سازمان دامپزشکی: در مورد سوسیس و کالباس غیربهداشتی حرف جدیدی برای گفتن نداریم/ نماینده مجلس: نظارت وظیفه دامپزشکی است
خبرگزاری میزان: موضوع خمیر مرغ سالهاست مردم را در استفاده از برخی مواد غذایی بلاتکلیف گذاشته است. از یک طرف ممنوعیت خمیرمرغ از سوی یک سازمان اعلام میشود و از طرفی خبر میرسد که خمیر مرغ کاملا بهداشتی است و مانعی برای مصرف ندارد.
خبرگزاری میزان -
به گزارش خبرنگار اقتصادی میزان، خمیرمرغ هم مانند
ماجرای روغن پالم از سال گذشته خبرساز شده است و هیچ سازمان یا نهادی هنوز
در مورد غیر استاندارد و غیربهداشتی بودن خمیرمرغ اقدام موثری انجام نداده اند.
شهریور ماه سال گذشته بود که دیناروند رئیس سازمان غذا و دارو اعلام کرد و وعده داد که خمیر مرغ از نیمه دوم سال یعنی از مهرماه، از سوسیس و کالباسها حذف میشود.
توضیح دیناروند این بود که «ما از سلامت خمیر مرغ اطمینان نداریم و باید از ورود آن به چرخه تولید سوسیس و کالباس جلوگیری کنیم.» بیستوپنجم آبانماه هم رئیس سازمان ملی استاندارد، استفاده از خمیر مرغ برای مصارف انسانی را ممنوع اعلام کرد.
نیره پیروزبخت گفته بود که این سازمان از ٣سال پیش، استفاده از خمیر مرغ را در تولید فرآوردههای گوشتی ممنوع اعلام کرده اما وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی این موضوع را نپذیرفته اند.
ماجرا برای دو سه هفتهای مسکوت ماند تا اینکه سوم آذرماه سازمان غذا و دارو بار دیگر ممنوعیت استفاده از این خمیر را اعلام کرد و از سازمان دامپزشکی گلایه کرد که «ما ممنوع میکنیم اما سازمان دامپزشکی مجوز صادر میکند.»
این سازمان بر غیرمجاز بودن خمیر مرغ تاکید و خبرهای منتشرشده درباره «مجاز بودن خمیر مرغ» را تکذیب کرد. اما همان زمان سازمان دامپزشکی با دفاع از تولید خمیرمرغ این محصول را فرآورده ای سالم معرفی کرد و رییس این سازمان در گفت وگویی از سوء برداشت سازمان غذا و دارو و موسسه استاندارد گلایه کرد.
دفاع دامپزشکی بر سلامت خمیرمرغ همچنان ادامه داشته و چندی قبل رییس این سازمان با بیان اینکه اکنون محصولی با استفاده از خمیر مرغ تولید نمیشود گفت: اعتقاد داریم استفاده از خمیر مرغ علمی است و مشکلی ندارد.
وی در مورد مصرف خمیر مرغ در سوسیس و کالباس گفت باور سازمان دامپزشکی این است که این یک کار علمی است و خمیر مرغ تولید شده تحت نظارتها هیچ گونه مشکلی نداشته و کاملاً بهداشتی است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور تاکید کرد: برخی محصولات ما مانند 70 تا 80 هزار مرغ پایان دوره که شامل مرغهای مادر و تخمگذار نمیشوند میتواند منبع خوبی برای تولید خمیر مرغ مناسب باشد.
دامپزشکی دیگر حرفی برای گفتن ندارد
بر اساس این گزارش برای پیگیری بیشتر در این خصوص با مراجعه به سازمان دامپزشکی متاسفانه روابط عمومی این سازمان با گلایه از پیگیری بسیار زیاد خبرنگاران، به خبرنگار اقتصادی میزان اعلام کرد: سازمان دامپزشکی حرفهای خود را در این حوزه بیان کرده و دیگر حرفی برای گفتن ندارد!
جالب اینکه این سازمان همچنان روی این موضوع که خمیر مرغ بهداشتی و استاندارد است، پافشاری داشته است در حالیکه اخبار مبنی بر آلودگی خمیر مرغ و استفاده از آن در فرآورده های سوسیس و کالباس همچنان منتشر می شود.
یک کارشناس تغذیه در این خصوص به خبرنگار اقتصادی میزان گفت: در هیچ جای دنیا پوست و دل و رودهی مرغ را از درب مغازههای مرغ فروشی جمع آوری نمی کنند که در تولید خمیر مرغ استفاده کنند.
علی میرطاهری با بیان اینکه استفاده از خمیر مرغ در سوسیس و کالباس غیر بهداشتی است، افزود: این کار به هیچ وجه علمی نبوده و هیچ مزیت و فایده ای برای سوسیس و کالباس ندارد.
گفتنی است در این باره عضو کمیسیون کشاورزی مجلس نیز در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی میزان معتقد است که دامپزشکی باید نظارت کامل را بر این حوزه داشته و بدون در نظر گرفتن مسائل بهداشتی نباید اظهارنظری کند.
هدایت الله میرمرادزهی با بیان اینکه خمیرمرغ مسئله بسیار حساسی است، افزود: برای تولید این فراورده باید استانداردها رعایت شود زیرا با جان مردم در ارتباط بوده و دامپزشکی مکلف است نظارت کامل بر این حوزه داشته باشد.
نماینده سراوان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: هم دامپزشکی هم سازمان بازرسی و هم وزارت جهاد باید در این مسائل مرتبط با هم تعامل خوب داشته باشند. حال اینکه آیا دفاع سازمان دامپزشکی بر سلامت خمیر مرغهای تولیدی تا چه اندازه صحت دارد و اینکه آیا این فراورده تا چه اندازه سالم است بحثی که باید به آن پرداخته شود.
گزارش: فاطمه سیروس
شهریور ماه سال گذشته بود که دیناروند رئیس سازمان غذا و دارو اعلام کرد و وعده داد که خمیر مرغ از نیمه دوم سال یعنی از مهرماه، از سوسیس و کالباسها حذف میشود.
توضیح دیناروند این بود که «ما از سلامت خمیر مرغ اطمینان نداریم و باید از ورود آن به چرخه تولید سوسیس و کالباس جلوگیری کنیم.» بیستوپنجم آبانماه هم رئیس سازمان ملی استاندارد، استفاده از خمیر مرغ برای مصارف انسانی را ممنوع اعلام کرد.
نیره پیروزبخت گفته بود که این سازمان از ٣سال پیش، استفاده از خمیر مرغ را در تولید فرآوردههای گوشتی ممنوع اعلام کرده اما وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی این موضوع را نپذیرفته اند.
ماجرا برای دو سه هفتهای مسکوت ماند تا اینکه سوم آذرماه سازمان غذا و دارو بار دیگر ممنوعیت استفاده از این خمیر را اعلام کرد و از سازمان دامپزشکی گلایه کرد که «ما ممنوع میکنیم اما سازمان دامپزشکی مجوز صادر میکند.»
این سازمان بر غیرمجاز بودن خمیر مرغ تاکید و خبرهای منتشرشده درباره «مجاز بودن خمیر مرغ» را تکذیب کرد. اما همان زمان سازمان دامپزشکی با دفاع از تولید خمیرمرغ این محصول را فرآورده ای سالم معرفی کرد و رییس این سازمان در گفت وگویی از سوء برداشت سازمان غذا و دارو و موسسه استاندارد گلایه کرد.
دفاع دامپزشکی بر سلامت خمیرمرغ همچنان ادامه داشته و چندی قبل رییس این سازمان با بیان اینکه اکنون محصولی با استفاده از خمیر مرغ تولید نمیشود گفت: اعتقاد داریم استفاده از خمیر مرغ علمی است و مشکلی ندارد.
وی در مورد مصرف خمیر مرغ در سوسیس و کالباس گفت باور سازمان دامپزشکی این است که این یک کار علمی است و خمیر مرغ تولید شده تحت نظارتها هیچ گونه مشکلی نداشته و کاملاً بهداشتی است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور تاکید کرد: برخی محصولات ما مانند 70 تا 80 هزار مرغ پایان دوره که شامل مرغهای مادر و تخمگذار نمیشوند میتواند منبع خوبی برای تولید خمیر مرغ مناسب باشد.
دامپزشکی دیگر حرفی برای گفتن ندارد
بر اساس این گزارش برای پیگیری بیشتر در این خصوص با مراجعه به سازمان دامپزشکی متاسفانه روابط عمومی این سازمان با گلایه از پیگیری بسیار زیاد خبرنگاران، به خبرنگار اقتصادی میزان اعلام کرد: سازمان دامپزشکی حرفهای خود را در این حوزه بیان کرده و دیگر حرفی برای گفتن ندارد!
جالب اینکه این سازمان همچنان روی این موضوع که خمیر مرغ بهداشتی و استاندارد است، پافشاری داشته است در حالیکه اخبار مبنی بر آلودگی خمیر مرغ و استفاده از آن در فرآورده های سوسیس و کالباس همچنان منتشر می شود.
یک کارشناس تغذیه در این خصوص به خبرنگار اقتصادی میزان گفت: در هیچ جای دنیا پوست و دل و رودهی مرغ را از درب مغازههای مرغ فروشی جمع آوری نمی کنند که در تولید خمیر مرغ استفاده کنند.
علی میرطاهری با بیان اینکه استفاده از خمیر مرغ در سوسیس و کالباس غیر بهداشتی است، افزود: این کار به هیچ وجه علمی نبوده و هیچ مزیت و فایده ای برای سوسیس و کالباس ندارد.
گفتنی است در این باره عضو کمیسیون کشاورزی مجلس نیز در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی میزان معتقد است که دامپزشکی باید نظارت کامل را بر این حوزه داشته و بدون در نظر گرفتن مسائل بهداشتی نباید اظهارنظری کند.
هدایت الله میرمرادزهی با بیان اینکه خمیرمرغ مسئله بسیار حساسی است، افزود: برای تولید این فراورده باید استانداردها رعایت شود زیرا با جان مردم در ارتباط بوده و دامپزشکی مکلف است نظارت کامل بر این حوزه داشته باشد.
نماینده سراوان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: هم دامپزشکی هم سازمان بازرسی و هم وزارت جهاد باید در این مسائل مرتبط با هم تعامل خوب داشته باشند. حال اینکه آیا دفاع سازمان دامپزشکی بر سلامت خمیر مرغهای تولیدی تا چه اندازه صحت دارد و اینکه آیا این فراورده تا چه اندازه سالم است بحثی که باید به آن پرداخته شود.
گزارش: فاطمه سیروس
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *