به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، دعای «نادعلی» از جمله دعاهای بسیار زیبا و دلنشینی است که فضایل فراوانی برای آن ذکر کردهاند، به همین منظور خبرنگار گروه فرهنگی با تنی چند از کارشناسان علوم قرآنی پیرامون بررسی اهمیت و فضایل این دعا به گفتوگو نشسته است که در ادامه خواهید خواند:
***ارزش ها و فضایل دعای «ناد علی»
حجتالاسلام والمسلمین ابراهیم بهاری کارشناس علوم قرآنی در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی ، پیرامون فضایل و اهمیت دعای «ناد علی» گفت: ما وقتی در علوم دینی به واژه دعا میرسیم این مقوله به دو دسته تقسیم میشود، دعای معصوره و غیر معصوره، دعای معصوره به دعایی گفته میشود که مستقیما از جانب ائمه معصومین به ما منتقل شود.
این کارشناس علوم قرآنی در همین راستا بیان کرد: دعای «ناد علی» نیز از جمله ادعیهای است که طبق روایاتی که از سوی سلمان فارسی بیان شده از وجود مبارک «پیامبر اکرم (ص)» بیان شده است و مورد سفارش ایشان بوده است.
بهاری پیرامون اینکه دعای «ناد علی» را در چه زمانی باید خواند ابراز کرد: اینکه ما دعای «ناد علی» را در چه زمانی قرائت و در چه موقعیتی مورد توجه قرار دهیم باید مورد بررسی قرار گیرد،در مجموعه کتب دینی وقتی به دعای «ناد علی» نگاه میکنیم همان طور که عالمان دینی مطلع هستند این دعا دارای دو جایگاه متفاوت است، دعای «ناد علی صغیر» و «دعای ناد علی کبیر» که در واقع مضمون اصلی این ادعیه فضایل مولای متقیان حضرت «امیرالمومنین (ع)» را نمایان میسازد و ما زمانی که مجموع این دعا را مورد بررسی قرار میدهیم به فضایل و ویژگیهای شخصیتی «امیرالمومنین (ع)» خواهیم رسید.
این کارشناس علوم قرآنی پیرامون دعای نادعلی صغیر اظهار کرد: دعای «ناد علی صغیر» دارای ساختاری موزون و نوعی شعرگونه است: «ناد علیا مظهر العجائب، تجده عونا لک فی النّوائب، کلّ غمٍّ و هَمٍّ سَینجَلی، بِوَلایَتِکَ یا علیّ یا علی یا علی»، و در روایات آمده است که پس از از قرائت این بخش از دعا لازم است ۱۱۰ مرتبه ذکر «یا علی» گفته شود.
وی اظهار کرد: آنچه که در دعای «ناد علی» نهفته و در روایت به آن اشاره شده وجود بیش از۷۰۰ روایت پیرامون این دعا و خواص آن است، چکیده این دعا به نکات مهمی اشاره دارد که «پیغمبر اکرم(ص)» در مورد «امیرالمومنین(ع)» بیان فرمودهاند و نا گفته نماند که در روایات بسیار نقل شده که ذکر این دعا موجب برآورده شدن حاجات هر انسانی خواهد شد.
بهاری به ویژگیها و خواص تاثیرگذار دعای «ناد علی» اشاره و ابراز کرد: آنچه که مسلم است هر انسانی برای برآورده شدن خواستههای خود وقتی به «امیرالمومنین(ع)» توسل کند قطعا رحمت واصلهای شامل حال آن میشود، اما خواندن و قرائت دعای «ناد علی» و بهره بردن از خواص آن این گونه روایت شده که اگر فردی در موقعیت سخت قرار گرفته باشد و هفت مرتبه دعای ناد علی را رائت کند و سپس امیدوار باشد که با قرائت این دعا از فضایل آن بهرهمند میشود پروردگار عالم ضررها و زیانهایی که وی را تهدید میکند را از آن دور خواهد کرد.
***دو نوع دعای نادعلی وجود دارد
یدالله بهتاش پیر غلام حسینی و مداح «اهل بیت (ع)» در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی پیرامون اهمیت و فضایل دعای «ناد علی» گفت: دعای «ناد علی» یک از دعاهایی است که در وصف حضرت «ا
میرالمومنین (ع)» بیان شده است. این دعا شعر گونه است، بررسیها نشان میدهد دو نوع دعای نادعلی وجود دارد، «ناد علی کبیر» که در کتاب زادالمعاد بیان شده و «نادعلی صغیر» که در کتاب بحارالانوار آمده است.
به طور کل موضوع اصلی «دعای نادعلی کبیر» و «نادعلی صغیر» تمسک به امام اول شیعیان است. خواص دعای نادعلی کبیر هم کم و بیش به خواص دعای نادعلی صغیر شباهت دارد و مانند آن به شیوههای متفاوتی تلاوت و ختم میشود، شیوههایی که هر کدام از آنها خاصیت ویژهای را نمایان میسازند و آثار متفاوتی را نیز به همراه خواهند داشت.
در ادامه متن و ترجمه دعای «ناد علی» را مشاهده خواهید کرد:
بِسمِ اللهِ الرَّحمن الرَّحیم
نادِ عَلیاً مَظهَرَالعَجائِب تَجِدهُ عَوَناً لَکَ فِی النَوّائِب لی اِلیَ اللهِ حاجَتی وَعَلَیهِ مُعَوَّلی کُلَّما اَمَرتَهُ وَرَمَیتُ مُنقَضی فی ظِلِّ اللهِ وَیُضِلل اللهُ لی اَدعُوکَ کُلَّ هَمٍ وَغَمًّ سَیَنجَلی بِعَظَمَتِکَ یا اللهُ بِنُبُوَّتِکَ یامُحَمَّدَ بِوَلایَتِکَ یاعَلِیُّ یاعَلِیُّ یاعَلِیُّ
اَدرِکنی بِحقِّ لُطفِکَ الخَفیِّ اللهِ اَکبَرُ اَنامِن شَرِّ اَعدائکَ بَریءٌ اللهُ صَمَدی مِن عِندِکَ مَدَدی وَعَلَیکَ مُعتَمِدی بِحقِّ إِیاکَ نَعبُدُ وَ إِیاکَ نَستَعینُ
یااَبالغَیثِ اَغِثنی یااَبَاالَحَسَنَین اَدرِکنی یاسَیفَ اللهُ اَدرِکنی یابابَ اللهِ اَدرِکنی یاحُجَّهَ اللهِ اَدرِکنی یا وَلِیَّ اللهِ اَدرِکنی بِحَقَّ لُطفِکَ الخَفیَّ یا قَهّارُتَقَهَّرتَ بِالقَهرِوَالقَهر ُفی قَهرِ قَهرکَ یاقَهارُ
یاقاهِرَالعَدُوِّ یاواِلیَ الوَلِیِّ یامَظهَرَ العَجائِبِ یامُرتَضی عَلِیٌّ رَمَیتَ مِن بَغی عَلَیَّ بِسَهمِ اللهِ وَسَیفِ اللهِ القاتِلِ اُفَوَّضُ اَمری اِلیَ اللهِ اِنَّ اللهُ بَصَیرٌ بِالعَبادِ وَاِلهُکُم اِلهٌ واحِدٌ لااِلهَ اِلاّ هُوَ الرَّحمنُ الرَّحیمُ
یاغیاثَ المُستَغیثیَنِ یا دَلیلَ المُتَحیِّرِینَ یااَمانَ الخائِفینَ یامُعینَ المُتَوَکِلین یارَاحِمَ المَساکینَ یا اِلهَ العالَمَینَ بِرَحمَتِکَ وَصَلَّی اللهُ عَلی سَیِّدِنا مُحَمَّدٍ وَالِهِ اَجمَعین وَ الحَمدُ اللهِ رَبِّ العالَمینَ
ترجمه دعای نادعلی:
بخوان علی را که مظهر صفات عجیبه است. تا یاری کننده تو باشد در سختیها این بنده پیوسته به خدا نیازمند است؛ و من در امورم به او تکیه کرده ام و امور گذشته و اینده ام را به او وا میگذارم برای رفع هر ناراحتی تو را میخوانم. تا مشکل حل و مسائل روشن گردد قسم به بزرگیتای خدا و به پیامبریتای محمد و به ولایت توای علیای علیای علی مرا در یاب بحق لطف پنهانت.
الله اکبر و من از شر دشمنانت بیزاری میجویم. خدای بی نیاز از سوی تو یاری میشم و بر تو اعتماد دارم به حق ایاک نعبد و ایاک نستعین.ای پدر کمکای پدر حسنین مرا در یابای شمشیر خداای در خدا،ای حجت خدا، ای، ولی خدامرا در یاب. به حق لطف پنهانتای غالب و غلبه کننده،ای دوست دوست خداای مظهر صفات عجیبهای علی یقین دارم هرکه بخواهد ظلم نماید تو به شمشیر کشنده او را از پای در میاوری من تمام امورم را به تو واگذارمی کنم.
بدرستی او بصیر بر بندگان است فرماید: خدای شما خدای واحد است و غیر از او خدایی نیست و بخشنده و مهربان. مرا در یابای فریاد رس فریاد خواهانای راهنمای سر گردانانای امان دهتر سندگانای یاری دهنده پناه آورندگانای رحم کننده بر فقراای خدا به رحمتت مرا در یاب و درود فرست بر محمد و ال او و ستایش برای جهانیان است و بس.
انتهای پیام/