هشدار به محتکران کاغذ/حضور چهرههای فرهنگی و تعامل با مخاطبان
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، رهبر معظم انقلاب روز گذشته ۹ اردیبهشت ماه از نمایشگاه کتاب تهران بازدید کردند و در حاشیه این بازید به غرفه چند انتشارات سر زدند.
در این بازدید که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز حضور داشت، حضرت آیتالله خامنهای ضمن گفتگو با ناشران در جریان تازه های نشر قرار گرفتند.
بخشهایی از بیانات رهبر انقلاب در جریان بازدید از غرفهها و گفتوگو با ناشران:
* صورتوضعیت نشان دهنده این است که مردم هنوز کتاب میخرند و برای خواندن، میخرند. دنیای کتاب ، دنیای پیچیدهای است و این نکتهای است که آقای صالحی [وزیر ارشاد] باید توجه کند. باید مسئلهی کاغذ را حل کرد؛ اینطور نمیشود. وزیر فرهنگ و وزیر صنعت بنشینند و این مسئله را حل کنند.
بازدید معاون فرهنگی قوه قضاییه از نمایشگاه کتاب تهران
از دیگر حواشی ششمین روز از نمایشگاه کتاب تهران حضور حجت الاسلام والمسلمین «هادی صادقی» معاون فرهنگی قوه قضاییه در نمایشگاه کتاب تهران بود.
سه مورد اتصالی برق ۶ مورد آتشسوزی سطلهای مکانیزه
از دیگر اتفاقاتی که در سی و دومین نمایشگاه کتاب تهران شاهد هستیم حالت آماده باشد نیروی آتشنشانی است. سازمان آتشنشانی پیش از برگزاری نمایشگاه نقاط حادثه خیز را بررسی کرد و برای رفع اتفاقات احتمالی تمهیداتی در نظر گرفته شد.
این روزها در مصلی امام خمینی (ره) ۱۳ ایستگاه آتشنشانی مستقر است ۲۰ دستگاه منبعدار، ۲۰ دستگاه موتور و ۱۴۰ نفر نیروی عملیاتی در تمام قسمتهای نمایشگاه تقسیم شدهاند تا در صورت مشاهده هر سانحهای از گسترش آن ممانعت خواهند کرد.
نشت گاز یکی دیگر از مواردی است که در سی و دومین نمایشگاه کتاب بارها اتفاق افتاده است. علت روی دادن این حادثه استفاده فستفودها از گازهای ۵۰ کیلویی برای طبخ غذا است که بدون رعایت موارد ایمنی در محیط نصب شده و حوادث غیرمترقبهای بوجود آوردهاند.
بازدیدکنندگان و ناشران با وقوع حادثهای هرچند کوچک میتوانند نیروهای آتشنشانی را در جریان حوادث قرار دهند یا با شمارهگیری ۱۲۵ از امکانات و خدمات آتشنشانی بهرهمند شوند.
حضور چهرههای فرهنگی و تعامل با مخاطب
از دیگر حواشی این روزها حضور چهرههای ادبی و فرهنگی کشورمان در سی و دومین نمایشگاه کتاب تهران است که در ایجاد تعامل و برقراری ارتباط میان نویسنده و مخاطب تاثیر زیادی داشته است. از نظر بسیاری از ناشران که کتابهای جدیدی در نمایشگاه رونمایی میکنند یا جشن امضاء با حضور نویسنده و مولف برپا میکنند، حضور نویسندگان توانسته احساس نزدیکی زیادی میان مخاطب با خالق آثار ادبی بوجود آورد که در ترغیب به کتابخوانی هم تاثیرگذار خواهد بود.
سی و دومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران به واسطه فضای فرهنگی که دارد زمینه عرضه آثار هنری و صنایع دستی بسیاری از هنرمندان نیز شده است. چه در بخش داخلی شبستان و چه بخش بیرونی نمایشگاه که به خیابان بهشتی منتهی میشود، تعدادی از هنرمندان از فرصت شلوغی و ذوق هنری و فرهنگی مردم استفاده کردهاند تا بسیاری از دستسازهای خود را به بازدیدکنندگان نمایشگاه بفروشند.
کمکهای چین به مردم سیل زده
پویش مردمی کشور چین برای کمک به مردم سیلزده ایران یکی دیگر از رویدادهای ششمین روز از نمایشگاه کتاب تهران بود. کارهایی که قرار است در قالب این پویش انجام شود و شامل دو بخش است. بخش اول، کمک اقتصادی در مناطق سیلزده و به مردم آسیبدیده است چراکه خیلی از این مردم مال و اموالشان را از دست داده و به کمک مالی نیاز دارند. بخش دوم، بخش آموزشی خواهد بود.
هشدار به محتکران کاغذ
در بین اخبار کوتاه و بلندی که در نمایشگاه منتشر شد یکی از اتفاقات خوب روز گذشته خبر برخورد با محتکران کاغذ بود.
در ششمین روز از نمایشگاه وزیر صنعت، معدن و تجارت با حضور در نمایشگاه بینالمللی کتاب و در دیدار با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به بررسی مشکلات کاغذ پرداخت و بر لزوم کنترل قیمت کاغذ تاکید کرد.
وزیر صنعت و معدن و تجارت گفت: موضوع کاغذ در حال حاضر مهمترین مطالبهی فعالان حوزهی چاپ است و ضروری است که کاغذ با قیمت مناسب در اختیار فعالان حوزهی نشر اعم از کتاب و مجلات و... قرار بگیرد.
وی اظهار کرد: سعی داریم در سال ۹۸ علاوه بر تامین منابع با ارز نیمایی در مورد توزیع عادلانهی منابع نیز اقداماتی انجام دهیم.
وی به افراد یا گروههایی که با ارز ۴۲۰۰ تومانی کاغذ خریدند، اما در انبار و یا خارج از شبکه توزیع پخش آنها را پخش کردهاند هشدار داد در آیندهی نزدیک شامل برخورد قانونی خواهند شد.