از گلهی شهرداد روحانی نسبت به صدای دوربینها تا قربان صدقهی هنرمند ۸۷ ساله برای امام رضا (ع)
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی میزان، روز سوم سی وچهارمین جشنواره موسیقی فجر دیشب به پایان رسید.تالار وحدت نخستین اجرای خود را با ارکستر سمفونیک تهران در حالی برگزاری کرد که رهبر ارکستر شهرداد روحانی نسبت به صدای دوربینها انتقاد کرد وگفت که صدای دوربینها نمیگذارد که تمر کز بکنند.
در سانس دوم تالار وحدت میزبان قطعاتی از استانهای مختلف کشورمان، بود، نواخته شدن موسیقی کردی، گیلکی، بوشهری، لری و... سالن وحدت را به شور در آورد!
آموزش دست زدن به افراد حاضر در سالن با فرم خاص در قطعات بوشهری یکی دیگر از اتفاقات جالب توجه کنسرت گروه موسیقی رستاک بود، این گروه که در سانس دوم سالن وحدت به اجرای موسیقی پرداخته بود قطعات وهار، رعنا، غربت، لاله لر، لیلا، بارون، هله مالی را به اجرا در آورد.
در ایوان شمس گروه موسیقی «آهنگ» به سرپرستی مهرداد ناصحی و خوانندگی وحید تاج از ساعت ۱۹ تا ۲۱ به اجرای مجموعه قطعات و ساز و آوازهایی در قالب موسیقی ردیفی دستگاهی پرداخت. «مطرب مجلس» را شاید بتوان نقطه اوج اجرای ناصحی و گروهش در ایوان شمس دانست. اثری از رضا محجوبی که علاوه بر هماهنگی بالای نوازندگان در اجرای آن، حال و هوای نوستالژیک و خاطره انگیزی برای مخاطبان در ایوان شمس تداعی کرد.
فرهنگسرای نیاوران ازساعت ۱۸:۳۰ میزبان پریچهر خواجه وفرهاد صفری که بود که یک ساعت ونیم به اجرای موسیقی پرداختند.
تالار سوره در سومین روز از سی وچهارمین جشنواره موسیقی فجر میزبان اقوام مختلف بود. علی غلامرضا آلمه جوق هنرمند ۸۷ ساله با چاروق، لباس و سربند خاص منطقه قوچان روی صحنه حاضر شد. او برای اجرای قطعه دوم خود به حضار گفت:: «میخواهم قطعه هایی از امام رضا (ع) برایتان اجرا کنم، زیرا میدانم شما از من چنین انتظاری دارید؛ همه ما قربان امام رضا (ع) میرویم».
گروه «گیل و دیلم» با قطعه دیلمان که شاه نوری بر اساس قصه دیلمان ساخته بود، شروع شد. بعد از اجرای مقدمه دیلمان توسط گروه «گیل و دیلم» رضا شاه نوری، سرپرست این گروه گفت: «ما امشب به نمایندگی از خطه گیلان در خدمت شما هستیم. موسیقی گیلان و دیلمان ریشه در هزار سال دارد.»
او هم چنین گفت: که: باید در چنین جشنوارههایی پیشکسوتان موسیقی اقوام را به جوانان معرفی کنند و آنها را تشویق کنند تا از موسیقی اقوام که برگرفته از فرهنگ خودمان است الگو برداری کنند. زیرا ما بهترین موسیقی را داریم که برگرفته از کار و کوشش مردم این سرزمین است. یکی از ترانههای که مورد توجه حاضران در سالن حوزه هنری قرار گرفت ترانه «آها بگو» بود
امیر عباس گلاب در برج میلاد به اجرای موسیقی پرداخت همزمان با خواندن قطعه فرشته تصاویری از کودکان معلول جسمی پخش شد. مسیح و آرش نیز در کنسرت خود از آمادهسازی قطعه جدیدشان به نام «باران» خبر دادند که پس از عید نوروز به بازار موسیقی میآید.
سالن سیفالله داد دیشب میزبان سه مستند بود. «اهمیت عارف بودن» به کارگردانی مهدی باقری نیز روز جمعه ۲۶ بهمن به عنوان اولین فیلم روز سوم نمایش فیلمهای مستند جشنواره برای مخاطبان ارائه شد.
این فیلم مستند، نمایی از سالهای پایانی زندگی «عارف قزوینی» تصنیف سرای نامدار کشور را در شهر همدان به تصویر کشیده و برخی از نامههایی که این شاعر برجسته برای چند دوست در تهران نوشته بود را مرورمی کند.
«والسی برای تهران» به کارگردانی زینب تبریزی نیز عنوان فیلم دیگری است که در چارچوب سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر به نمایش در میآمد.
این اثر درباره موسیقی خیابانی با نگاهی به زندگی مهرداد مهدی یکی از قدیمیترین نوازندههای خیابانی در ایران است که در این فیلم قصد دارد یک فستیوال موسیقی خیابانی برگزار کند، اما با چالشهای مختلفی رو به رو میشود. «والسی برای تهران» یک مستند نیمه بلند ۵۰ دقیقهای است که ساخت آن ۲ سال طول کشیده است.
یکی از فیلمهای مستند مطرح حوزه موسیقی، مستند «بزم رزم» به کارگردانی سید وحید حسینی است که ساعت ۱۸:۳۰ روز جمعه ۲۶ بهمن ماه در سالن سیف الله داد خانه سینما اکران شد.
حسین علیزاده، بیژن کامکار، مجید درخشانی، حمید شاهنگیان، حسن ریاحی، علی اکبرشکارچی، محمد گلریز، همایون رحیمیان، کامبیز روشن روان، حسام الدین سراج، فیروز برنجان و مهدی کلهر از جمله هنرمندان و مسئولان وقت در عرصه مدیریت بر هنر موسیقی هستند که در این مستند حضور دارند و درباره هنر موسیقی و چگونگی حفظ و اشاعه این هنر در شرایط روزهای پس از انقلاب و جنگ صحبت کردهاند.
سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر از روز چهارشنبه ۲۴ بهمن ماه تا پایان روز دوشنبه ۲۹ بهمن ماه به دبیری شاهین فرهت میزبان دوستداران موسیقی است.