نسل آینده را با خواندن کتاب در برابر تهاجم فرهنگی واکسینه کنیم/کتاب عنصر فرهنگساز جامعه است
عباس سجادی نویسنده و پژوهشگر حوزه ادبیات در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی ، درخصوص تاثیر افزایش قیمت کتاب بر خرید این محصول فرهنگی از سوی عموم جامعه گفت: با تجربهای که از سی و دومین نمایشگاه کتاب تهران به دست آوردیم به این نتیجه رسیدم که با وجود اینکه فضای مجازی رشد قابل توجهی داشته اما هنوز کتب مکتوب هواداران خود را حفظ کرده است.
وی در همین راستا ادامه داد: شاید قیمت کتاب بالا رفته اما این محصول هنوز در سبد کالای خانوار هر چند کوچک اما جای خود را حفظ کرده است، به این جهت متولیان فرهنگی باید به این نکته اهمیت بدهند که مردم هنوز علاقه به خرید کتاب دارند پس آنها باید کاری کنند که این محصول راحتتر و ارزانتر به دست مخاطب برسد.
وی در همین رابطه تاکید کرد: در شرایط فعلی هر قدر در حوزه فرهنگ کتاب و کتابخوانی هزینه کنیم به هیچ وجه ضرر نخواهیم کرد چون این سرمایه گذاری برای آینده فرهنگی جامعه است و در همین راستا نسل آینده را در برابر تهاجم فرهنگی واکسینه میشود.
این نویسنده تهاجم فرهنگی را یکی از حساسترین اتفاقات دانست و اضافه کرد: سالهای سال کشور ما با تهاجم فرهنگی روبرو بوده است و ما اگر میخواهیم در برابر آن ایستادگی کنیم باید جامعه را از لحاظ فرهنگی ارتقاء داده و آن را آماده این مقابله کنیم.
سراینده مجموعه "در سکوت سردم می شود" درباره تاثیر خانواده بر ایجاد اشتیاق کتابخوانی در فرزندان تاکید کرد: از نظر من با توجه به شرایط اقتصادی خانواده توان محدودی در خرید کتاب و ایجاد این اشتیاق دارد، این وظیفه بیشتر بر عهده مسئولین فرهنگی است که با کاهش قیمت کتاب این عنصر مهم فرهنگی را به خانهها بیاورند و مردم را در خرید این محصول یاری کنند.
سجادی با اشاره به حضور بخش خصوصی در عرصه کتاب خاطرنشان کرد: حضور بخش خصوصی در عرصه کتاب بدون شک جای خوشحالی دارد اما از این بخش انتظار چندانی در عرصه افزایش سرانه مطالعه کشور نمیتوان داشت زیرا این بخش بیشتر باید منافع مالی خود را بسته به شرایط سخت حوزه نشر حفظ کند و بعد به سراغ دغدغه های فرهنگی برود، به همین دلیل بخش دولتی باید این مسئولیت را به دوش بکشد.