چاپ چهارم «درباره تصمیمگیری؛ 10 مقاله که باید خواند»
به گزارش گروه فرهنگی میزان، تصمیمگیری مهمترین کار هر مدیر اجرایی است. این کار همچنین سختترین و پرخطرترین کارهاست. تصمیمات بد، گاه میتواند به کسب و کار و شغل لطمات جبرانناپذیری بزند.
تصمیمات بد از کجا میآیند؟ در بسیاری موارد، منشأ تصمیمات بد را میتوان شیوه تصمیمگیری دانست- گزینهها به روشنی تعریف نشدهاند، اطلاعات مناسب گردآوری و هزینهها و سودها به دقت ارزیابی نشدهاند، اما گاه اشکال از فرایند تصمیمگیری نیست، بلکه مشکل در ذهن تصمیمگیرنده است. شیوه فعالیت ذهنی انسان میتواند در تصمیمات خرابکاری کند.
محققان نیم قرن است درباره شیوه فعالیت مغز در تصمیمگیریها مطالعه میکنند. این تحقیقات در آزمایشگاه و به صورت میدانی، نشان داده است که ما از روشهای ناخودآگاه برای مقابله با پیچیدگی موجود در ذات اغلب استفاده میکنیم، این روشها که به روشهای اکتشافی معروف شدهاند، اغلب به خوبی به ما کمک میکنند.
برای مثال، در تخمین زدن فاصله، مغز ما اغلب از روشی اکتشافی استفاده میکند که شفافیت را با نزدیک بودن شیء برابر میداند. هر چه شیء واضحتر دیده شود، ما آن را نزدیکتر به خود میدانیم. هر قدر شیء مبهمتر دیده شود، فکر میکنیم که باید از ما دورتر باشد، این میانبر ذهنی ساده در جریان ساده در جریان پیوسته تخمین فواصل که برای حرکت در دنیا لازم است به ما کمک میکند.
چگونه مدیران خوب تصمیمات بد میگیرند و چگونه مدیران میتوانند بهترین تصمیمات را بگیرند.
اگر به موضوع تصمیمگیری علاقه دارید، این ۱۰ مقاله را بخوانید، ما از میان صدها مقاله هاروارد بیزینس ریویو، مهمترین مقالهها را در این زمینه انتخاب کردهایم.
کارشناسان در این مقالهها شناختها و توصیههایی را که نیاز دارید در اختیار شما میگذارند:
تصمیمات شجاعانه بگیرید و وضع موجود را به چالش بکشید.
با استفاده از دادههای مختلف تصمیم بگیرید.
خطرات و منافع را به اندازه هم ارزیابی کنید.
به استدلالهای غلط علت و معلولی توجه کنید.
تصمیمات خود را آزمایش کنید.
انتقادهای سازنده را تقویت کنید و به آنها اعتنا کنید.
از طریق پاسخگویی روشن بر بیتصمیمی و عدم قاطعیت غلبه کنید.
«درباره تصمیمگیری؛ ۱۰ مقاله که باید خواند» نوشته جان اس. هِموند، رالف ال. کینی و هاوارد رایفا با ترجمه سیدمحمد تقی زاده فعال به همت انتشارات هنوز به بهای ۲۴ هزار تومان در نوبت چاپ چهارم منتشر شد.