اقبال مخاطبان به شبکههای استانی صدا و سیما/ برنامه ریزی رسانه ملی برای پاسخگویی به نیازهای مخاطبان استانی
به گزارش گروه فرهنگی به نقل از روابط عمومی رسانه ملی، آیین افتتاحیه جشنواره تولیدات مراکز استانی صدا و سیما در بجنورد، استان خراسان شمالی برگزار شد.
*اقبال مخاطبان به شبکههای استانی رو به افزایش است
معاون امور استانهای صدا و سیما در این مراسم با بیان اینکه اقبال و توجه مخاطبان به سمت شبکههای محلی و بومی رو به گسترش است گفت: باید برای موج جدید اقبال و گرایش مخاطبان جدید در شبکههای استانی برنامهریزی کرد.
علی دارابی افزود: تحولات پیش روی جامعه ایران و نقش شبکههای استانی در این مسیر یکی از مهمترین اولویتهاست و در این بین باید به مسئله افزایش انسجام اجتماعی و همبستگی ملی به عنوان یکی از مهمترین کارکردهای شبکههای استانی توجه ویژه داشت.
معاون امور استانهای سازمان صدا و سیما با تاکید بر امیدآفرینی توسط شبکههای استانی خاطرنشان کرد: باید کارنامه و خدمات دولتمردان و مسئولان اجرایی را در شبکههای استانی به صورت برجسته و شاخص ببینیم.
وی ادامه داد: زمان شناسی رسانهای به ما میگوید هفته دولت فرصت تبیین و قدرشناسی از خدمات دولتمردان است، این هفته جای نقد و انتقاد نیست اگرچه نقد مشفقانه و ناصحانه همواره دستور کار رسانه باید باشد.
دارابی با اشاره به نامگذاری سال جاری به نام رونق تولید از سوی رهبری معظم انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: برنامههای صدا و سیما و شبکههای استانی باید ناظر به نمایش پرجاذبهای از فضای کسب و کار و تولید باشد و در حقیقت رسانه ملی حلقه اتصال کارآفرینان با مسئولان برای برطرف کردن مشکلات باشد.
معاون امور استانهای صدا و سیما با بیان اینکه اسفندماه امسال شاهد برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی خواهیم بود گفت: راهبرد صدا و سیما فراهم ساختن مشارکت گسترده مردم پای صندوقهای رای است.
وی ادامه داد: افزون بر این کمک بایسته به نهادهای نظارتی و دستگاههای اجرایی و مسئول برای برگزاری انتخاباتی پرشور که موجب سربلندی ملت ایران در عرصه جهانی باشد باید سرلوحه شبکههای استانی باشد.
دارابی تصریح کرد: شبکههای استانی وظیفه دارند پیامهای مثبت و امیددهنده به جامعه بدهند، کاهش اختلافات و تنشها، افزایش وحدت و اتحاد، برجستهسازی خدمات و اقدامات مسئولان، و کمک به همدلی و همافزایی همه نهادها و نخبگان از سازوکارهای این صدور پیام مثبت به جامعه است.
معاون امور استانهای رسانه ملی توسعه پایدار استان را نخستین اولویت شبکههای استانی دانست و گفت: صدا و سیمای مراکز باید با کمک مسئولان ذیربط نقش اصلی را در تدوین پیوست رسانهای سند توسعه پایدار استان ایفا کنند و همه ظرفیتها را برای تحقق این مهم بخدمت بگیرند که شعار جشنواره بیست و دوم بر همین پایه است.
وی خاطرنشان کرد: رسانههای استانی باید توسعه مدار و پیشرفت محور باشند، مزیتها و ظرفیتهای بزرگ کشور را ترسیم کنند و نشان دهند.
دارابی در ادامه با بیان اینکه رادیو و تلویزیون در سبد مصرف رسانهای خانوادههای ایرانی جایگاه مناسبی دارند گفت: در عین حال با حضور سایر رقیبان، چون شبکههای ماهوارهای و فضای مجازی رقابت روز به روز دشوارتر میشود.
معاون امور استانهای صدا و سیما با بیان اینکه اقبال و توجه مخاطبان به سمت شبکههای محلی و بومی رو به گسترش است افزود: باید برای موج جدید اقبال و گرایش مخاطبان جدید در شبکههای استانی برنامهریزی کرد.
وی بیان کرد: صدا و سیما بطور اعم و صدا و سیمای مراکز بطور اخص در سال ۹۷ که مصادف با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامیبود خوش درخشیدند آن هم در شرایطی که دشمنان و بدخواهان ملت ایران از فروپاشی جمهوری اسلامی در چهلمین سالگرد انقلاب سخن میگفتند.
دارابی به ویژگیهای جشنواره بیست و دوم پرداخت و گفت: تولیدات مراکز برای استان میزبان دستاوردهای مبارک و فرخندهای دارد از جمله اینکه فرصت بی بدیلی برای معرفی بهتر استان، ظرفیتها و توانمندیهای آن است، هفته فرهنگی- هنری در استان و برگزاری برنامههای هنری در شهر و شهرستانهای استان موجبات شادی و نشاط مردم به خصوص کودکان و جوانان را فراهم میسازد، مشاهیر و مفاخر استانی بر صدر مینشینند و جوانان به سرمایههای اجتماعی استان خود میبالند، ظرفیت توریسم، گردشگری و سرمایهگذاری را تسهیل میکند، هنرمندان و برنامهسازان و تهیهکنندگان در جشنواره در بازگشت از استان خود بهترین سفیران و مُبلغان برای معرفی استان میزبان هستند، وحدت، همدلی، انسجام اجتماعی در استان افزایش مییابد و همچنین فرصتی است که استان میزبان بدین مناسبت اقدامات ویژهای را برای ارتقاء کمی و کیفی زیرساختها، احداث و ترسیم راههای مواصلاتی، توجه به امکانات هتلها و اقامتگاهها و کمک به افزایش سرویسدهی آنان ساماندهی میکند.
معاون امور استانهای رسانه ملی ادامه داد: توجه این معاونت به برگزاری جشنواره در مناطق محروم و مرزی و کمتر برخوردار گامیبزرگ برای تحقق عدالت رسانهای و تمرکز زدایی از پایتخت و مرکز سیاسی کشور است.
*توسعه فنی و کیفی صدا و سیما اقتدار رسانهای نظام را افزایش داده است
استاندار خراسان شمالی گفت: صدا و سیمای جمهوری اسلامیبا توسعه فنی و کیفی طی سالهای اخیر، اقتدار ایران را در سطح بینالمللی و در همه عرصهها افزایش داده است.
محمد علی شجاعی از همه دست اندرکاران برگزاری این جشنواره تقدیر و تشکر کرد و همچنین حضور وزیر کشور در این مراسم را مغتنم شمرد.
وی افزود: مردم خراسان شمالی در پیروزی انقلاب نقش مهمی داشتند و در طول دفاع مقدس، سه هزار نفر شهید را تقدیم اسلام و قرآن کردند.
نماینده عالی دولت در خراسان شمالی با بیان اینکه این استان به واسطه موقعیت جغرافیایی خاص خود، یکی از مهمترین مناطقی است که گامهای توسعه را با شتاب بر میدارد گفت: این استان بهشت سرمایهگذاری است و دلایل بسیاری را بر این این ادعا میتوان برشمرد که مهمترین آنها نیروی انسانی و منابع خدادادی فراوان هستند.
وی ادامه داد: توسعه پایدار و همهجانبه، ویژگی خراسان شمالی است و دلیل آن، انسجام بالا میان اجزای مختلف حاکمیت و مسئولان رده بالای استان است.
شجاعی با اشاره به مشارکت گسترده برای اجرای برنامههای توسعه بر مبنای تاکیدات رهبر معظم انقلاب گفت: نتیجه همراهی و آرامش موجود در استان و حرکت توام با دانایی و برنامه، تعجب بسیاری از کارشناسان را برانگیخته است.
استاندار خراسان شمالی با بیان اینکه متوسط نرخ بیکاری در این استان به سرعت کاهش یافته است افزود: رتبه چهارم ملی از نظر نرخ مشارکت اقتصادی مردم و رتبه دوم از نظر جذب اعتبارات اشتغالزایی، جزو افتخارات خراسان شمالی به شمار میروند.
وی تاکید کرد: وظیفه داریم در این شرایط و در جو سنگین تحریمها، در کنار یکدیگر باشیم و با تلاش و کوشش و جدیت، گامهای بلند برای رفاه بیشتر مردم برداریم.
شجاعی با بیان اینکه با وجود همه تهدیدات، از قدرت مردم بهرهمند هستیم عنوان کرد: قدرت ملی، خون شهدا و تدابیر رهبر حکیم انقلاب، ایران اسلامی را با اقتدار در سطح بینالمللی پیش میبرد؛ صدا و سیما باید این سربلندی و عزت را به جهانیان نشان دهد.
استاندار خراسان شمالی با اشاره به توسعه فنی و کیفی رسانه ملی طی سالهای اخیر گفت: افزایش شبکههای ملی و توسعه شبکههای برونمرزی، سبب شده است اقتدار رسانهای جمهوری اسلامی هم بسط یابد.
وی تصریح کرد: باید گفت اصحاب رسانه در خراسان شمالی بدون در نظر گرفتن مسائل حزبی و سیاسی، منافع نظام را با هیچ چیز جایگزین نکردهاند و از نظر ما جزو بهترینهای رسانهای کشور هستند.
*وظیفه اصلی رسانه ملی دفاع در جنگ باورها و ارزشهاست
امام جمعه بجنورد گفت: دشمنان اسلام و انقلاب جنگ باورها و ارزشها را علیه ما به راه انداختهاند و رسالت عظیم رسانه ملی، دفاع در این جنگ نرم است.
حجتالاسلام والمسلمین ابوالقاسم یعقوبی افزود خراسان شمالی، گذرگاه مشهد است و در توصیف آن میگویند باب الرضا، عبور زائران از این مسیر، نورانیتی را در جان همه به وجود میآورد که امیدواریم در این جشنواره هم انعکاس پیدا کند.
وی افزود: هنرمندان مراکز استانی صدا و سیما با دست پر به بجنورد آمدهاند تا شاهد این دستاوردها باشیم و به این واسطه درس پیشرفت و حرکت فزاینده به سمت قلههای پیروزی را بیاموزیم.
نماینده، ولی فقیه و امام جمعه بجنورد با بیان اینکه استانداری و صدا و سیمای مرکز خراسان شمالی ماههاست برای برگزاری این جشنواره تلاش میکنند گفت: شاهد تلاشهای شبانهروزی برای برگزاری این رویداد مهم فرهنگی و رسانهای بودهایم.
وی ادامه داد: صدا و سیمای خراسان شمالی توانسته است ظرفیتهای گستردهای را فراهم کند و امیدواریم با برگزاری جشنواره تولیدات مرکز، شاهد شتاب در این حرکت رو به جلو باشیم.
یعقوبی با اشاره به ویژگیها و آثار جشنواره تولیدات مراکز گفت: شناخت بهتر استانهای میزبان و معرفی بیشتر آنها یکی از این برکات و سرمایهای اجتماعی است، دیگر اینکه استانهای میزبان با حضور اهالی رسانه و فرهنگ، شخصیت جدیدی پیدا میکند، شخصیتی که لازم است همه ایرانیان و بلکه همه جهانیان آنها را ببینند.
امام جمعه بجنورد تصریح کرد: رسانه ملی رسالتی بزرگ بر دوش دارد که در واقع همان جهاد فرهنگی است، در دورهای که جنگ نرم گستردهای علیه ارزشهای دینی و ملی ما به راه افتاده، نیازمند جهادی فراگیر هستیم، باید زمانشناس باشیم تا بتوانیم در مقابل رخدادهای روزگار آماده باشیم.
وی با بیان اینکه جنگ باورها، ارزشها و رفتارها علیه ما به راه افتاده است گفت: تهاجم فرهنگی در سه حوزه توسط دشمنان دنبال میشود، در حوزه باورها و ارزشها، هدف دشمن توسعه واگرایی از ارزشهای دینی و همگامیبا ارزشهای غربی است و کسانی میتوانند در این زمینه دفاعی جانانه داشته باشند که در آموزش و پرورش و آموزش عالی، وظیفه تربیت نسل آینده را بر عهده دارند و البته هنرمندان صدا و سیما هم در این حوزه تاثیر بسزایی خواهند داشت.
یعقوبی شبههافکنی و شهوتآفرینی را از جمله راهکارهای دشمنان دانست و تصریح کرد: این دو گرداب، هر که را در خود داخل کنند، به سختی رها خواهند کرد بنابراین باید در همین حوزهها به دفاع بپردازیم.
نماینده، ولی فقیه و امام جمعه بجنورد افزود: در جنگ نرم، نمادها و نمودهای دینی ما نیز نشانه گرفته شده است، معماری، سبک موسیقی، پوشش، تغذیه و هر آنچه به ذهن برسد در حوزه تغییرات بنیادی دشمنان قرار دارد بنابراین باید کاری کنیم کارستان و با استفاده از ظرفیت رسانه ملی، جلوی جریان قهرمانهای بدلی به داخل جامعه خود را بگیریم و از گسست نسلها جلوگیری کنیم.
وی تصریح کرد: در سیل اوایل امسال و زلزله سال گذشته، برخی استانها آسیبهایی دیدند، پیشنهاد میکنیم استانهایی که از بلایای طبیعی آسیبی ندیدهاند، همت کنند و واحدهای روستایی را در استانهایی که دچار حادثه شدهاند بسازند و به مردم هدیه کنند.
*خراسان شمالی سرزمین تولید حماسه است
رئیس مرکز پژوهش و سنجش افکار صدا و سیما گفت: یکی از منحصر به فردترین مزیتهای خراسان شمالی، تولید حماسه توسط مردمان این آب و خاک است.
علی طلوعی افزود: خراسان شمالی دارای مزیتهای منحصر به فردی است که یکی از مهمترین آنها، تولید حماسه است.
وی گفت: تولید حماسه از هم آمیختگی خاک، هنر، عشق و دفاع به وجود میآید و در این زمینه باید گفت: تکمران دشتی بزرگ در خراسان شمالی است، مردمان آنجا یا شاعرند یا نوازنده دو تار و این تمام دلخوشی آنهاست، عاشقانههایی که زخمیتر از زخمههای دو تار رحیمخان بخشی است و سرکشتر از پنجههای الله مزار.
رئیس مرکز پژوهش و سنجش افکار صدا و سیما با بیان اینکه تولید حماسه توسط همین مردمان صورت میگیرد گفت: مردمان این خطه سه هزار نفر شهید را تقدیم اسلام و قرآن کردهاند و این حماسه ماندگار را در تاریخ انقلاب به ثبت رساندند.
وی ادامه داد: عملیات کربلای پنج یادآور بسیاری از شهدای خراسان شمالی است، شهدایی که بسیاری از آنها جزو هنرمندان این آب و خاک بودند.
طلوعی با بیان اینکه حال خوش امروز را وامدار حماسهسازان گذشته هستیم عنوان کرد: دارابی معاون امور استانهای صدا و سیما، چراغ این جشنواره را روشن نگاه داشتهاند که از ایشان هم تقدیر میکنیم.
*تقدیر از جمعی از خانوادههای شهدا و ایثارگران خراسان شمالی
در ادامه این مراسم از از خانواده چهار تن از شهدای شاخص استان خراسان شمالی نیز تقدیر شد.
در بخش نخست از خانواده شهیدان ایرج رستمی، خبرنگار شهید محمدرضا امانی، محمد فرومندی و محمد تقی اربابی، تقدیر شد و پس از آن جانباز سرافراز عابدین عابدی مقدم بر روی سن حاضر شد و از این ایثارگر دوران دفاع مقدس هم با حضور وزیر کشور، معاون امور استانهای رسانه ملی، نماینده، ولی فقیه و امام جمعه بجنورد، استاندار خراسان شمالی و دیگر مسئولان حاضر در مراسم تجلیل به عمل آمد.
*تقدیر از مدیران کل اسبق مرکز خراسان شمالی
در این مراسم از چهار نفر از مدیران کل اسبق صدا و سیمای مرکز خراسان شمالی تقدیر شد.
علی اصغر جعفری، علی طلوعی، محمد ثقفی و مهرداد عظیمی، چهار تن از مدیران کل اسبق این مرکز بودند که با حضور مهمانان و شخصیتهای حاضر در مراسم از آنها تقدیر به عمل آمد.
*تجلیل از هنرمندان و فرهیختگان خراسان شمالی
بر این اساس و با حضور رحمانی فضلی وزیر کشور، دارابی معاون امور استانهای صدا و سیما، حجتالاسلام والمسلمین یعقوبی نماینده، ولی فقیه و امام جمعه بجنورد و دیگر شخصیتهای کشوری و لشکری، از محمد باقر باقری نیکو و علی عابدی از نویسندگان و کارگردانان به نام کشورمان، سهراب محمدی، عیسی قلیپور و آنامراد رستگاری خوانندگان موسیقی فولکور و همچنین ابراهیم ولیان قهرمان کشتی پهلوانی کشورمان تقدیر شد.