نگاهی به عظمت علم «امام جعفرصادق(ع)»/ تاثیرگذاری امام ششم در گسترش مذهب شیعه
حجت الاسلام علیاکبر رخصی کارشناس علوم قرآنی در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی ، ضمن اشاره به جایگاه علمی «امام جعفر صادق (ع)» گفت: در زمان زندگی این امام بزرگوار تغییر خلافت از بنی امیه به بنی عباس در حال شکل گیری بود و این امر زمینه را برای فعالیت «امام جعفر صادق (ع)» فراهم کرد تا بتوانند آموزههای دینی را توسعه دهند.
*** عظمت علمی «امام ششم (ع)»
این کارشناس علوم قرآنی در همین راستا ادامه داد: در این دوره فرصت بسیار خوبی به وجود آمد تا حوزه علمیهای ایجاد شود و ایشان حدود ۴ هزار شاگرد تربیت کنند که این مهم اشاره مستقیم به عظمت علمی «امام ششم (ع)» دارد که همتا ندارد.
***سیره علمی و سیاسی «امام صادق (ع)» در قبال فرقههای مختلف
وی ادامه داد: ابو حنیفه که پیشوای فرقه حنفیه است معتقد بود دانشمندتر و عالمتر از «امام ششم (ع)» ندیدم. هرگز ندیدم بدون وضو حدیث نقل کند و از نظر علمی هیچ کس به پای این امام بزرگوار نمیرسید. هر زمان بر «امام صادق (ع)» وارد شدم وی را جز بر این سه حالت ندیدم، یا در حال نماز، یا در روزه و یا در حال تلاوت قرآن بودند.
رخصی افزود: در زمان امامت «امام صادق (ع)» منصور دواینقی و دو حاکم جائل و ظالم دیگر بر جامعه اسلامی حکومت میکردند، اما با وجود این مشکلات این امام بزرگوار مذهب شیعه را گسترش دادند و به مبارزه با مکاتب و مسلکهای ساخته شده پرداخت.
این کارشناس علوم قرآنی ابراز کرد: فرقههای زیادی در زمان «امام صادق (ع)» ایجاد شده بود که یکی از این فرقهها فرقه معتزله بود. اندیشه آنان بر پایه اصالت عقل در برابر نقل بنا شده بود. آنها آموزهای الهی را کنار گذاشته بودند و بر اساس عقل خود حکم میکردند که این امر از نگاه اسلام نادرست بود. «امام صادق (ع)» با این گروه و فرقه صحبت میکردند تا اصلاح شوند و تلاش داشتند تا آنان را قانع کنند که در مسیر اشتباه قدم برداشته اند.