مطالعه «امیل» را به دوستداران کتاب توصیه می‌کنم

14:00 - 13 دی 1397
کد خبر: ۴۸۱۹۳۸
دسته بندی: فرهنگی ، عمومی
بازیگر سریال «پس از باران» گفت: کتابی که توصیه می‌کنم تمامی دوستداران کتاب بخوانند، «امیل» نوشته ژان ژاک روسو است.

مطالعه «امیل» را به دوستداران کتاب توصیه می‌کنمرحیم نوروزی در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی گفت: در کتاب «امیل» قواعد زندگی اجتماعی تدوین و تبیین شده است و از همین نظر هم خواندنش برای حیات اجتماعی ما مفید است.

وی بیان کرد: در «امیل» برخی از فلاسفه از افلاطون گرفته تا ژان ژاک روسو، روی مبحث زندگی اجتماعی کار کرده‌اند و نتیجه تمامی نظریه‌هایشان در این کتاب تدوین شده است. بر همین اساس از آنجا که همه ما برای زندگی اجتماعی نیازمند مطالعه الفبای زندگی مدنی هستیم، خواندن این کتاب خالی از لطف نیست.

«امیل» اثر مشهور روسو در امر تعلیم و تربیت کودکان و نوجوانان است که بصورت شبه رمان نگاشته شده است. در داستان کتاب، روسو تربیت کودکی فرضی به نام «امیل» را به عهده می‌گیرد و او را تا سن ۲۵ سالگی همراهی می‌کند، البته خود روسو هم در ابتدای کتاب به آرمانی بودن نظر خود معترف است. او اعمال تربیتی این کودک را منطبق بر نظریاتش جلو می‌برد و از بدو تولد این کودک تمام وظایف والدین در قبال او توضیح داده است. از نظر روسو جامعه در راه رسیدن خود به سوی تمدن، همواره از طبیعت انسانی دور شده، به تجمل رو کرده و در بند چیز‌های ساختگی گرفتار آمده است.

در بخشی از این کتاب می‌خوانید:

فایده‌ای ندارد که به نوجوان لغات و علامت‌هایی که هیچ‌گونه مفهومی برایش ندارند را بیاموزیم. روسو مفهوم زبانی جالبی را به کار می‌گیرد. در صورتی که ایده‌ای از اشیاء نداشته باشیم چگونه لغات می‌توانند خودشان ایده‌های ذهنی به وجود آورند؟ لغات در واقع علاماتی هستند که به اشیاء و یا ایده‌ها مربوط می‌شوند. برای یک نوجوان واژه‌ها می‌توانند جهت طرح اشیاء در غیابشان به کار روند درحالی که اگر این واژه‌ها صرفاً ایده‌ها را نشان دهند، همانند مفاهیم اخلاقی، به دنیای واقعیت مربوط نخواهند بود بلکه دنیایی ذهنی را مجسم می‌کنند که هنور دنیای نوجوان نیست. 

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *