وظیفهی سینمای انقلاب دگرگونی به معنای حرکت رو به جلو است
شفیع آقا محمدیان مدیر سابق مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی در گفتگو با خبرنگار میزان در خصوص سینمای انقلاب گفت: اساسا وظیفه ی سینمای انقلاب دگرگونی به معنای حرکت رو به جلو است. در سینمای ایران، انقلاب وظیفه ی خود را به خوبی انجام داده است. و به تعبیر حضرت امام (ره) که فرمودند «با فحشا مخالفیم ، نه سینما» فحشا از سینمای پس از انقلاب به کلی پاک شد و به سوی تعالی گام نهاد.
سینمای انقلاب از حوادث و اتفاقات پس از آن بهره جست و علاوه بر آن باورهای دینی ، مذهبی را نیز سرلوحه ی کار خود قرار داد که حاصل آن به وجود آمدن ژانر دفاع مقدس و تولید آثار با الهام از قصص قرآنی و زندگی پیامبران شد. لیکن متاسفانه چند سالی است که این روند رو به افول قرار گرفته است.
آقا محمدیان که کارگردانی چند فیلم بلند را نیز در کارنامه دارد افزود: اساسا نگاه هنرمندان در سینما چه از لحاظ تکنیکی و محتوی تغییر کرده است. به خصوص نگاه هنرمندان به نقش زنان در سینما که در فیلمها خود نمایی می کرد، یک شکل قدیس گونه پیدا کرده است . به همین ترتیب اخلاق و روابط انسانی در فیلمها به چشم می آید.
کارگردان فیلم تلفن با اشاره به تغییر فضای حاکم بر سینمای پس از انقلاب اظهار داشت: برخی معتقدند که سینمای ایران پس از انقلاب با محدودیت هایی همراه بوده که سرعت رشد سینما را کاهش داده است درصورتی که اینگونه نیست و این محدودیت نظیر حذف فحشا و اشاعه ی آن باعث رشد بوده و این مساله به عنوان محدودیت تلقی نمی شود.
آقا محمدیان اضافه کرد: اگر سینمای ایران می خواست همان روال زمان پهلوی را ادامه بدهد، دستاوردفنی و محتوی نداشت و فقط به خاطر فضای ضد دین و ارزش آن مورد توجه جشنواره های خارجی قرار میگرفت. طبیعتا اگر سینمای زمان پهلوی فرصت بیشتری پیدا می کرد ، می توانست جوایز بین المللی بیشتری به خود اختصاص دهد. امروزه سینمای انقلاب با چنگ و دندان به جایزه ی بین المللی دست پیدا می کند. شاید همین فشارهای بین المللی است که تعدادی از فیلمسازان ما به خاطر حفظ وضعیت جشنواره ها، فیلم ها ی خود را با ملاحظات جشنواره ها می سازند.
کارگردان فیلم سینمایی چشم عقاب، در خصوص تصمیم گیری مدیران حوزه ی فرهنگ و هنر بیان داشت: بزرگترین معضل سینمای انقلاب، نبود مدیران دلسوز و نبود استراتژی در سینماست . سینما نیاز به رویش دارد ، نیاز به قهرمان دارد. همین امر است که پس از 40 سال نیروی متخصص و متعهد زیادی پرورش نیافته و به آن کم توجهی شده است.
آقا محمدیان در پایان و با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری گفت: در سینمای پس از انقلاب اصالت را به خانواده و بزرگان خانواده دادیم .. مساله ای که نمود داشت تا این اواخر که فقدان آن موجب گشت تا مقام معظم رهبری، تاکید داشته باشند در سینما و تلویزیون به سبک زندگی ایرانی، اسلامی مراجعه کنیم. متاسفانه در فیلمهای چند سال اخیر شاهد نشان دادن خانواده هایی توسط سینما گران هستیم که مانندشان در کشورهای غربی نیز به ندرت یافت می شود. امید است که سینمای انقلاب با اصلاح خود طبق رهنمودهای رهبری، بتواند به افق مد نظر دست پیدا کند.