مسمومیت ناشی از مصرف قارچ در روزهای بهار
به گزارش گروه جامعه ، باتوجه به شروع زمان رویش قارچهای وحشی و خودرو در طبیعت و بارش مناسب باران که بر رویش انواع قارچ تاثیرگذار است و به منظور پیشگیری از بروز مسمومیت ناشی از مصرف اینگونه قارچها رئیس گروه ارگانیک، سموم و آلایندههای اداره کل امور فرآوردههای غذایی و آشامیدنی اعلام نمودند عمده مسمومیت ناشی از مصرف قارچ در کشور مربوط به نوع Amanita virosa بوده که به فرشته مرگ معروف است.
عبدلی رعایت موارد زیر را ضروری دانستند و از هموطنان خواستند:
از چیدن و مصرف قارچهای خودرو خودداری گردد. در برخی موارد، قارچهای سمی در کنار قارچهای خوراکی میرویند و دارای ظاهر بسیار شبیه به آنها میباشند که قابل تشخیص نیست.
در خصوص احتمال سمی بودن قارچهای خودروبا کودکان صحبت کرده و آنها را از خطرات مربوطه آگاه کنید.
توجه داشته باشید که سمیت برخی از قارچها، به علت مقاوم بودن ساختار سم با پخت و پز، خشک کردن و.. کاهش پیدا نمیکند و حتی ممکن است در اثراستنشاق بخارات ناشی از پختن، سمیت عارض شود.
هیچ روش سادهای که به کمک آن سمی بودن یا نبودن قارچ مشخص شود وجود ندارد و قابل اعتماد نیست.
علایم اولیه ناشی از مسمومیت با قارچ علایم گوارشی بوده و شامل تهوع، استفراغ، اسهال و دردهای شدید شکمی میباشد لیکن در برخی از مسمومیتها فاز تاخیری و کشنده بیماری پس از چند ساعت تا چند روز ممکن است بروز نماید.
فازتاخیری مسمومیت شامل آسیب بدون بازگشت کبد و نهایتا مرگ میباشد.
در صورتی که مطمین هستید فردی از قارچهای خودرو مصرف کرده است با شروع کوچکترین علایم به نزدیکترین کلینیک ارجاع داده شود. به خاطر داشته باشید آسیب وارد شده به فرد مسموم ممکن است بیشتر از آنچه که مشاهده میکنید باشد؛ لذا در اعزام بیمار به مراکز درمانی تاخیر نکنید.
بهتر است بقایای قارچ مصرف شده یا عکس آن همراه با بیمار به کلینیک برده شود.
جهت تهیه قارچ خوراکی فله صرفا از مراکز مجاز عرضه و یا از محصولات دارای بسته بندی با درج شماره پروانه بسته بندی از سازمان غذا و دارو اقدام گردد.
عبدلی یاد آور شدند که با عدم مصرف قارچهای خودرو میتوان از عوارض مرگبار آن پیشگیری کرد و قطعا پیشگیری بهتر از درمان است.