تخصیص ۱۸ درصد از اعتبارات وسایل کمک توانبخشی به ناشنوا یان/کم شنوایی معلولیتی پنهان و شایعترین نقص مادر زادی است
به گزارش گروه جامعه صفاری فرد در هفتمین سمپوزیوم خانواده و کودک کم شنوا با رویکردهای نوین در توانبخشی شنیداری با حضور «حسین نحوی نژاد» معاون توانبخشی و «افروز صفاری فرد» مدیرکل دفتر امور روزانه توانبخشی و توانپزشکی سازمان بهزیستی کشور با همکاری مراکز غیر دولتی روزانه آموزشی و توانبخشی خانواده و کودک مبتلا به اختلالات شنوایی برگزار شد گفت:میزان شیوع کم شنوایی در زمان تولد بیش از ۲ برابر مجموع دیگر اختلالات قابل ارزیابی در نوزادان است.
وی با بیان اینکه بالغ بر ۴ هزار موالید دچار کم شنوایی شدید و عمیق هستند گفت: ۲۵ درصد علت ناشنوایی ناشناخته است، ۵۰ درصد ژنتیک و ۲۵ درصد بیماریهای واگیردار از خدمات سازمان بهزیستی بهرهمند هستند.
مدیرکل دفتر امور روزانه توانبخشی و توانپزشکی سازمان بهزیستی کشور بر خانواده محور بودن خدمات خانوادهها تاکید کرد و گفت: در صورتیکه کم شنوایی در کودک یک خانواده پیش از ۳ ماهگی تشخیص داده شود و قبل از ۶ ماهگی از وسیله تقویت کننده صوتی و برنامههای توانبخشی مناسب بهرهمند شوند، میتوانند به مهارتهای گفتاری و زبان قابل مقایسه با کودکان طبیعی دست یابند.
وی تعداد افراد معلول تحت پوشش سازمان را یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر اعلام کرد و گفت: ازای تعداد بیش از ۲۵۰ هزار نفر دارای معلولیت شنوایی هستند.
صفاری فرد با بیان اینکه ۸۶ مرکز غیردولتی در ۳۱ استان در حال فعالیت هستند تصریح کرد: در حال حاضر به ۳ هزار و ۴۹۳ کودک کم شنوا و ناشنوا خدمات توانبخشی شنوایی ارائه میشود که از این تعداد ۲ هزار و ۶۳۴ نفر یارانه بگیر بهزیستی هستند و بیش از ۹۰ درصد این کودکان به مدرسه عادی را پیدا میکنند.
وی یکی از وظایف سازمان بهزیستی را تأمین وسایل کمک توانبخشی برای معلولین برشمرد و اذعان کرد: ۱۸ درصد از اعتبارات وسایل کمک توانبخشی به معلولین ناشنوا اختصاص دارد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۶۰۰ واحد در بیش از ۳۲۰ شهر کشور مشغول ارائه خدمات غربالگری شنوایی نوزادان و شیرخواران هستند خاطرنشان کرد: سال گذشته ۷۲ درصد کودکان متولد شده تحت پوشش این طرح قرار گرفتند.
مدیرکل دفتر امور روزانه توانبخشی و توانپزشکی سازمان بهزیستی کشور در پایان با اشاره به اینکه از سال ۸۶ تا کنون ۸ هزار نفر از کودکان ناشنوا تحت عمل جراحی کاشت حلزون قرار گرفتند یادآور شد: تعداد یک هزار و ۸۰۰ نفر در سال ۹۶ توانستند از مساعدت مالی سازمان و توانبخشی بعد از عمل کاشت بهرهمند شوند و در حال حاضر هیچ کودک پشت نوبتی نداریم.