نگاهی به سریالهای رمضان ۹۸/تلاش رسانه ملی برای روندی رو به رشد در آثار مناسبتی
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، شاید ماه مبارک رمضان سال ۹۸ یکی از سالهای موفق رسانه ملی در تولید سریالها شاخص مناسبتی بود.
طبق آمارهای غیر رسمی که در برخی رسانههای مختلف و از واکنشهای مخاطبان رسانه ملی دیده و شنیده میشود به راحتی قابل تشخیص است که این روزها در ماه مبارک رمضان هر مخاطبی به تماشای یکی از سریالهای در حال پخش یا بعضا به تماشای هر ۳ سریال مینشیند که این خود بیانگر برنامه ریزی درست رسانه ملی برای ساخت آثار متنوع و متفاوت برا رمضان ۹۸ است.
امسال مجموعههای تلویزیونی «از یادها رفته»، «دلدار» و «برادرجان» به ترتیب از شبکههای یک، دو و سه سیما هر شب در ساعتهای معین روی آنتن میروند، اما با توجه به نزدیک شدن به روزهای پایانی ماه مبارک رمضان و به طبع نزدیک شدن به قسمتهای پایانی سریالهای ویژه این ماه خبرنگار گروه فرهنگی به سراغ برخی از بازیگران و کارگردانان این مجموعهها رفته تا از بازخورد مخاطبان با این عوامل از میزان استقبال مردمی با خبر شویم.
«از یادها رفته»
مجموعه تلویزیونی «از یادها رفته» یک ملودرام تاریخی است که در ۵۰ قسمت برای پخش از شبکه پنج سیما ساخته شده و داستان آن به زندگی دختری جوان در سال ۱۳۱۹ میپردازد که به دلیل عدم شناخت از وضعیت کشور و آداب رسوم دچار بحران شدیدی میشود، اما با کشف حقیقت سنتها و رفتارها به آرامش و زندگی مشترک میرسد.
این سریال درباره زندگی یک پزشک زن ایرانی به نام «فروغ» است که در فرانسه درس خوانده و به دلیل ناآشنایی از وضعیت کشور و آداب رسوم آن دچار بحران شدیدی میشود، اما ….
***علیرام نورایی: حضور در سریال های رمضانی برای هر بازیگری جذاب است
بازیگر فیلم سینمایی «یتیم خانه ایران» درباره حضورش در سریال رمضانی «از یادها رفته» گفت: نزدیک به دو سال است که درگیر سریال رمضانی "از یادها رفته" بودم که خوشبختانه در این شبهای ماه مبارک رمضان روی آنتن تلویزیون رفته است.
وی درباره مصادف شدن پخش سریال «از یادها رفته» با ماه رمضان افزود: وقتی قرارداد از یادها رفته را بستم، نمیدانستم که قرار است ماه رمضان پخش شود، یعنی از همان ابتدا به عنوان سریالی مناسبتی پیشنهاد نشده بود. اما خوشبختانه این لطف نصیب من و همه تولید کنندگان اثر شد تا این سریال در ماه مبارك رمضان پخش شود.
نورایی در همین راستا ادامه داد: پخش سريال ها در ماه مبارك رمضان برای هر بازیگری جذاب است زیرا مخاطب این ماه مخاطب بسیار زیادی است که سالها با تماشای سریال هاى مناسبتى در ساعات مشخص انس گرفته است. نقشم در سریال از یادها رفته چالش متفاوتی بود و امیدوارم مورد استقبال مخاطبان واقع شود.
***حبیب دهقان نسب: اتابک میرزای «از یادها رفته» به دنبال فرصت های از دست رفته خود در زندگی است
حبیب دهقان نسب بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی درباره حضورش در سریال «از یادها رفته» گفت: در مجموعه ۵۰ قسمتی «از یادها رفته» در نقش فردی که به اصطلاح بسیاری از آدمها مارمولک خطاب میشود ظاهر خواهم شد.
وی در معرفی هر چه بیشتر این کاراکتر بیان کرد: همانطور که مخاطبان این سریال میدانند، نام شخصیتی که در سریال «از یادها رفته» ایفا می کنم اتابک میرزا است که از شخصیتهای باقیمانده دوره قاجار محسوب میشود و فکر میکند حقش در زندگی گذشته خود پایمال شده و به دنبال این است که فرصتهای از دست رفته خود را زنده کند. وی شخصیت مرموزی دارد و فراز و نشیبهای زیادی به لحاظ قصه، احساس و ارتباط با افراد دیگر را تجربه میکند که همین امر شخصیت وی را بسیار پیچیدهتر کرده است.
این بازیگر تلویزیون در خصوص ارتباطی که با نقش خود در مجموعه تلویزیونی «از یادها رفته» برقرار کرده است تاکید کرد: اتابک میرزا نقش محوری و تاثیرگذاری را در سریال «از یادها رفته» دارد و یکی از بهترین شخصیتهایی است که در طول سالها فعالیت هنریام بازی کردهام.
دهقان نسب درباره ویژگیهای سریال تلویزیونی «از یادها رفته» اظهار کرد: از آنجا که بخشهایی از این سریال تلویزیونی را دیدهام، فکر میکنم «از یادها رفته» از آن دسته کارهایی است که مخاطب خود را پیدا کرده است، این مجموعه تلویزیونی گروه بازیگران، فضاسازی، قصه و کارگردانی خیلی خوبی دارد و بر همین اساس هم من فکر میکنم، مورد توجه قرار گرفته و از کارهای موفق و جنجالی ماه مبارک رمضان امسال خواهد بود.
***رسول نجفیان: «از یادها رفته» کار با ارزشی است
وی همچنین تصریح کرد: «از یادها رفته» کار با ارزشی است که بهرام بهرامیان کارگردانی کرده و از آنجا که هم نگاه و هم نوع دکوپاژ وی را هنرمندانه میدانم از بازی در آن خیلی راضی هستم. همچنین معتقدم اگرچه به واسطه نوع نگاه کارگردان اثر، مدت زمان تولید کمی طولانی شد، اما در نهایت این سریال، کار با ارزشی از آب در آمده است.
نجفیان درباره متفاوت بودن نقشی که در این سریال تلویزیونی بازی کرده بیان کرد: نقشی که در «از یادها رفته» بازی کردم نسبت به کارهای دیگرم از نظر شخصیتى و موضوع متفاوت است و فکر میکنم همین عامل باعث جذب توجه مخاطب و بیننده شود.
وی خاطرنشان کرد: کار بازیگری، شخصیتپردازی و تبدیل آن از قوه به فعل بسیار سخت و دشوار است و به همین دلیل نمیتوان به راحتی از کنار آن گذشت.
«دلدار»
«دلدار» ملودرامیست اجتماعی که در بستر عواطف و اتفاقات اجتماعی که جوانان درگیر آن هستند از قبیل: ازدواج، شغل و انتخابهای متعدد اتفاق میافتد. خط اصلی داستان درباره آرش جوان نخبه دانشگاهی است که به دلیل بیماری مادرش دانشگاه را رها کرده و بعد از چند ماه و بر اثر اتفاقی، همکلاسی دوران دانشگاهش یعنی رونا را میبیند و به موازات آن یک داستان عاشقانه دیگر نیز در سریال روایت میشود.
*** کارگردان سریال «دلدار»: سعی کردیم قصهای از زندگی واقعی مردم را انتخاب کنیم
نوید محمودی کارگردان سریال «سایهبان» در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی درباره هدف خود از ساخت سریال تلویزیونی «دلدار» گفت: با ساخت سریال تلویزیونی «دلدار» که به قلم مهدی حمزه و آزیتا ایرایی نوشته شده است، سعی کردیم قصهای از زندگی واقعی مردم را انتخاب کنیم و با دراماتیک کردن آن و ایجاد یکسری جذابیتها، این اثر را جلوی دوربین ببریم.
وی درباره ژانر این سریال تلویزیونی اظهار کرد: «دلدار» یک ملودرام عاشقانه است و من امیدوارم همانطور که ما از تمام صحنههایش در زمان فیلمبرداری لذت بردیم، مردم نیز این شب ها از دیدنش خوشنود باشند.
این کارگردان در خصوص پرداخت به مسائل اجتماعی در سریال «دلدار» افزود: اکثر ما یا آنچه که در زندگی مردم وجود دارد را میبینیم و توجهی به آن نمیکنیم و یا برای اینکه کمتر آزارمان دهد، چشممان را میبندیم تا از کنارش رد شویم، چرا که برای همه ما مهمترین موضوع، زندگی خود و آدمهای محیط پیرامونمان است که ما سعی کردیم در این مجموعه تلویزیونی با این رویکرد به جامعه و مسائل پیرامون آن بپردازیم.
***مهران نائل: بازخوردهای بسیار مثبتی از مردم درباره سریال «دلدار» گرفتهام
مهران نائل بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی درباره حضورش در سریال «دلدار» گفت: در سریال «دلدار» بنا بر الزامات باید نقش فردی کاملا منفی را بازی میکردم بنابراین تلاش خود را به کار گرفتم تا وجهه مثبتی به کار اضافه نکنم و ریاکاری و دروغ در نقش بیشتر مشهود باشد.
وی اظهار کرد: فیلمنامه این سریال تلویزیونی را خواندم از متن خوشم آمد و با توجه به آشنایی که با نوید محمودی کارگردان اثر داشتم، تصمیم گرفتم همکاری در این اثر را بپذیرم.
بازیگر سریال «دلدار» درباره نقش خود بیان کرد: در آغاز قرار بود نقش دیگری را بازی کنم، اما نقشی که الان در آن بازی کردهام به نظرم جذابتر آمد، بنابراین پیشنهاد بازی در نقش کامیار را مطرح کردم و کارگردان هم پذیرفت.
وی که در این سریال نقش متفاوتی نسبت به کارهای پیشینش ارائه کرده تصریح کرد: چالش نقش کامیار در سریال «دلدار» برایم این بود که وقتی در کارهای پیشین نقش منفی به من میدادند همیشه سعی میکردم تا شخصیتها را خاکستری کنم، اما در سریال «دلدار» بنا بر الزامات باید نقش فردی کاملا منفی را بازی میکردم بنابراین تلاش خود را به کار گرفتم تا وجهه مثبتی به کار اضافه نکنم و ریاکاری و دروغ در نقش بیشتر مشهود باشد.
نائل افزود: یکی از نکات دیگری که در سریال «دلدار» مدنظر داشتم این بود که بازی هم به دور از هرگونه غلو باشد و هم برای مخاطب باورپذیر باشد.
وی درباره سختی بازی در نقش شخصیتی منفی تشریح کرد: همیشه در سریال تلویزیونی خیلی فرصت آزمون و خطا یا پیشتولید برای یک سکانس وجود ندارد، اما خوبی سریال «دلدار» این بود که تمام تمرکزم را روی کار میگذاشتم و هرچه به ذهنم میرسید را مطرح میکردم و از آنجا که کارگردان میدانست هدفم خوب بازی کردن، پرورش نقش و اکتفا نکردن به نویسنده است، پیشنهادم را میپذیرفت.
این بازیگر تلویزیون درباره بازخورد مردم نیز بیان کرد: تاکنون در مواجهه با دوستان، آشنایان و مردمی که روزانه من را میبینند با بازخورد بسیار مثبت و خوبی روبهرو شدهام.
«برادر جان»
***مارال فرجاد: همکاری ام با چاووش از یک تئاتر شروع شد
مارال فرجاد بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی ، درخصوص نحوه حضورش در سریال رمضانی «برادر جان» گفت: این سریال دومین همکاری من با «سعید نعمت الله» است، پیش از این من در سریال "خوابزده" افتخار همکاری با وی را داشتم و به همین واسطه با نظر "محمدرضا آهنج" به این سریال نیز اضافه شدم.
بازیگر سریال «رهایم کن» درباره استقبال دو سریال رمضانی خود طی دو سال گذشته افزود: خوشحالم که طی دو سال گذشته این اتفاق برای من افتاده است، به هر ترتیب مردم همواره از آثار رمضانی استقبال میکنند اما خوشبختانه دو سریالی که طی دو سال گذشته به قول معروف گل کردهاند آنهایی بوده که من در آنها به ایفای نقش پرداختم.
فرجاد یکی از دلایل اصلی موفقیت سریال «برادرجان» را محیط آرام تیم تولید دانست و اضافه کرد: برای من بازیگر حضور در محیطی آرام و بدون تنش بسیار با اهمیت است. محمدرضا آهنج پشت صحنه به شدت امن و آرامی را برای بازیگران به وجود آورده بود و از طرفی تمامی تعهدات مالی پروژه هم به موقع پرداخت میشد و همین عاملی بود تا تمامی تمرکز گروه روی کیفیت هر چه بهتر اثر باشد.
وی درباره انتخاب بازیگران سریال «برادر جان» اذعان کرد: پیش از این در تمرینات یک اثر نمایشی با حسام منظور همکاری داشتم که متاسفانه روی صحنه نرفت، حسام منظور از تئاتر آمده و بازیگر توانمندی است، در کل از نظر من یکی از نقاط قوت برادرجان چیدمان درست بازیگران است، بازیگرانی که اکثریت از تئاتر آمده اند و همین باعث شده نقشها بهتر درک و بازی شوند.
بازیگر فیلم «جاودانگی» در همین رابطه تصریح کرد: خوشبختانه انتخاب بازیگران سریال برادرجان تنها به دلیل معروفیت و یا داشتن فالوور زیاد انتخاب نشدند و تنها به بازیگر بودن آنها توجه شد.