نسل امروز از داستان کوتاه استقبال بیشتری میکند/از فضای مجازی در جهت ترویج کتابخوانی استفاده کنیم
نویسنده کتاب «میخواهم دنیا را نقاشی کنم» گفت: رونق داستانهای کوتاه نشان میدهد که جامعه ما دچار تغییر و دگرگونی شده و ظرفیت پذیرش داستانهای و رمانهای بلند بسیار کم رنگ شده است.
خبرگزاری میزان -
اعظم سبحانیان نویسنده کتاب «میخواهم دنیا را نقاشی کنم» در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی پیرامون کاهش سرانه مطالعه در کشور گفت: کمبود سرانه مطالعه در کشور امری است که وابستگی شدیدی به تکاپوی همه جانبه از سوی نویسنده و مخاطب دارد، برای از بین رفتن این فاصله نیازمند فرو ریختن دیوار دلسردی در مخاطب هستیم، همچنین نقش مسئولان برای همگرایی فرهنگی و توجه به فرهنگ کتاب و کتابخوانی بسیار مهم است.
وی در همین راستا ادامه داد: هرچند تجربه نشان داده افرادی که علاقهای به کتاب و کتاب خوانی ندارند حتی با برگزاری هفته کتاب همچنان بیعلاقه مانده و گرایش برای مطالعه در آنان به وجود نمیآید، اما اگر فکر کنیم هفتهای به عنوان کتاب هیچ تاثیری بر بالا رفتن سرانه مطالعه کشور ندارد درست نیست.
سبحانیان وجود راهکارهای کارشناسی شده را امری مهم برای پایان دادن به کاهش سرانه مطالعه و کتابخوانی دانست و تاکید کرد: برای بالا بردن سرانه مطالعه در کشور نیازمند برنامههای کارشناسی شده هستیم، این آزمون و خطا برای به دست آوردن رویکردی مناسب قطعاً میتواند تاثیراتی شگرف بر حوزه فرهنگ کشور بگذارد.
نویسنده کتاب «ماهک غول سرزمین پارچهها» به تاثیر زندگی صنعتی در کاهش سطح سرانه مطالعه در کشور و همچنین پناه بردن نسل جوان به فضای مجازی اشاره و تصریح کرد: جامعه صنعتی امروز سبب شده تا افراد زمان کمتری را برای مطالعه اختصاص دهند از سوی دیگر فضای مجازی جای زیادی را در زندگی مردم جامعه باز کرده در همین راستا باید تاکید کرد که استفاده بهینه از پتانسیل فضای مجازی امری مهم و ضروری است.
سبحانیان به رونق داستانهای کوتاه طی چند سال اخیر اشاره و ابراز کرد: رونق داستانهای کوتاه نشان میدهد که جامعه ما دچار تغییر و دگرگونی شده و ظرفیت پذیرش داستانها و رمانهای بلند بسیار کمرنگ شده است، نکته جالب توجه اینکه در بسیاری از فراخوانهای مسابقات و برخی جشنوارهها نیز دیده میشود به کسانی که بتوانند با ۳۰ کلمه یک داستان کوتاه بنویسند جایزه ارزشمندی داده میشود، این مهم نشان میدهد که چون به با کاهش سرانه مطالعه در کشور روبه رو هستیم و وقت برای مطالعه نمیگذاریم شاهد دگرگونیهای جدیدی در حوزه داستان کوتاه هستیم.
وی استفاده مناسب از فضای مجازی برای معرفی کتابهای ارزشمند از سوی نویسندگان را کاری مهم دانست و خاطرنشان کرد: نویسندگان باید تلاش کنند تا کارهای تولید شده خود را با توجه به استقبال مخاطبان امروزی در فضای مجازی معرفی کنند، این امر در کنار تلاشهای انتشاراتیها یا رونمایی از کتابها و معرفی آنها به مخاطبان کاری ارزشمند و قابل توجه است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *