زشت و زیبای کشتی در سالی که گذشت؛ از تاریخسازی و آبروداری شاگردان رنگرز تا حسرت طلای آزاد/ درستکار، رفت و برگشت

فدراسیون کشتی در سالی که گذشت روزهای پر فراز و نشیبی را پشت سر گذاشت از تلاش برای تکمیل سهمیههای المپیک گرفته تا درخشش در بازیهای المپیک پاریس، اما همانطور که عنوان شد اوج درخشش کشتی ایران در بازیهای المپیک پاریس بود جایی که نمایندگان کشورمان موفق به کسب ۲ مدال طلا، ۴ نقره و ۲ برنز شدند تا سهم بسزایی از موفقیت کاروان ورزشی ایران در این دوره از بازیها مرهون و مدیون درخشش کشتیگیران باشد.
اما در این میان شاگردان حسن رنگرز در تیم ملی کشتی فرنگی ورژن بسیار بالاتری از خود به نمایش گذاشتند و با کسب ۲ مدال طلا، یک نقره و یک برنز تاریخ را برای این رشته از نو نوشتند تا با این تاریخسازی برگ زرین دیگری در کارنامه کشتی فرنگی ایران ثبت کنند. سعید اسماعیلی در ۶۷ و محمدهادی ساروی در وزن ۹۷ کیلوگرم به مدال طلا رسیدند، علیرضا مُهمدی صاحب مدال نقره شد و امین میرزازاده نیز به مدال برنز دست یافت. از سوی دیگر اولین مدال کاروان ایران در المپیک پاریس توسط میرزازاده در وزن ۱۳۰ کیلوگرم کشتی فرنگی به دست آمد.
اما تیم ملی کشتی آزاد در شرایطی که بسیاری از کارشناسان پیش از المپیک، کسب ۳ مدال طلا توسط رحمان عموزاد، حسن یزدانی و امیرحسین زارع را محتمل میدانستند و حتی شانس بیشتری از کشتی فرنکی برای آن قائل بودند از رسیدن به مدال طلای المپیک بازماند تا داغ طلا بر دل کشتی آزاد ایران بماند.
پس از المپیک هم رقابتهای جهانی اوزان غیرالمپیکی در ۴ وزن به میزبانی تیرانا برگزار شد و اینبار نیز کشتی فرنگی ایران نتیجهای بهتر از آزاد کسب کرد و بر سکوی نایب قهرمانی جهان ایستاد. کشتی فرنگی ایران در سالی که به پایان رسید، هم در المپیک و هم جهانی اوزان غیرالمپیکی طلا داشت، اما کشتی آزاد سال ۱۴۰۳ را بدون طلا در رده سنی بزرگسالان به پایان رساند.
بعد از المپیکِ بدون طلا برای کشتی آزاد ایران، این تیم با رضا مومنی در ۶۱ کیلو، سینا خلیلی در ۷۰ کیلو، محمد نخودی در ۷۹ کیلو و کامران قاسمپور در ۹۲ کیلوگرم راهی مسابقات جهانی اوزان غیرالمپیکی شد و درحالیکه انتظار این بود که حداقل کار تیم با دو نشان تمام شود، اما حاصل کار تیم چهار نفره ایران، برنز محمد نخودی و کسب عنوان سومی تیمی- درحالیکه امتیاز روسها محاسبه نشد- بود.
کامران قاسمپور در این رقابتها هم به عبدالرشید سعداللهیف باخت و هم دیوید تیلور تا به این شکل شانسِ اصلی مدال طلای ایران، بدون مدال به کارش خاتمه دهد.
درست برعکس تیم آزاد، تیم کشتی فرنگی هم در المپیک به دو مدال طلا (سعید اسماعیلی و محمدهادی ساروی) رسید و هم در رقابتهای اوزان غیر المپیکی به یک مدال طلا (محمدعلی گرایی). به این ترتیب کشتی آزاد ایران بدون طلا و کشتی فرنگی بزرگسالان ایران با سه طلای المپیک و جهانی، به کار خود در سال ۱۴۰۳ خاتمه دادند.
اما یکی دیگر از اتفاقات مهم کشتی در سال گذشته بازگشت پژمان درستکار که پیش از المپیک جای خود را به محسن کاوه داده بود، بود.
فدراسیون کشتی سال ۱۴۰۳ را به دلیل در پیش بودن بازیهای المپیک ۲۰۲۴ پاریس پرفشار آغاز کرد. تیمهای کشتی آزاد و فرنگی کشورمان که موفق به کسب سهمیه کامل حضور در این رقابتها نشده بودند برای کامل کردن نفراتشان باید در مسابقات گزینشی باقیمانده به میدان میرفتند.
فروردین ماه به آمادهسازی این تیمها با برگزاری اردوهای فشرده و پرفشار سپری شد تا نمایندگان کشورمان مهیایی حضور در اولین رقابت گزینشی در قاره آسیا شوند.
فروردین:
در ادامه رقابتهای کشتی آزاد گزینشی المپیک پاریس در قاره آسیا یونس امامی نماینده وزن ۷۴ کیلوگرم در کیلو امیرعلی آذرپیرا، در ۹۷ کیلوگرم با پیروزی مقابل حریفانشان جواز حضور در المپیک را کسب کردند. احمد محمدنژاد جوان، نماینده وزن ۵۷ کیلوگرم کشورمان موفق به کسب سهمیه نشد.
اردیبهشت:
سهمیه کشتی فرنگی در المپیک کامل شد
رقابتهای کشتی فرنگی کسب سهمیه المپیک پاریس دوم اردیبهشت ماه در شهر بیشکک قرقیزستان برگزار شد که امین کاویانینژاد در وزن ۷۷ و علیرضا مُهمدی در ۸۷ کیلوگرم موفق به کسب سهمیه المپیک شدند تا ترکیب شاگردان حسن رنگرز در پاریس کامل شود.
قهرمانی مقتدرانه تیمهای ملی کشتی آزاد و فرنگی در آسیا با ۵ مدال طلا و ۳ برنز
سیوششمین دوره رقابتهای کشتی آزاد بزرگسالان قهرمانی آسیا روزهای ۲۳ و ۲۴ فروردین ماه با حضور ۲۳ کشور در شهر بیشکک قرقیزستان برگزار شد و تیم ایران با کسب ۵ مدال طلا و ۳ مدال برنز بعنوان قهرمانی دست یافت.
برای تیم ایران رحمان عموزاد در وزن ۶۵ کیلوگرم، امیرمحمد یزدانی در وزن ۷۰ کیلوگرم، محمد نخودی در وزن ۷۹ کیلوگرم، امیرحسین فیروزپور در وزن ۹۲ کیلوگرم، امیرحسین زارع در وزن ۱۲۵ کیلوگرم به مدال طلا، حسین ابوذری در وزن ۷۴ کیلوگرم، هادی وفاییپور در وزن ۸۶ کیلوگرم و محمدحسین محمدیان در وزن ۹۷ کیلوگرم به مدال برنز دست یافتند.
در ردهبندی تیمی ایران با اقتدار و با ۱۹۰ امتیاز بعنوان قهرمانی دست یافت و تیمهای ژاپن با ۱۳۰ امتیاز و قرقیزستان با ۱۲۱ امتیاز دوم و سوم شدند.
سیوچهارمین دوره رقابتهای کشتی فرنگی قهرمانی آسیا روزهای ۲۷ و ۲۸ فروردین ماه در شهر بیشکک قرقیزستان برگزار شد و در پایان سعید اسماعیلی در وزن ۶۷ کیلوگرم:، ناصر علیزاده در وزن ۸۷ کیلوگرم، محمدهادی ساروی در وزن ۹۷ کیلوگرم و امین میرزازاده در وزن ۱۳۰ کیلوگرم به مدال طلا دست یافتند. پویا دادمرز در وزن ۵۵ کیلوگرم، محمدرضا رستمی در وزن ۷۲ کیلوگرم و رسول گرمسری در وزن ۸۲ کیلوگرم صاحب مدال نقره شدند و امیررضا ده بزرگی و ایمان محمدی در وزن ۶۳ کیلوگرم نیز به مدال برنز رسیدند.
در ردهبندی تیمی ایران مقتدرانه و با کسب ۲۰۰ امتیاز بعنوان قهرمانی رسید و تیمهای قرقیزستان با ۱۴۴ امتیاز و ژاپن با ۱۴۲ امتیاز دوم و سوم شدند.
خرداد:
نایب قهرمانی ایران در رقابتهای بینالمللی کشتی آزاد رنکینگ اتحادیه جهانی
رقابتهای کشتی آزاد رنکیگ اتحادیه جهانی کشتی جام امره پولیاک و وارگا یانوس روزهای ۱۷ و ۱۸ خردادماه در شهر بوداپست مجارستان برگزار شد و تیم منتخب کشتی آزاد کشورمان با ۸ نماینده به ۱ مدال طلا، ۲ مدال نقره و ۲ مدال برنز، بعنوان نایب قهرمانی دست یافت.
در پایان این مسابقات حسن یزدانی در وزن ۸۶ کیلوگرم به مدال طلا دست یافت. عباس ابراهیم زاده در وزن ۶۵ کیلوگرم و عادل پناهیان در وزن ۷۹ کیلوگرم به مدال نقره رسیدند و شهداد خسروی در وزن ۶۱ کیلوگرم و علی رضایی در وزن ۷۴ کیلوگرم صاحب مدال برنز شدند.
این مسابقه نخستین حضور حسن یزدانی روی تشک بعد از مصدومیت و جراحی کتفش بود تا وی نشان دهد توانایی حضور در المپیک را دارد و
در پایان این مسابقات کشتی فرنگی نیز محمدهادی ساروی در وزن ۹۷ کیلوگرم و فردین هدایتی در وزن ۱۳۰ کیلوگرم به مدال طلا، پویا دادمرز در وزن ۵۵ کیلوگرم و مهدی محسن نژاد در وزن ۶۰ کیلوگرم به مدال نقره، امیررضا دهبزرگی در وزن ۶۰ کیلوگرم، میثم دلخانی در وزن ۶۳ کیلوگرم، محمدرضا گرایی در وزن ۶۷ کیلوگرم، سعید اسماعیلی در وزن ۶۷ کیلوگرم، دانیال سهرابی در وزن ۷۲ کیلوگرم، محمدرضا مختاری در وزن ۷۷ کیلوگرم، محمدحسین محمودی در وزن ۸۷ کیلوگرم و شایان حبیب زارع در وزن ۹۷ کیلوگرم به مدال برنز دست یافتند.
تیر:
نایب قهرمانی ایران در کشتی فرنگی نوجوانان آسیا
رقابتهای کشتی فرنگی نوجوانان قهرمانی آسیا روزهای ۲ و ۳ تیرماه در شهر امان کشور اردن برگزار شد و در پایان تیم ایران توسط ابوالفضل کرمی در وزن ۵۱ کیلوگرم، عمادرضا محسن نژاد در وزن ۸۰ کیلوگرم و دانیال ایزدی در وزن ۹۲ کیلوگرم به مدال طلا، احمد بدرالدینی در وزن ۴۵ کیلوگرم و علیرضا امیری در وزن ۴۸ کیلوگرم، امیرمهدی سعیدی نوا در وزن ۶۷ کیلوگرم و محمد کاظمی در وزن ۷۱ کیلوگرم به مدال نقره، امیرعلی حیدری در وزن ۵۵ کیلوگرم، ابوالفضل شیری در وزن ۶۰ کیلوگرم و ایوب حسینوند در وزن ۱۱۰ کیلوگرم به مدال برنز دست یافت.
در رده بندی تیمی ایران با کسب ۲۰۰ امتیاز پس از ازبکستان ۲۱۵ امتیازی در جایگاه دوم ایستاد و تیم قزاقستان با ۱۴۸ امتیاز سوم شد.
قهرمانی تیم ملی کشتی آزاد نوجوانان در رقابتهای آسیایی اردن
رقابتهای کشتی آزاد نوجوانان قهرمانی آسیا روزهای ۴ و ۵ تیرماه در شهر امان اردن برگزار شد و در پایان تیم ایران توسط سام ارشد در وزن ۵۱ کیلوگرم، آرین مهرعلیزاده در وزن ۵۵ کیلوگرم، ابوالفضل شمسی پور در وزن ۷۱ کیلوگرم، رضا افشار در وزن ۸۰ کیلوگرم و امیررضا علیپور در وزن ۹۲ کیلوگرم به مدال طلا، امیرعباس رمضانی در وزن ۴۵ کیلوگرم و امیرعباس علیزاده در وزن ۴۸ کیلوگرم به مدال برنز دست یافت.
در رده بندی تیمی ایران با ۱۸۳ امتیاز بعنوان قهرمانی دست یافت و تیمهای قرقیزستان و قزاقستان به ترتیب با ۱۵۶ و ۱۵۱ امتیاز دوم و سوم شدند.
قهرمانی ایران با ۳ مدال طلا، ۲ نقره و ۲ برنز در کشتی فرنگی نونهالان آسیا
رقابتهای کشتی فرنگی نونهالان قهرمانی آسیا سهشنبه ۲۶ تیرماه در شهر سیراچا کشور تایلند برگزار شد و در پایان تیم ایران توسط امیر کاظمی در وزن ۴۸ کیلوگرم، مهدی غلامیان در وزن ۶۲ کیلوگرم، اسماعیل نبوی در وزن ۶۸ کیلوگرم به مدال طلا، ابوالفضل ظهیری در وزن ۵۷ کیلوگرم، امیرحسین بختیارنژاد در وزن ۸۵ کیلوگرم به مدال نقره، بنیامین رستگار در وزن ۴۴ کیلوگرم و امیرحسین علوانی در وزن ۷۵ کیلوگرم به مدال برنز دست یافت.
در رده بندی تیمی ایران با ۱۷۰ امتیاز بعنوان قهرمانی دست یافت و تیمهای ازبکستان با ۱۶۹ امتیاز، قزاقستان با ۱۵۴ امتیاز، هند با ۱۳۷ امتیاز و قرقیزستان با ۱۲۶ امتیاز در جایگاههای دوم تا پنجم قرار گرفتند.
سومی ایران در کشتی آزاد نونهالان آسیا
در پایان مسابقات کشتی آزاد نیز آرمان الهی در وزن ۴۸ کیلوگرم، هومن کلهری در وزن ۶۲ کیلوگرم، سام دانشور در وزن ۸۵ کیلوگرم به مدال طلا، صدرا فولادزاده در وزن ۷۵ کیلوگرم به مدال نقره، بنیامین آشفته در وزن ۳۸ کیلوگرم و امیرعلی فراستی در وزن ۶۸ کیلوگرم به مدال برنز دست یافتند. محمدطاها اکبرزاده در وزن ۴۱ کیلوگرم و امیرحسین خسروی در وزن ۵۷ کیلوگرم پنجم شدند. متین کتولی در وزن ۴۴ کیلوگرم و سید ابوالفضل حسینی در وزن ۵۲ کیلوگرم نیز از دور رقابتها کنار رفتند.
قهرمانی مقتدرانه تیم ملی کشتی فرنگی جوانان در آسیا
رقابتهای کشتی فرنگی جوانان قهرمانی آسیا روزهای ۳۰ و ۳۱ مردادماه در شهر سیراچا تایلند برگزار شد و در پایان نمایندگان کشورمان توسط علی احمدی وفا در وزن ۵۵ کیلوگرم، عرفان جرکنی در وزن ۶۳ کیلوگرم، علیرضا عبدولی در وزن ۷۷ کیلوگرم، محمدهادی صیدی در وزن ۸۷ کیلوگرم، حمیدرضا کشتکار در وزن ۹۷ کیلوگرم و ابوالفضل فتحی تزنگی در وزن ۱۳۰ کیلوگرم به مدال طلا، احمدرضا محسننژاد در وزن ۶۷ کیلوگرم به مدال نقره، اهورا بویری در وزن ۷۲ کیلوگرم و محمد ارجمند در وزن ۸۲ کیلوگرم به مدال برنز دست یافت.
در رده بندی تیمی، ایران با ۲۰۶ امتیاز بعنوان قهرمانی دست یافت و تیمهای قزاقستان با ۱۸۵ و قرقیزستان با ۱۴۱ امتیاز دوم و سوم شدند.
مرداد:
قهرمانی مقتدرانه تیم ملی کشتی آزاد جوانان در رقابتهای آسیایی تایلند
رقابتهای کشتی آزاد جوانان قهرمانی آسیا روزهای ۲ و ۳ مردادماه در شهر سیراچا کشور تایلند برگزار شد و در پایان تیم ایران توسط علی خرمدل در وزن ۶۵ کیلوگرم، علی کرم پور در وزن ۷۰ کیلوگرم، علی رضایی در وزن ۷۴ کیلوگرم، ابوالفضل بابالو در وزن ۹۷ کیلوگرم، امیررضا معصومی در وزن ۱۲۵ کیلوگرم به مدال طلا، مجید باقری در وزن ۷۹ کیلوگرم، ابوالفضل رحمانی در وزن ۸۶ کیلوگرم به مدال نقره، علی مومنی در وزن ۵۷ کیلوگرم و امیررضا دلیری در وزن ۹۲ کیلوگرم به مدال برنز دست یافت.
در رده بندی تیمی، ایران با ۲۰۱ امتیاز عنوان قهرمانی را بدست آورد و تیمهای قزاقستان با ۱۵۰ و ازبکستان با ۱۳۶ امتیاز دوم و سوم شدند.
تاریخ سازی تیم ملی کشتی فرنگی در المپیک پاریس
رقابتهای کشتی فرنگی المپیک بازیهای المپیک در حالی روزهای ۱۵ تا ۱۸ مردادماه برگزار شد که در پایان این مسابقات تیم کشتی فرنگی کشورمان با کسب ۲ مدال طلا، یک مدال نقره و یک مدال برنز برای اولین بار با کسب ۴ مدال در المپیک تاریخ ساز شد و بهترین عملکرد مدالی را بین تیمهای حاضر از خود به جای گذاشت.
برای تیم ایران سعید اسماعیلی در وزن ۶۷ کیلوگرم و محمدهادی ساروی در وزن ۹۷ کیلوگرم به مدال طلا، علیرضا مهمدی در وزن ۸۷ کیلوگرم به مدال نقره و امین میرزازاده در وزن ۱۳۰ کیلوگرم به مدال برنز دست یافتند.
همچنین مهدی محسننژاد در وزن ۶۰ کیلوگرم پنجم شد و امین کاویانینژاد نیز در وزن ۷۷ کیلوگرم در جایگاه هشتم قرار گرفت.
کسب ۳ مدال نقره و ۱ مدال برنز توسط آزادکاران در المپیک پاریس
رقابتهای کشتی آزاد المپیک پاریس روزهای ۱۸ تا ۲۱ مردادماه برگزار شد و در پایان تیم ایران توسط رحمان عموزاد در وزن ۶۵ کیلوگرم، حسن یزدانی در وزن ۸۶ کیلوگرم، امیرحسین زارع در وزن ۱۲۵ کیلوگرم به مدال نقره و امیرعلی آذرپیرا در وزن ۹۷ کیلوگرم به مدال برنز دست یافت.
۸ مدال از ۱۱ سهمیه المپیک، عملکرد درخشان کشتی در المپیک پاریس
بیشترین مدال کسب شده در ادوار المپیکها توسط کشتی، در المپیک پاریس بدست آمد به طوری که از ۱۱ کشتی گیر اعزامی، ۸ کشتی گیر موفق به کسب مدال شدند که سعید اسماعیلی و محمدهادی ساروی در اوزان ۶۷ و ۹۷ کیلوگرم به مدال طلا، رحمان عموزاد، حسن یزدانی، علیرضا مهمدی، امیرحسین زارع در اوزان ۶۵، ۸۶، ۸۷ و ۱۲۵ کیلوگرم به مدال نقره، امیرعلی آذرپیرا و امین میرزازاده در وزن ۹۷ و ۱۳۰ کیلوگرم به مدال برنز دست یافتند.
کشتی در طول تاریخ حضورش در المپیکها بهترین نتیجه از لحاظ کسب مدال را داشت که ۸ مدال از ۱۲ مدال کاروان ورزشی ایران توسط کشتیگیران بدست آمد.
تیم ملی کشتی فرنگی نوجوانان با اقتدار از عنوان قهرمانی خود در جهان دفاع کرد
رقابتهای کشتی فرنگی نوجوانان قهرمانی جهان روزهای ۲۹ تا ۳۱ مردادماه در شهر امان پایتخت کشور اردن برگزار شد و در پایان تیم ایران توسط آرمین شمسی پور در وزن ۴۸ کیلوگرم، امیرمهدی سعیدی نوا در وزن ۶۵ کیلوگرم و دانیال ایزدی در وزن ۹۲ کیلوگرم به مدال طلا، ابوالفضل کرمی در وزن ۵۱ کیلوگرم، عمادرضا محسن نژاد در وزن ۸۰ کیلوگرم و علی اصغر دادبخش در وزن ۱۱۰ کیلوگرم به مدال برنز دست یافت.
در ردهبندی تیمی، ایران با اقتدار و با ۱۴۰ امتیاز بعنوان قهرمانی دست یافت و تیمهای ازبکستان با ۱۱۳ و آذربایجان با ۱۰۵ امتیاز دوم و سوم شدند.
شهریور:
نایب قهرمانی ایران در کشتی آزاد نوجوانان جهان
رقابتهای کشتی آزاد نوجوانان قهرمانی جهان روزهای ۲ تا ۴ شهریورماه در شهر امان پایتخت کشور اردن برگزار شد و در پایان تیم ایران توسط ابوالفضل شمسی پور در وزن ۷۱ کیلوگرم و رضا افشار در وزن ۸۰ کیلوگرم به مدال طلا، امیرعباس رمضانی در وزن ۴۵ کیلوگرم و امیرعباس علیزاده در وزن ۴۸ کیلوگرم به مدال نقره، امیررضا علیپور در وزن ۹۲ کیلوگرم و ابوالفضل محمدنژاد در وزن ۱۱۰ کیلوگرم به مدال برنز دست یافت.
در رده بندی تیمی آمریکا با ۱۵۲ امتیاز بعنوان قهرمانی دست یافت، ایران با ۱۳۲ امتیاز نایب قهرمان شد و تیم قرقیزستان با ۱۰۴ امتیاز در جایگاه سوم ایستاد.
کاوه رفت، درستکار برگشت
در حالی که دبیر اعتقاد ویژهای به پژمان درستکار به عنوان نفر اول فنی کشتی آزاد داشت، اما در کمال تعجب در آستانه بازیهای المپیک این مربی برکنار و محسن کاوه جانشینش شد. کاوه در المپیک آزادکاران را هدایت کرد و پس از آن بار دیگر جای خود را به درستکار داد.
تیم ایران قهرمان رقابتهای کشتی فرنگی جوانان جهان در اسپانیا شد
رقابتهای کشتی فرنگی جوانان قهرمانی جهان روزهای ۱۲ تا ۱۴ شهریورماه در شهر پونته ودرا اسپانیا برگزار شد و در پایان تیم ایران توسط علی احمدی وفا در وزن ۵۵ کیلوگرم، محمدمهدی غلامپور در وزن ۶۰ کیلوگرم، احمدرضا محسن نژاد در وزن ۶۷ کیلوگرم، علیرضا عبدولی در وزن ۷۷ کیلوگرم به مدال طلا، ابوالفضل فتحی تزنگی در وزن ۱۳۰ کیلوگرم به مدال نقره و عرفان جرکنی در وزن ۶۳ کیلوگرم به مدال برنز دست یافت.
در رده بندی تیمی ایران با ۱۴۷ امتیاز بعنوان قهرمانی دست یافت و تیمهای قزاقستان با ۱۰۰ و ترکیه با ۹۸ امتیاز به ترتیب دوم و سوم شدند.
نایب قهرمانی تیم ملی کشتی آزاد جوانان در رقابتهای جهانی اسپانیا
مسابقات کشتی آزاد جوانان قهرمانی جهان روزهای ۱۶ تا ۱۸ شهریورماه در شهر پونته ودرا کشور اسپانیا برگزار شد و در پایان تیم ایران توسط علی خرمدل در وزن ۶۵ کیلوگرم، علی رضایی در وزن ۷۴ کیلوگرم، امیررضا معصومی در وزن ۱۲۵ کیلوگرم به مدال طلا، ابراهیم خواری در وزن ۶۱ کیلوگرم، به مدال نقره، علی کرم پور در وزن ۷۰ کیلوگرم، مهدی یوسفی در وزن ۷۹ کیلوگرم و ابوالفضل رحمانی در وزن ۸۶ کیلوگرم به مدال برنز دست یافت.
در رده بندی تیمی آمریکا با ۱۷۵ امتیاز قهرمان شد، ایران با ۱۶۰ امتیاز در جایگاه دوم قرار گرفت و ژاپن با ۹۵ امتیاز سوم شد.
مهر ماه:
قهرمانی ایران در کشتی فرنگی زیر ۲۳ سال جهان
رقابتهای کشتی فرنگی زیر ۲۳ سال قهرمانی جهان روزهای ۳۰ مهر تا ۲ آبان ماه در شهر تیرانا کشور آلبانی برگزار شد و در پایان تیم ایران توسط علی احمدی وفا در وزن ۵۵ کیلوگرم، محمد ناقوسی در وزن ۸۲ کیلوگرم، فردین هدایتی در وزن ۱۳۰ کیلوگرم به مدال طلا، عرفان جرکنی در وزن ۶۳ کیلوگرم، دانیال سهرابی در وزن ۷۲ کیلوگرم، علی اسکو در وزن ۷۷ کیلوگرم و شایان حبیب زارع در وزن ۹۷ کیلوگرم به مدال برنز دست یافت.
در رده بندی تیمی ایران با ۱۴۹ امتیاز و با اقتدار بعنوان قهرمانی دست یافت. پس از تیم ایران تیمهای گرجستان با ۱۲۱ و ارمنستان با ۹۳ امتیاز دوم و سوم شدند.
آبان:
ایران برای اولین بار قهرمان کشتی آزاد زیر ۲۳ سال جهان شد
رقابتهای کشتی آزاد زیر ۲۳ سال قهرمانی جهان روزهای ۴ لغایت ۶ آبان ماه در شهر تیرانا کشور آلبانی برگزار شد و در پایان تیم ایران توسط مهدی یوسفی در وزن ۷۹ کیلوگرم، امیرحسین فیروزپور در وزن ۹۲ کیلوگرم، امیررضا معصومی در وزن ۱۲۵ کیلوگرم به مدال طلا، مهدی حاجیلوئیان در وزن ۹۷ کیلوگرم به مدال نقره، علی مومنی در وزن ۵۷ کیلوگرم، ابراهیم خواری در وزن ۶۱ کیلوگرم و عباس ابراهیم زاده در وزن ۶۵ کیلوگرم به مدال برنز دست یافت.
تیم ایران برای نخستین بار در تاریخ رقابتهای زیر ۲۳ سال جهان، عنوان قهرمانی را از آن خود کرد.
در رده بندی تیمی ایران با ۱۵۸ امتیاز در جایگاه نخست ایستاد، ژاپن با ۱۰۲ امتیاز دوم شد و آذربایجان با ۱۰۰ امتیاز در جایگاه سوم قرار گرفت.
کسب تنها یک مدال برنز برای کشتی آزاد در اوزان غیرالمپیکی جهان
رقابتهای جهانی کشتی آزاد در اوزان غیر المپیکی روزهای ۹ و ۱۰ آبان ماه در شهر تیرانا کشور آلبانی برگزار شد که در پایان این مسابقات تیم ایران با یک مدال برنز محمد نخودی در وزن ۷۹ کیلوگرم و کسب ۴۱ امتیاز سوم شد. تیمهای گرجستان و ژاپن به ترتیب با کسب ۵۵ امتیاز اول و دوم شدند.
در وزن ۶۱ کیلوگرم رضا مومنی هفتم شد. در ۷۰ کیلوگرم سینا خلیلی بعنوان هفتم رسید. در وزن ۹۲ کیلوگرم کامران قاسمپور با شکست مقابل عبدالرشید سعدالهیف و دیوید تیلور در جایگاه پنجم ایستاد.
نایب قهرمانی ایران در کشتی فرنگی قهرمانی اوزان غیرالمپیکی جهان با یک طلا و یک نقره
رقابتهای کشتی فرنگی قهرمانی جهان در اوزان غیر المپیکی روزهای ۷ و ۸ آبان ماه در شهر تیرانا کشور آلبانی برگزار شد و تیم ایران با کسب ۱ مدال طلا و ۱ مدال نقره و ۵۱ امتیاز نایب قهرمان شد.
آذربایجان با ۸۵ امتیاز و ارمنستان با ۳۵ امتیاز به ترتیب در جایگاههای نخست و سوم قرار گرفتند.
در وزن ۵۵ کیلوگرم پویا دادمرز به مدال نقره رسید. در وزن ۶۳ کیلوگرم ایمان محمدی هشتم شد. در وزن ۷۲ کیلوگرم محمدرضا گرایی هفدهم شد. در وزن ۸۲ کیلوگرم محمدعلی گرایی به مدال طلا دست یافت.
بهمن:
حسن رنگرز بهترین مربی کشتی فرنگی آسیا شد
در انتخاب شورای کشتی آسیا حسن رنگرز سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی با توجه به کسب ۲ مدال طلا، ۱ مدال نقره و ۱ مدال برنز فرنگی کاران کشورمان در المپیک پاریس بعنوان برترین مربی کشتی فرنگی سال ۲۰۲۴ معربی شد.
اسامی برترینهای کشتی آسیا در سال ۲۰۲۴ به شرح زیر است:
بهترین فدراسیون: ژاپن
بهترین فرنگی کار: نائو کوساکا (ژاپن)
بهترین آزادکار: احمد تاج الدینوف (بحرین)
بهترین زن کشتی گیر: آیسولو تینیبکووا (قرقیزستان)
بهترین سرمربی فرنگی: حسن رنگرز
بهترین سرمربی آزاد: کونهیکو اوباتا (ژاپن)
بهترین سرمربی کشتی زنان: ریو کانهاما (ژاپن)
قهرمانی ایران در رقابتهای بینالمللی کشتی فرنگی رنکینگ اتحادیه جهانی کشتی
رقابتهای بین المللی کشتی فرنگی جام اوپن زاگرب و اولین مرحله از رنکینگ اتحادیه جهانی کشتی در سال ۲۰۲۵، روزهای ۱۹ لغایت ۲۱ بهمن ماه در شهر زاگرب کشور کرواسی برگزار شد که در پایان این مسابقات تیم ایران توسط غلامرضا فرخی در وزن ۸۲ کیلوگرم و علی اکبر یوسفی در وزن ۱۳۰ کیلوگرم به مدال طلا، مهدی احدی در وزن ۵۵ کیلوگرم، محمدمهدی کشتکار در وزن ۶۳ کیلوگرم، دانیال سهرابی در وزن ۷۲ کیلوگرم به مدال نقره و پویا ناصرپور در وزن ۶۰ کیلوگرم به مدال برنز دست یافت.
در رده بندی تیمی ایران با ۱۴۷ امتیاز بعنوان قهرمانی دست یافت و تیمهای آذربایجان با ۱۳۴ امتیاز و مجارستان با ۱۱۹ امتیاز دوم و سوم شدند.
اسفند:
قهرمانی ایران در رقابتهای بینالمللی کشتی آزاد رنکینگ اتحادیه جهانی
رقابتهای بین المللی کشتی آزاد جام موحامت مالو آلبانی و دومین مرحله از رنکینگ اتحادیه جهانی کشتی در سال ۲۰۲۵ روزهای ۸ و ۹ اسفندماه در شهر تیرانا برگزار شد و در پایان نمایندگان کشورمان با ۴ مدال طلا، ۱ مدال نقره و ۱ مدال برنز بعنوان قهرمانی دست یافتند.
برای تیم منتخب کشتی آزاد ایران علی مومنی در وزن ۵۷ کیلوگرم، رحمان عموزاد در وزن ۶۵ کیلوگرم، کامران قاسم پور در وزن ۹۲ کیلوگرم و امیرحسین زارع در وزن ۱۲۵ کیلوگرم به مدال طلا، عرفان علیزاده در وزن ۹۷ کیلوگرم به مدال نقره و یونس امامی در وزن ۷۴ کیلوگرم به مدال برنز دست یافتند.
در رده بندی تیمی ایران با ۱۳۵ امتیاز بعنوان قهرمانی رسید و تیمهای آمریکا با ۹۷ امتیاز و ژاپن با ۹۳ امتیاز دوم و سوم شدند.
پایان کار تیم ایران با کسب ۲ مدال طلا و ۲ مدال برنز در آلبانی
رقابتهای بین المللی کشتی فرنگی جام موحامت مالو آلبانی و دومین مرحله از رنکینگ اتحادیه جهانی کشتی در سال ۲۰۲۵ روزهای ۱۰ تا ۱۲ اسفندماه در شهر تیرانا برگزار شد و در پایان تیم منتخب کشتی فرنگی ایران که در ۶ وزن این مسابقات شرکت کرده بود، توسط علیرضا مهمدی در وزن ۸۷ کیلوگرم، امین میرزاده در وزن ۱۳۰ کیلوگرم به مدال طلا، علی احمدی وفا در وزن ۶۰ کیلوگرم و مهدی محسن نژاد در وزن ۶۳ کیلوگرم به مدال برنز دست یافت.
انتهای پیام/