حضور آدمها برای پرداختن به دفاع از حرم از رویشهای انقلاب است
شهلا پناهی در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی درباره پرداختن به حوزه ادبیات پایداری گفت: اگر بخواهیم به سالهای قبل برگردیم و به بحث دفاع مقدس نگاه کنیم، گویا با فاصله چندساله از جنگ حوزههای مختلف فرهنگی، شروع به کار کردهاند و مطرح شدهاند.
وی اظهار کرد: یکی از اتفاقات خوب در جبهه مقاومت اسلامی و بحث ادبیات پایداری درباره دفاع از حرم است که پس از شهادت شهید باغبانی و مطرح شدن بحث حضور در سوریه و عراق، کارهای جمعآوری و ثبت زندگینامه شهدا به عنوان یک اتفاق خوب شروع شد. از این برهه بود که آدمها پای کار آمدند که دفاع از حرم را نشان دهند و این رویشهای انقلاب است. اینکه آدمها پای کار آمدهاند و این اتفاق زیبایی است.
این نویسنده درباره اینکه چقدر این موضوع ظرفیت و پتانسل برای خلق اثر ادبی دارد تاکید کرد: در این حوزه همچنان نیاز به کار وجود دارد، بحث دفاع از حرم یا بحران منطقه سوریه و عراق خیلی جای کار دارد و با سوژههای خیلی متفاوتتر از بحث شهدا، میتوان روی آن تمرکز کرد. سوژههایی که به قدری بکر هستند که برای اولین بار میتوان به آن پرداخت.
وی تشریح کرد: اینکه جنگ شهری را تعریف کنیم و چیدمان آدمها را در کمرنگ یا پررنگ بودن حادثه نگاه کنیم، بسیار مهم است. اتفاقی که افتاده این است که در دفاع مقدس دو خط جبهه ایران و عراق داشتیم که هر یک با زبان، آداب و رسوم و فرهنگ مشخص در جنگ حضور داشتند، ولی اتفاق خوب در این موضوع این است که اگر بخواهیم فقط جبهه مقاومت اسلامی را نگاه کنیم فرهنگ و آداب و رسوم کشورهای پاکستان و افغانستان را میتوان برای مرور زینبیون و فاطمیون دستمایه خلق اثر قرار داد و ایران را در بحث نیروی نظامی و لبنان را در بحث نیروی حزب الله بررسی کرد که با چه گستره فرهنگ و آداب مواجه هستیم.
این نویسنده گفت: من به شدت با اغراق و تخیلنویسی مخالفم و معتقدم باید ساده، صادق، زلال و خاص درست مثل شهدا این آثار را نوشت.