چرا فیلم سینمایی غلامرضا تختی نفروخت؟/دلایل اصلی شکست فیلم آخر بهرام توکلی
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، فیلم سینمایی "غلامرضا تختی" به کارگردانی و نویسندگی "بهرام توکلی" یکی از گزینههای اکران نوروزی بود که با آغاز اکران بهار توانست در کنار شش فیلم دیگر راهی بهترین زمان اکران در سال شود.
با وجود اکران غلامرضا تختی در اکران نوروز این فیلم برخلاف تصورات نتوانست موفقیت چندانی را رقم بزند و به طرز فاحشی شکست سنگینی را در گیشه تجربه کرد. این فیلم که به واسطه نحوه ساخت و ورزشی بودنش هزینه تولید بالایی را متحمل میشد بعد از نزدیک به یک ماه همچنان قعرنشنین جدول فروش است.
فیلم سینمایی غلامرضا تختی در حال حاضر با فروشی نزدیک به ۱،۲۹۹،۰۱۵،۰۰۰ تومان در میان هفت فیلم اکران نوروز بدترین تجربه را از آن خود کرد. فروش ناامید کننده تختی تا حدی پیش رفت که فیلم تازه اکران شده "تگزاس" با وجود تبلیغات بسیار کم در یک هفته از تختی پیشی گرفت.
حال باید دید ساخته بهرام توکلی که اتفاقاً در جشنواره فیلم فجر با اقبال مخاطبان سینمایی روبرو بود چرا در اکران عموم این چنین با شکست روبرو شده است. فیلمی که به زندگینامه یکی از محبوبترین چهرههای ورزشی تاریخ کشتی میپردازد نتوانست اندکی از محبوبیت وی را در گیشه از آن خود کند.
یکی از عوامل شکست تختی در گیشه را بدون شک میتوان در تخصیص نامتوازن سانسها و سینماها بین این فیلم و آثار دیگر دانست. تختی در همان هفته اول با توجه به فروش کم خود برخی از سانسها و سالن هایش را از دست داد تا روند کار برایش سختتر پیش رود.
فیلم سینمایی تختی از لحاظ ساختار سینمایی به شدت با آثار روز دنیا شبیه و نزدیک است. فیلمبرداری، طراحی لباس، موسیقی و کارگردانی از جمله بخشهای مثبت این فیلم هستند که در جشنواره فیلم فجر هم بارها از سوی رسانههای مختلف مورد تحسین قرار گرفتند، اما انگار این عوامل برای فروش یک فیلم کافی نیستند.
برای سینمایی که به سلبریتیها عادت کرده و برخی چهرههای بفروش به عنوان ملاک سینما شناخته میشوند ساخت اثری همچون تختی ریسک بزرگی است. ریسکی که طبیعتاً توکلی آن را قبول کرده، اما بعید است که انتظار چنین شکستی را نیز میکشید.
تختی روایتی تازه از زندگی غلامرضا تختی از کودکی تا دوران اوج و پس از آن افول ورزشی و مرگ وی است. این فیلم بیش از واکاوی دلایل مرگ به زندگی جهان پهلوان میپردازد. اتفاقی که از نظر توکلی عامل بسیار مهمی برای رسالت این اثر است.
اما این رسالت چرا از سوی مخاطب سینما پس زده میشود. متاسفانه سینمای امروز انگار به کمدیهای سطحی از یک سو و چهرههای روی بیلبوردها از سوی دیگر عادت کرده و کسی سینما را به خاطر سینما نمیبیند. فروش کم تختی در حالی رقم میخورد که کمدی سطحی رحمان ۱۴۰۰ بیش از ۲۰ میلیارد تومان فروخته است.
البته در این میان همه چیز را نباید به گردن چرخه اکران انداخت. شاید یکی از مهمترین عوامل شکست تختی پخش این فیلم و ضعف در تبلیغات درست آن باشد. از سوی دیگر باید دید که انتخاب اکران نوروزی برای فیلمی ورزشی تا چه حد منطقی بوده است.
بدون شک اکران نوروز بیشتر به آثار کمدی تعلق دارد و یا آثاری که موفقیت بزرگی در فجر به دست آورده باشند، اما مشخص نیست دلیل اصلی سعید ملکان به عنوان تهیه کننده و توکلی به عنوان کارگردان برای اکران نوروز چه بوده است؟. توکلی که پیش از این خاطره خوبی از اکران «تنگه ابوقریب» داشته حالا با شکست روبرو شده و باید دید برای فیلم بعدی چه سوژه ای را انتخاب می کند.