«عمود آخر»، روایتی از خاطرات ۴۰ شهید مدافع حرم در پیاده روی اربعین/نذر کتاب در مسیر پیاده روی اربعین را فرهنگسازی کنیم
مدیر «گروه مردمی حریم حرم» گفت: در نظر گرفتن نذورات خوراکی در مسیر پیادهروی اربعین امری مهم و ضروری است، اما نذورات غیرخوراکی همچون بستههای فرهنگی در این مسیر از اهمیت بسیاری برخوردار بوده و یکی از این موارد مبحث بها دادن به فرهنگ کتاب و کتابخوانی در پیادهروی اربعین است.
خبرگزاری میزان -
حسن شمسآبادی مدیر «گروه مردمی حریم حرم» در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی پیرامون چاپ دوم کتاب «عمود آخر» گفت: «عمود آخر» که شامل مجموعه روایتهایی از خاطرات مربوط به پیادهروی ۴۰ تن از شهدای مدافع حرم در مسیر نجف تا کربلا است برای اولین بار در بهمنماه سال ۱۳۹۷ به چاپ رسید.
وی تصرح کرد: «عمود آخر» که محتوای آن از زبان دوستان، همکاران و خانوادههای این شهدای مدافع حرم بیان شده، حاصل کار گروهی «گروه حریم حرم» بوده و توسط انتشارات تقدیر روانه بازار نشر شده است.
وی با نام بردن از نویسندگان کتاب «عمود آخر» ابراز کرد: مصاحبه و نگارش خاطرات کتاب «عمود آخر» را شهیده دلیری، محدثه سادات نبیان و نازنین قنبری بر عهده داشتهاند. در این کتاب با بیش از ۸۰ نفر از دوستان و خانواده شهدای مدافع حرم مصاحبه شده و تولید این کتاب حدود ۶ ماه به طول انجامیده است.
شمسآبادی ابراز کرد: اگر مدافعان حرم نبودند پیادهروی اربعین هم شکل نمیگرفت، لذا «گروه حریم حرم» بر آن شد تا با توجه به ظرفیتهایی که در اربعین حسینی و خاطرات شهدای مدافع حرم وجود دارد، بین این دو پیوندی برقرار کند و به تولید کتابی در این زمینه بپردازد.
شمسآبادی ابراز کرد: اگر مدافعان حرم نبودند پیادهروی اربعین هم شکل نمیگرفت، لذا «گروه حریم حرم» بر آن شد تا با توجه به ظرفیتهایی که در اربعین حسینی و خاطرات شهدای مدافع حرم وجود دارد، بین این دو پیوندی برقرار کند و به تولید کتابی در این زمینه بپردازد.
وی به اهداف «گروه حریم حرم» اشاره و اظهار کرد: گروه حریم حرم کار خود را از سال ۱۳۹۵ با دو نفر آغاز کرد و هماکنون به بیش از ۲۰ نفر رسیده است، هدف «گروه حریم حرم» ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه و الگوسازی برای جوانان است، حرکت در راستای ایجاد تمدن نوین اسلامی که رهبر معظم انقلاب بر آن تأکید فراوانی داشتهاند و کمک به شکلگیری امت مقاومت از دیگر اهداف گروه حریم حرم بوده است.
مدیر «گروه مردمی حریم حرم» پیرامون تولید کتب ارزشی با مضوع شهدای مدافع حرم ابراز کرد: هرچقدر به تهیه کتاب از وجوه شخصیتی و سلوک فردی و اجتماعی شهدای مدافع حرم بپردازیم بازهم نتوانستهایم حق مطلب را ادا کنیم. تمام تلاشهای انجامشده برای تهیه کتاب در زمینه شهدای مدافع حرم همچون قطرهای از دریا بوده است لذا نیاز به پرداخت بیشتری در این حوزه داریم.
شمسآبادی در همین راستا اظهار کرد: ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی همچنین تولید کتب ارزشی از اهمیت بالایی برخوردار است به همین منظور بها دادن به کارهای فرهنگی در حوزه شهدای مدافع حرم از سوی سازمانها و نهادهای فرهنگی گوناگون امری مهم است.
وی بهضرورت اختصاص بخشی از نذورات اربعین به حوزه فرهنگ تأکید کرد و افزود: در نظر گرفتن نذورات خوراکی در مسیر پیادهروی اربعین امری مهم و ضروری است، اما نذورات غیرخوراکی همچون بستههای فرهنگی در این مسیر از اهمیت بسیاری برخوردار است. یکی از این موارد مبحث بها دادن به فرهنگ کتاب و کتابخوانی در پیادهروی اربعین است. انسان همانگونه که نیازمند غذای جسمی است به غذای روحی نیز نیاز دارد لذا از پتانسیلهای موجود همچون پیادهروی اربعین باید استفاده کرد.
مدیر «گروه مردمی حریم حرم» به رایزنی برای گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی و ارائه کتاب «عمود آخر» در موکبهای اربعین حسینی اشاره و تصریح کرد: با رایزنیهای فراوان توانستیم با کمک کانون همبستگی فرزندان شاهد در طرح «نایب شهید» سهم کوچکی داشته باشیم. این کانون اقدام به برپایی موکب در فرودگاه «امام خمینی (ره)» و مسیر نجف به کربلا خواهد کرد و ما میتوانیم کتابهای خود را در این موکبها به مخاطبان خود عرضه کنیم.
شمسآبادی گلایهای به نحوهی توزیع کتاب در سراسر کشور داشت و خاطرنشان کرد: توزیع کتاب در سراسر کشور بهخوبی انجام نمیشود و حتی اگر بخواهیم کتابهای تولید شده خود را به کمک چرخه انتشاراتیها در سایر استانها و شهرستانها گسترش بدهیم این امر امکانپذیر نیست. مشکلات تنها به توزیع در سراسر کشور ختم نمیشود، هنگامیکه از سایر ارگانهای فرهنگی نیز برای توزیع و پخش کتاب کمک خواستیم بازهم دست رد به سینه ما زدند. جز سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران جای دیگری به این کتابها توجه نکرد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *