انتشارات ققنوس سه عنوان کتاب پرفروش داشته است
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، «ملت عشق» نوشته الیف شافاک با ترجمه ارسلان فصیحی، «سمفونی مردگان» نوشته عباس معروفی، «تسلیبخشیهای فلسفه» نوشته آلن دوباتن ترجمه عرفان ثابتی پرفروشترین کتابهای انتشارات ققنوس در سال گذشته بودند.
«ملت عشق» دو داستان را شامل میشود که به زیبایی در کنار هم و در یک کتاب گنجانده شده است. دو رمان که موازی هم جلو میرود و به گونهای به همدیگر ارتباط دارند. یکی از این داستانها در سال ۲۰۰۸ در امریکا و دیگری در قرن هفتم در قونیه اتفاق میافتد.
داستان اول کتاب مربوط به اللا روبینشتاین است که در بوستونِ آمریکا زندگی میکند. اللا یک همسر و مادر است که همه زندگی خود را صرف خانواده و رابطه زناشویی کرده است. با اینکه همسر اللا – دیوید – دندانپزشک مشهوری بود و معیشت آنها در یک سطح ایدهآل قرار داشت، اما عشق و صمیمتی در میان آنها نبود. اللا این موضوع را پذیرفته بود و همه اولویتهای خود را تغییر داده بود و فقط به فکر بچههایش بود. اما با این حال رابطه اللا با خانوادهاش هم چندان خوب نبود و رابطه زناشوییاش در خطر بود. در این میان اللا بنا به دلایل مختلف کاری تحت عنوان یک ویراستار پیدا میکند. او میبایست رمانی را که به او داده شده بخواند و در مورد آن گزارشی تهیه کند. رمانی که زندگی او را برای همیشه تغییر خواهد داد. رمانی که به اللا میدهند، رمان ملت عشق است. داستان دوم رمان، ماجرای همین رمانی است که به اللا داده میشود، یعنی داستان کتاب «ملت عشق».
«ملت عشق» در واقع رمانی در مورد عشق مولانا و شمس تبریزی است که در قرن هفتم اتفاق میافتد. این رمان در چهار بخش نوشته شده که شامل خاک (پدیدههای عمیق، آرام و جامد زندگی)، آب (پدیدههای سیال و جاری و متغییر زندگی)، باد (پدیدههای ترککننده و کوچنده زندگی) و آتش (پدیدههای سوزاننده، ویرانکننده و نابودکننده زندگی) است.
«سمفونی مردگان» رمان بسیار ستوده شده عباس معروفی و از ماندگارترین کتابهای ادبیات ایران است که برنده جایزه بنیاد سورکامپ در سال ۲۰۰۱ نیز بوده است. این رمان حکایت شوربختی مردمانی است که مرگی مدام را بر دوش میکشند و در جنون ادامه مییابند.
نوع روایت معروفی در «سمفونی مردگان» منحصر به فرد است. راوی داستان چندین بار عوض میشود و هر بار داستان از دید یک شخص متفاوت بیان میشود. در هنگام خواندن متن کتاب «سمفونی مردگان» شاهد بازگشت به گذشته در زمان حال و عوض شدن مکان هستیم و مدام فضا عوض میشود.
«تسلیبخشیهای فلسفه» برای نخستین بار در سال ۲۰۰۰ منتشر شد و طی پانزده سال اخیر، مورد توجه بسیاری از علاقمندان به فلسفه کلاسیک قرار گرفته است.
آلن دوباتن در این کتاب با مراجعه به زندگی کسانی مانند سقراط، اپیکور، مونتی، سنکا و شوپنهاور، ضمن آنکه میکوشد از حرفها و زندگی آنها، پیامهایی آموزنده برای دنیای امروز بیابد، در تلاش است تا ترس عمومی رایج از فیلسوف و فلاسفه را – که در نظر بسیاری از ما، سخت فهم هستند – کاهش دهد.
در حقیقت کتاب «تسلیبخشیهای فلسفه» شامل شش بخش است که هر بخش در مورد یک فیلسوف و یک راه حل در مواجهه با مشکلی در زندگی است. تسلیبخشی در مواجهه با عدم محبوبیت از نگاه سقراط، تسلیبخشی در مواجهه با کم پولی از نظر اپیکور، تسلیبخشی در مواجهه با ناکامی از نگاه سنکا، تسلیبخشی در مواجهه با ناتوانی و نابسندگیاز نگاه مونتنی، تسلیبخشی قلب شکسته از نظر شوپنهاور و تسلیبخشی در مواجهه با سختیها از نظر نیچه.