حل بخشی از مشکل بودجه سازمان فرهنگی و هنری با دستور شهردار/برگزاری برنامههای تابستانی با عنوان «روی خط زندگی»
به گزارش گروه جامعه ، سعید اوحدی در نشست خبری تشریح ویژه برنامههای این سازمان در تابستان با عنوان «روی خط زندگی» با بیان اینکه سازمان دارای دو ظرفیت مهم است توضیح داد: نخست امکانات فیزیکی مانند ۳۸ فرهنگسرا، ۱۵۰ خانه فرهنگ و ۳۰ سالن سینما است و ظرفیت دیگر به موضوعات فرهنگی برمی گردد.
وی ادامه داد: بعد از ۲۲ بهمن و صدور بیانیه گام دوم انقلاب از سوی رهبر معظم انقلاب که درواقع منشور و استراتژی چله دوم انقلاب است، برنامههای سازمان هم با همین رویکرد تدوین شده است.
رییس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران با بیان اینکه ظرفیتهای سازمان پاسخگوی اهداف این سازمان در حوزه اجرای بیانیه گام دوم انقلاب نیست، از پیش بینی ظرفیتهای دیگری با عنوان ظرفیت مشارکتهای مردمی خبر داد.
به گفته اوحدی؛ در سال ۹۸ در ساختار مشارکتهای مردمی تغییراتی ایجاد شده است به طوری که در سه ماه نخست سال ۹۸، ۲۸ خانه فرهنگ و مرکز مشارکتی و ۴۲ کانون مجموعههای مردم نهاد به کانونهای قبل اضافه شد.
وی بر سیاستهای سازمان متبوعش مبنی بر توسعه مشارکتهای مردمی و کشف استعدادهای جدید و ارتقای کیفیت برنامهها با مشارکت مردم تاکید کرد و گفت: کانونهای مشارکتی اگر بتوانند در هر ماه ۴ برنامه مشارکتی انجام دهند ۵۰ درصد از حق عضویتی که میپردازند، کم خواهد شد. آنها باید دو برنامه محله محور، یک برنامه جریان ساز و یک برنامه در مناطق محروم اجرا کنند. با همین رویکرد همکاری با شبکه یک صدا و سیما با عنوان «مهارت در فراغت» را آغاز کردیم که رویکرد آن استعدادیابی و اهداف بیانیه گام دوم انقلاب است.
تداوم برنامه «هنر برای همه»
رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، با اشاره به ظرفیتهای آموزشی این سازمان گفت: ۶۰ درصد فعالیتهای سازمان در تعطیلات تابستان معطوف به برگزاری کلاسهای آموزشی در ۱۰۲ مرکز و با هزار و ۵۰۰ دوره آموزشی است. علاقه مندان میتوانند با ثبت نام در «شبکه یکپارچه سینا» که بزرگترین شبکه آموزشی غیررسمی کشور است، در این کلاسها شرکت کنند.
اوحدی رویکرد سازمان فرهنگی هنری را عدالت و استفاده همه شهروندان از امکانات فرهنگی و هنری خواند و از برگزاری برنامه هنر برای همه با حضور هنرمندان در پردیس تئاتر، فرهنگسرای بهمن، اندیشه و فضای باز فرهنگسرای خاوران خبر داد.
وی همچنین با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیتهای پردیس تئاتر خاوران توضیح داد که قرار است در این پردیس، نخستین مدرسه بزرگ تئاتر تهران در ۱۰ بلک باکس و برای سه رده سنی کودک، نوجوان و بزرگسالان افتتاح شود.
به گفته اوحدی؛ بیش از ۵۰ درصد فعالیتهای سازمان در حوزه کتاب برنامه ریزی شده و ۴ اتوبوس سیار با عنوان «کتابخانه هدهد» و برگزاری چهارمین دوره جام باشگاههای کتابخانه جزء این برنامههای هستند. همچنین با همکاری مدیرعامل موسسه قلم چی که عضو هیات خیرین مدرسه ساز است، ۴ کتابخانه جدید برای روشندلان تاسیس میشود. روشندلان عزیز میتوانند با تماس با شماره ۱۸۳۷ در صورت درخواست کتاب، کتاب مورد نظرشان را با پیک رایگان تحویل بگیرند.
ارسال بیش از ۴ هزار اثر به جشنواره فیلم شهر
رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، به هفتمین جشنواره فیلم شهر اشاره کرد و گفت: این جشنواره چهارشنبه ۲۶ تیر در پردیس ملت افتتاح و ۳۱ تیر در تالار وحدت اختتامیه آن برگزار خواهد شد. حدود چهار هزار و ۲۴۰ اثر در ۹ حوزه به دبیرخانه ارسال و به این دوره از جشنواره سینمای محله اضافه شده است. همچنین از ۱۱۴ کشور دنیا از جمله ترکیه، فرانسه، آمریکا و آلمان است آثاری به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است.
اوحدی با بیان اینکه در دهه کرامت هم ۱۳ عنوان برنامه با ۶۵ اجرا برگزار شد، گفت: ۲ ویژه برنامه درباره حجاب و عفاف برگزار و منتج به تشکیل نخستین کانون فرهنگی تخصصی دختران کشور و ثبت آن شد. به تبع آن درخواست شد که نخستین کانون فرهنگی پسران هم داشته باشیم که در هفته آینده امیدواریم به ثبت برسد.
برگزاری اردوی یک روزه دختران و به طور جداگانه برای دانش آموزان پسر و آشنایی آنان با مهارتهای مختلف، اجرای ویژه برنامه «دختر بابا» و برگزاری اردوی یک روزه برای دختران و پدرانشان از دیگر برنامههای تابستانی این سازمان عنوان شد.
رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران از افزایش تعداد سالنهای وابسته به موسسه تصویر شهر و اضافه شدن ۲۳ سالن به این پردیسها خبر داد و گفت: قرار است ۸۰۰ صندلی به صندلیهای پردیس سینمایی ملت اضافه شود.
وی افزود: موزه مهارتهای اجتماعی و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در باغ موزه قصر هفته پیش افتتاح شد و بودجه آن را ستاد مبارزه با مواد مخدر تامین کرد. همچنین با رئیس کتابخانه ملی نشستی درباره تجمیع موزههای مربوط به چاپ داشتیم و قرار است همه موزههای در این حوزه تجمیع شوند.
استعفا نکردم
اوحدی در پاسخ به پرسشی درباره زودتر تعطیل شدن مجموعه باغ کتاب نسبت به پردیسهای سینمایی در ساعات پایانی شب هم توضیح داد: این مساله مربوط به انتقادها و اعتراضهای بهره برداران در بخش کتاب است، چرا که نزدیک به ۹۰ درصد این مجموعه مربوط به فضای آموزشی و تجهیزات گران قیمت است؛ بنابراین بهره برداران سینما و بخش آموزشی اختلافی در این زمینه داشتند و البته به پیشنهاد هیات مدیره باغ کتاب قرار است این مشکلات در یک نشست تعاملی حل شود.
رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران درباره اخباری مبنی بر استعفا به دلیل کمبود سازمان هم گفت: بر اساس قوانین بالادستی سازمان تنها مجموعهای از زیرمجموعههای شهرداری تهران است که به صورت هیات امنایی اداره میشود. اما بخش مربوط به پشتبانی مالی باید از طرف مقام عالی مدیریت شهری یعنی شهردار و رئیس شورای شهر انجام شود. اما در بهمن امسال که بودجه سازمان تصویب شد اطلاعات اشتباهی درباره تعداد پرسنل درج شده بود و این میزان بودجه با فعالیتها و ساختار ما همخوانی نداشت به طوری که در بخش بودجه راهبری ۳۰ درصد کاهش بودجه داشتیم. اما در جلسات زیاد با حضور شهردار تهران که دیروز هم با او نشست داشتیم با دستور اکید شهردار بخشی از این موضوع حل شد.
به گفته اوحدی؛ نامهای که آن زمان به شهردار ارسال کردم نامه استعفا نبود بلکه این موضوع را مطرح کردم که تا زمان اصلاح بودجه سازمان، معاون فرهنگی سازمان مسئولیت اداره امور را به عهده بگیرد.