بازگشت «حمید پورآذری» به تهیه کنندگی تئاتر/شینیون بار دیگر روی صحنه میرود
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، تئاتر و عرصه هنرهای نمایشی در هفته جاری شاهد اتفاقات و اخبار متفاوتی بود که شاید یکی از جالبترین آنها به بازگشت حمید پورآذری مدرس و کارگردان تئاتر در قامت تهیه کننده در نمایش "شینیون" بر می گردد.
همچنین انتشار فراخوان اجراهای پژوهشی در کارگاه نمایش مجموعه تئاتر شهر یکی دیگر از اتفاقات مهم تئاتری در هفته است، این اتفاق و فراخوان برای اهالی تئاتر مخصوصاً گروه های جوان میتواند به اتفاقی خوشحال کننده و انگیزه بخش در تخصیص سالن های به آنان تبدیل شود.
تالار هنر میزبان گربهای در قصر ملکه
تالار هنر از روز یک شنبه ۲۳ تیر میزبان گربهای در قصر ملکه به نویسندگی و کارگردانی انوش معظَّمی شد.
در خلاصه داستان این نمایش آمده است:"تُندر، گربه خانگی، که بلای جان موشهای مزرعه شده است؛ با تبانی و توطیٔه موشها و روباه حیله گر، به طمع افتاده و در دامی مهلک گرفتار میشود. اما... "
عوامل این نمایش عبارتند از: تهیه کننده: پروانه بهرامی، آهنگساز: فرید نوایی، طراح صحنه و لباس: فاطمه زعفرانی، طراحی و ساخت ماسک ها: بتثابه نعیمایی، طراح نــور: انوش معظَّمی، بازیگران: اصغر رضایی، محمدمهدی قاهری، فرهاد مؤمنی، فریبا رسولی بهروز صفرپور، رؤیا سلامت، پروانه بهرامی، آرزو کشاور، سعید مجاهدپور ،مژگان جودکی، عاطفه ترابی، شیوا آریایی، فخرالدین فیض الله زاده، دستیار کارگردان و برنامه ریز: آزیتا بابازاده، ترانه سُرا: انوش معظَّمی، طراح پوستر و بروشور: غزاله زهدی، عکاس: حمیرا معظمی، روابط عمومی و ارتباطات اینترنی: صابـر آسیایی
لازم به ذکر است نمایش "گربهای در قصر ملکه" هر روز بجز شنبهها و ایام سوگواری ساعت ۱۸ در تالار هنر واقع در میدان هفت تیر، خیابان مفتح جنوبی، خیابان ورزنده جنب ورزشگاه شیرودی برای مخاطب کودک و نوجوان به روی صحنه میرود.
شماره ۲۳۸ ماهنامه نمایش منتشر شد
جدیدترین شماره ماهنامه نمایش، ویژه تیرماه ۱۳۹۸ با نگاه ویژه به ترجمه منتشر شد.
شماره ۲۳۸ ماهنامه نمایش در بخش نگاه ویژه به ترجمه میپردازد و در این خصوص مقالههای «نقش ترجمه در تبادل فرهنگها؛ ترجمه، کوششی است برای پذیرش دیگری» از پرفسور احمد کامیابیمسک، «ترجمه آثار نمایشی» از منصور خلج، «از رنجی که میبردم» از آراز بارسقیان و «ادبیات نمایشی ایران؛ ترجمه نمایشنامه و تئاتر ایران» از مهدی نصیری منتشر شده است.
همچنین در این بخش مقاله «انزوای مترجم تئاتر» از ویلیام گرگوری ترجمه شده است. در گفتوگوی نگاه ویژه، مصاحبه با شهرام زرگر با عنوان «زبان یک عنصر پویاست» را میتوانید بخوانید.
میزگردی با حضور منوچهر اکبرلو، سامان خلیلیان، فاتح بادپروا و شهاب راحله پیرامون تئاتر خیابانی و با موضوع «توقع مردم از نمایش خیابانی بالا رفته است» در بخش گزارش درج شده است.
نقد نمایشهای «تراس»، «جریان مبهم یک خانه ویلایی»، «اکلیل»، «مردی در آینه» و «پروانه الجزایری» در این شماره قابل خواندن است.
به بهانه سالروز درگذشت زندهیاد حمید سمندریان، در بخش گفتگو مصاحبهای که پیشتر با ایشان صورت گرفته بود، مجدد به چاپ رسید. مصاحبه مرجان سمندری با بهزاد آقاجمالی گفتوگوی دیگر این قسمت است.
سرمقاله این شماره با نام «قوی سیاه و تئاتر مظلوم» به قلم نصرالله قادری منتشر شده و همچنین مخاطبان ماهنامه میتوانند مقاله «فنون پرورش نمایشگر» به قلم یدالله آقاعباسی را در بخش مقالات آزاد بخوانند.
نکوداشت این شماره به مهدی ثانی اختصاص دارد که به همراه یادداشتی با عنوان «بعد از سالها آشنایی» به قلم علی کهنو مصاحبهای با مهدی ثانی به چاپ رسیده است.
شماره ۲۳۸ ماهنامه نمایش ویژه تیرماه ۱۳۹۸ به مدیر مسئولی شهرام کرمی و سردبیری نصرالله قادری در ۱۴۰ صفحه و با بهای ۱۰ هزار تومان برای عموم علاقهمندان حوزه تئاتر چاپ و توزیع شده است.
«نامههایی از تهران» از فرانسه تا ایران
پروژه تعاملی بین ایران و فرانسه با نام «نامههایی از تهران» در ایران اجرا میشود. «نامههایی به تهران» با هدایت ورونیک پتی، ندا شاهرخی و آرزو عالی از ۲۷ تیر ماه به مدت یک هفته در سالن داربست به روی صحنه خواهد رفت.
بنا براین گزارش، ندا شاهرخی دانش آموخته تئاتر از دانشگاه پاریس ۸ فرانسه در مقطع کارشناسی ارشد است. وی مدیر هنری موسسه بین المللی فانوس، مدرس و کارگردان تئاتر است که تاکنون فعالیت بین المللی فراوانی انجام داده است. آرزو عالی بازیگر، کارگردان و مدرس دانشگاه است. وی فارغ التحصیل از دانشگاه لندن. وی از سال ۹۲ به نوجوانان کار تئاتر آموزش داده است و اجراهای متعددی، چون ملانصرالدین، دقت دوم، ادیپ، پای نئال و ... را اجرا برده است. همچنین چندین پروژه بین المللی با لهستان، یونان و فرانسه در کارنامه کاری خود دارد.
موسسه فانوس هنر پارس با همکاری مرکز فرهنگی هنری آنی گرا و کمپانی تئاتر گراند ویتس برای اولین بار نوجوانان ایرانی را در فروردین ۹۸ به یک رزیدنس تئاتری در کشور فرانسه دعوت کرد. در این رزیدنس با حضور نوجوانان ایرانی و نوجوانان فرانسوی، پروژه نامههایی از تهران شکل گرفت و در در سالن آنی گرا به روی صحنه رفت. ورونیک پتی تئاتر "گراند ویتسه" را در سال ۱۹۹۴ تاسیس کرد. پروژهی «نامههایی از تهران» بر مبنای autobiographie، داستانهای عامیانه و به عنوان یک تئاتر مستند در نظر گرفته شده است. کارهای آموزشی با دانش آموزان و کار با مخاطبان خاص مانند ساکنان مناطق ناامید کننده، افراد زندان، بخشی از فعالیت این کمپانی است.
بازیگران این نمایش، هنرجویان مدرسه نوجوان فانوس هستند که به مدت ۹ ماه در این مدرسه آموزش دیده و در کشور فرانسه پروژه را همراهی کردند.
موسسه فانوس هنر پارس به مدیریت مرتضی یونس زاده کار خود را از سال ۹۲ در حوزه بین الملل آغاز کرد و تا به امروز بیش از ۲۰ ورک شاپ بین المللی با حضور اساتید فرانسوی و بیش از ۸ اجرای بین المللی در کشورهای فرانسه و یونان را در کارنامه خود دارد.
اجرای مجدد شینیون با تهیهکنندگی حمید پورآذری
نمایش «شینیون» با تهیهکنندگی حمید پورآذری و کارگردانی حسین پوریانی بهزودی به صحنه خواهد رفت.
این نمایش به تهیه کنندگی حمید پورآذری، نویسندگی سیاوش حیدری و طراحی و کارگردانی حسین پوریانی بهزودی برای اجرای مجدد به صحنه خواهد رفت.
نمایش «شینیون» پیشازاین توانسته بود در هجدهمین جشنواره تئاتر دانشگاهی عناوین نمایش برگزیده، کاندید بهترین کارگردانی کاندید بهترین متن، کاندید بهترین طراحی صحنه را به دست آورده و در خردادماه ۱۳۹۵ با اجراهای عمومی خود مورد توجه علاقهمندان تئاتر قرار گرفته بود.
شایانذکر است حسین پوریانی پیش از با نمایش «هار» توانسته بود در بیست و یکمین جشنواره تئاتر دانشگاهی عناوینی، چون اثر برگزیده، تندیس بهترین کارگردانی و ... را کسب نماید.
فراخوان رویدادهای اجرایی پژوهشی مجموعه تئاتر شهر منتشر شد
فراخوان رویدادهای اجرایی پژوهشی کارگاه نمایش مجموعه تئاتر شهر برای دعوت از تمامی گروههای اجرایی، هنرمندان و پژوهشگران در نیمه دوم سال ۱۳۹۸ منتشر شد.
سالن کارگاه نمایش مجموعه تئاتر شهر برای تولید رویدادهای پژوهشی و اجراهای نمایشی نیمهی دوم سال ۱۳۹۸ خود فراخوانی را بر پایه قالبهای متنوع ارائه اثر، همچنین اولویتبندیهای موضوعی خود منتشر کرد.
در این فراخوان ضمن تاکید بر رویکردهای آموزشی و پژوهشی در حوزه تئاتر، ایجادِ فضای دانش محور و خلاق در روند تعامل مخاطبان و آثار نمایشی، همچنین ساماندهی درخواست گروه ها، هنرمندان، اساتید و پژوهشگران تئاتر برای اجرا در سالن کارگاه نمایش این مجموعه، از تمامی علاقهمندان دعوت شده است تا با توجه به قالبهای معرفی شده و همچنین محورهای پیشنهادی ذکر شده، درخواست تشریحی – توصیفی خود را بر مبنای تکمیل فرم درخواست (در ضمیمه مطلب موجود است) حداکثر تا تاریخ ۲۵ مرداد ۱۳۹۸ به آدرس Tehran.citytheater@gmail.com ارسال کنند.
قالبهای ارائهی ایده و آثار در این فراخوان به این شرح است:
- جستار: بر این اساس هنرمندان اجراهایی با بهره گیری از فرم خطابه – سخنرانی (Lecture Performance) و ابزارهای تکنولوژیک معطوف به آن همچون پاورپوینت، فیلم، صوت و اسلاید به صورت نمایشی و در بستری پژوهشی ارایه خواهند داد. در حقیقت مخاطب در این شکل علاوه بر روبرو شدن با یک اجرای صحنهای اطلاعات تخصصی و کاربردی در حوزهی موضوعی هر لکچر به دست میآورد.
- گفتار مختصر: در این قالب رویدادهایی به صورت روزانه طراحی میشود و در دو بخش ظهر تا عصر و عصر تا شب با دعوت از صاحبنظران، بازیگران، نویسندگان و کارگردان داخلی و خارجی (اسکایپ) برای بیان منظرهای خلاقانه و تجربیات هنری خود هریک در بازه زمانی ۱۵ دقیقه با مخاطبان و علاقهمندان روبرو خواهند شد. این قالب ملهم از الگوی موفق و بین المللی Ted Talk است.
- برگزاری کارگاه آموزشی: در این قالب هنرمندان و مدرسان شاخص در حوزههای موضوعی فراخوان امکانی به دست میآورند تا تجربیات، نظریات و روشهای کاربردی خود را به صورت هدفمند و در قالب کارگاههای یک تا چند روزه در اختیار هنرجویان و علاقهمندان تئاتر قرار دهند. گفتنی است نظریات و روشهای روزآمد در الویت قرار خواهند داشت.
- اجرا: آخرین و مهمترین قالب ارایه اثر در این حوزه، اجرای یک اثر نمایشی حداکثر به مدت ۱۴ شب (دو هفته) در سالن کارگاه نمایش است. اجراهای مذکور میبایست ایده محور بوده و با حداقل ابزار و ادوات صحنهای عرضه شوند.
همچنین محورهای موضوعی فصل پاییز و زمستان این رویداد مشتمل بر «تئاتر مستند»، «اجرا و حضور»، «تئاتر و استارت آپ ها» و «تئاتر و ظرفیتهای بینارشته ای» است که برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید به متن اصلی فراخوان مراجعه فرمایید.
شایان ذکر است تمامی علاقهمندان میتوانند تا تاریخ ۲۵ مرداد ۱۳۹۸ ضمن تکمیل فرم تقاضای حضور (در ضمیمه مطلب موجود است) و ارسال آن در این فراخوان شرکت کنند. واحد ارتباطات، پژوهش و آموزش مجموعه پس از بررسی و امکان سنجی پیشنهادات ارایه شده، نتایج قطعی آثار منتخب را حداکثر تا تاریخ ۱۶ شهریور ۱۳۹۸ اعلام خواهد کرد.