هیات انتخاب فجر ۳۸/جای چه کسانی در این فهرست خالی است؟

9:52 - 12 آذر 1398
کد خبر: ۵۷۳۲۸۵
فهرست هیات انتخاب جشنواره فیلم فجر در حالی با حضور کمرنگ کارگردانان سینما روبرو شده که امسال فهرست نسبتاً بلندبالایی از کارگردانان غایب وجود دارد، فهرستی که اسامی همچون پوران درخشنده، فریدون جیرانی، داریوش مهرجویی، علیرضا داوودنژاد، نرگس آبیار و بهرام توکلی دیده می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، هیات انتخاب آثار سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر روز گذشته از سوی دبیرخانه این جشنواره معرفی شدند، در این فهرست اسامی متفاوتی از اهالی سینما و تلویزیون دیده می‌شود، نام‌هایی که باید دید تاکنون در فضای سینما تا چه حد تجربه داشته اند. 

محمد احسانی، محمود اربابی، همایون اسعدیان، یلدا جبلی، رضا درستکار، سید محمود رضوی و حسین کرمی در این دوره از جشنواره انتخاب فیلم‌های بخش سودای سیمرغ (مسابقه سینمای ایران) و نگاه نو (ویژه فیلم اول کارگردانان) را بر عهده خواهند داشت.

نگاهی جامع به فهرست هیات انتخاب فجر ۳۸/جای چه کسانی در این فهرست خالی است؟

شاید در میان اسامی هیات انتخاب این دوره از جشنواره فیلم فجر، افراد نام آشنایی دیده شوند اما نکته بزرگی که‌ می‌توان در این بین به آن اشاره کرد کم بودن وزنه هنری این هیات است زیرا اکثریت نام‌های حاضر در این فهرست را بیشتر افرادی تشکیل می‌دهند که در بدنه و بخش مدیریتی سینما مشغول به فعالیت هستند.

شاید اکثریت این فهرست سابقه حضور بخش داوری و یا هیات انتخاب جشنواره فیلم فجر طی سالهای گذشته را داشته باشند اما بیشتر آنها سابقه هنری خاصی از جمله کارگردانی، بازیگری و یا غیره را ندارند، اتفاقی که شاید در اولین نگاه کمی مخاطب را برای ارزیابی آثار هنری جشنواره فیلم فجر به عنوان مهمترین رویداد سینمایی کشور متعجب کند. 

نگاهی جامع به فهرست هیات انتخاب فجر ۳۸/جای چه کسانی در این فهرست خالی است؟
فهرست هیات انتخاب جشنواره فیلم فجر در حالی با حضور کمرنگ کارگردانان و بازیگران مطرح سینما روبرو شده که امسال فهرست نسبتاً بلندبالایی از کارگردانان غایب در جشنواره فیلم فجر وجود دارد، فهرستی که اسامی همچون پوران درخشنده، فریدون جیرانی، داریوش مهرجویی، علیرضا داوودنژاد، نرگس آبیار و بهرام توکلی در آن دیده می‌شود.

به همین بهانه خبرنگار گروه فرهنگی ، نگاهی جامع به فهرست هیات انتخاب جشنواره فیلم فجر در دوره سی و هشتم انداخته و کارنامه کاری آنها را مورد بررسی قرار داده است. 

///////////

***محمد احسانی

محمد احسانی به نوعی سر لیست فهرست اسامی اعلام شده از سوی دبیرخانه جشنواره فیلم فجر است، وی سال گذشته و طی برگزاری سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر در میان داوران بخش سودای سیمرغ قرار داشت و امسال نیز بار دیگر حضور در مهمترین فستیوال سینمایی کشور را تجربه می‌کند. 

«محمد احسانی» در آثاری همچون «پنچری»، «به کبودی یاس»، «کارون»، «دود»، «روزگاری هامون»، «تبریز، تصاویر دنیای فراموش شده»، «گسل»، «لاتاری»، «این سیب هم برای تو» به عنوان «بازیگر»، «کارگردان»، «تهیه‌کننده» و «مشاور پروژه» حضور داشته است.

احسانی هم‌اکنون عضو شورای پروانه نمایش فیلم سینمایی و مدیر شبکه‌های تماشا، نمایش و نسیم است و حال بار دیگر در کنار حضورش در تلویزیون حضور در جشنواره فیلم فجر را در کارنامه‌اش ثبت می‌کند. 

***محمود اربابی

محمود اربابی فیلمنامه نویس، عضو شورای پروانه ساخت و معاون توسعه فناوری و مطالعات سازمان سینمایی دیگر عضو هیات انتخاب سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر است.

رئیس انجمن سینمای جوان کرج، عضو شورای فیلمنامه و شورای تولید فیلم حوزه هنری، مدیر مرکز تحقیقات فیلم حوزه هنری، اولین مدیر مدرسه کارگاهی فیلمنامه‌نویسی حوزه هنری، معاون فرهنگی بنیاد سینمایی فارابی، مدیرکل گسترش و آموزش نیروی انسانی سینمای کشور و مدیرکل ارزشیابی و نظارت سینمای حرفه‌ای کشور از جمله عناوینی است که اربابی در عرصه سینما به خود اختصاص داده است. 

لیلی در پاییز، آوای نقاره‌ها، تاور کرین، برج آرام، یک دقیقه و یازده ثانیه، زندگی با چشمان بسته از جمله فیلمنامه‌هایی هستند که اربابی تاکنون نوشته است. 

***همایون اسعدیان

همایون اسعدیان فیلمنامه نویس، تهیه کننده، کارگردان و رییس هیات مدیره خانه سینما نفر سوم فهرست هیات انتخاب سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر است، وی به نوعی یکی از موفق‌ترین چهره‌های حاضر در فهرست هیات انتخاب از لحاظ حضور در جشنواره فیلم فجر است. 

اسعدیان تاکنون پنج بار برای فیلم‌های آخر بازی، مرد آفتابی و دو همسفر نامزد سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر شده است، وی دو بار برای کارگردانی «آخر بازی» و عکاسی از فیلم «دو همسفر» دیپلم افتخار جشنواره فیلم فجر را از آن خود کرده است. 

داوری بخش اصلی سینمای سعادت بین الملل جشنواره فیلم فجر و داوری بخش نگاه نو سی و سومین جشنواره فیلم فجر از جمله تجربیات وی در جشنواره فیلم فجر است، وی کارگردانی فیلم‌های سینمایی نیش، مرد آفتابی، شوخی، آخربازی، طلا و مس، ده رقمی، بوسیدن روی ماه و مجموعه‌های تلویزیونی غول چراغ جادو، بچه های خیابان و اگه بابام زنده بود را بر عهده داشته است.

***یلدا جبلی

یلدا جبلی فیلمنامه نویس، تدوینگر و کارگردان جوان سینما از جمله نام‌هایی است که حضورش در فهرست هیات انتخاب سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر کمی شاید تعحب آور باشد. کارگردان جوانی که هنوز سومین تجربه کارگردانی را هم پشت سر نگذاشته است. 

وی چند فیلم کوتاه و تله فیلم بلند و دو فیلم سینمایی در کارنامه هنری خود دارد. جبلی فعالیت هنری خود را با دستیاری تدوین آلبوم در سال ۱۳۸۳ آغاز کرد، فیلم سینمایی جمشیدیه نیز به کارگردانی او در سی و هفتمین دوره جشنواره فیلم فجر حضور داشت که با انتقادات فراوانی جشنواره را به اتمام رساند و در هیچ بخشی جایزه نگرفت. 

وی البته کاندید بهترین فیلم بخش هنر و تجربه برای فیلم «داره صبح می‌شه» در سی و سومین دوره از جشنواره فیلم فجر بود اما نتوانست این جایزه را از آن خود نماید. 

***رضا درستکار

رضا درستکار منتقد، نویسنده کتاب‌های سینمایی و مستندساز از دیگر چهره‌های حاضر در میان فهرست هیات انتخاب جشنواره فیلم فجر در سال جاری است. 

همکاری مستمر با مطبوعات سینمایی نظیر فرهنگ وسینما، فیلم، ادبستان، فیلم و ویدئو، فصلنامه فارابی و سینما تک، دنیای تصویر از جمله فعالیت‌‎های درستکار در عرصه سینما است، وی به نوعی نماینده منتقدین و اهالی رسانه در هیات انتخاب محسوب می‌شود. 

البته درستکار در عرصه سینما تجربه کارگردانی هم داشته است، فریدون گله کجاست؟، حاجی گولیت، اکبر جوجه، دستم پاست، روز برمی‌خیزد از جمله آثاری هستند که درستکار در کارنامه خود دارد. کتاب‌های «فریدون گله زندگی و آثار»، «بهمن فرمان‌آرا زندگی و آثار»، «با مجید مجیدی زندگی و آثار» و «روایت‌های مستند» از جمله تالیفات سینمایی درستکار طی سالهای گذشته است.

***سید محمود رضوی

سید محمود رضوی تهیه کننده سینما و عضو شورای صنفی نمایش نام آشنای حاضر در فهرست هیات انتخاب جشنواره فیلم فجر در دوره سی و هشتم است، وی طی سالهای گذشته حضور پررنگی در قامت تهیه کننده سینما داشته است. 

وی ورود به سینما را با سرمایه‌گذاری فیلم «هفت و پنج دقیقه» شروع کرد و پس از آن مشترکاً با اصغر فرهادی تهیه‌کنندگی فیلم دربارهٔ الی را در سال ۱۳۸۷ برعهده گرفت. همچنین فیلم «خیابان‌های آرام» از تولیدات سال ۱۳۸۹ نیز به تهیه‌کنندگی سید محمود رضوی می‌باشد.

در سی و یکمین دوره جشنواره فیلم فجر با تهیه‌کنندگی اولین فیلم بلند سینمایی بهروز شعیبی با نام «دهلیز» برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم اول جشنواره شد.

در سی و چهارمین دورهٔ جشنواره فیلم فجر با تهیه‌کنندگی فیلم‌های «سیانور» و «خانه‌ای در خیابان چهل و یکم» حاضر بود. فیلم «خانه‌ای در خیابان چهل و یکم»، نامزد دریافت سیمرغ در بخش نگاه نو جشنواره بود.

در سی و پنجمین دوره جشنواره فیلم فجر، با تهیه‌کنندگی فیلم «ماجرای نیمروز»، سه سیمرغ بلورین بهترین فیلم، بهترین فیلم از نگاه ملی و بهترین فیلم از نگاه تماشاگران را دریافت کرد. همچنین بهزاد جعفری طادی برای فیلم ماجرای نیمروز برنده سیمرغ بلورین بهترین طراحی صحنه و لباس شده‌است.

***حسین کرمی

حسین کرمی عضو شورای پروانه ساخت و نمایش فیلم‌های سینمایی و قائم مقام معاونت سیما نامی است که در فهرست هیات انتخاب جای گرفته و همچون یلدا جبلی شاید دیگر نام عجیب این فهرست به نظر برسد، زیرا کرمی اکثریت فعالیت خود تاکنون را در تلویزیون به ثبت رسانده است. 

کرمی سال گذشته نیز در بین هیات انتخاب بخش سودای سیمرغ سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر حضور داشت و هم اکنون دومین حضور سینمایی خود در مهمترین رویداد این هنر را تجربه می‌کند. 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *