وضعیت شمال غزه نمایی از سیاست جنگی رژیم صهیونیستی
شهادتها و اظهارات دلخراشی که جنایتهای ارتش رژیم صهیونیستی را علیه غیرنظامیان در جریان حمله به بیمارستان کمالعدوان و مناطق اطراف آن در شمال غزه مستند میکند، ازسوی ناظر حقوق بشر اروپا-مدیترانه (یورو-مد مانیتور) جمعآوری شده است.
این جنایتها شامل کشتارهای میدانی و همچنین آزارهای جنسی و فیزیکی علیه زنان و دختران عضو گروههای پزشکی و همچنین زنان آواره در منطقه بوده است.
یگانهای پیادهنظام و نیروهای زرهی رژیم صهیونیستی روز جمعه، ۶ دی بهدنبال هفتهها محاصره، حملههای توپخانهای و بمباران هوایی، به بیمارستان کمالعدوان و اطراف آن یورش بردند؛ اشغالگران حملههایی را علیه کارکنان پزشکی و فنی شاغل در بیمارستان انجام دادند. این حملهها همچنین با هدف قرار دادن ژنراتورهای برق و تجهیزات تولید اکسیژن، ظرفیتهای عملیاتی بیمارستان را از کار انداخت.
استفاده از رباتهای بمبگذاریشده برای تخریب شمال غزه
براساس شواهد جمعآوریشده ازسوی گروه میدانی یورو-مد مانیتور، نظامیان صهیونیست در جریان حمله به بیمارستان مرتکب یک سری جنایتهای هولناک شدند. اینها شامل منفجر کردن رباتهای بمبگذاریشده در نزدیکی چندین خانه مسکونی بود که باعث فروریختن آنها و شهادت غیرنظامیان داخل آن شد. نظامیان صهیونیستی همچنین غیرنظامیان را در محل بهطور مستقیم با شلیک گلوله هدف قرار دادند که تعدادی از آنها مجروح شدند؛ این درحالی بود که برخی از این افراد پرچمهای سفید را حمل میکردند.
یورو-مد مانیتور همچنین گزارش کرد که ارتش رژیم صهیونیستی دهها زن و دختر را بازداشت کرد و آنها را مورد آزار جنسی قرار داد؛ اشغالگران رفتارهای تحقیرآمیزی را که کرامت انسانی زنان و دختران را نقض میکند، انجام دادند. این اقدامها ضربوشتم آنها و اجبار آنها به برداشتن حجاب بود.
علاوه بر این، نظامیان صهیونیست بهزور همه ساکنان منطقه را تخلیه کرده و آنها را مجبور به ترک شمال غزه کردند. ارتش اشغالگر رژیم صهیونیستی در این عملیات دهها نفر، ازجمله اعضای تیمهای پزشکی و خدماتی مانند حسام ابوصفیه، رئیس بیمارستان کمالعدوان و اسلام احمد، روزنامهنگار را ربود.
- بیشتر بخوانید:
- کارزار جنایت رژیم صهیونیستی علیه بیمارستانهای غزه در سال ۲۰۲۴
- جنایت جنگی علیه کمال عدوان؛ کارکنان بیمارستان در آتش سوختند
یک فلسطینی ۴۱ ساله به یورو-مد گفت: من یک امدادگر داوطلب هستم؛ من در خانهای نزدیک بیمارستان کمالعدوان با ۱۱ شهروند دیگر ساکن بودم؛ بامداد روز جمعه صدای یک وسیله نقلیه را از دور شنیدیم؛ به کسانی که با من بودند گفتم بهنظر میرسد که ارتش درحال کارگذاشتن روباتهای انفجاری است؛ وقتی از پنجره به بیرون نگاه کردم، چند ربات را در مقابل خانههای آن منطقه دیدم.
این شاهد اضافه کرد: ما خانه خود را ترک کردیم و به امید زنده ماندن از انفجارها به خانه دیگری رفتیم؛ حدود نیم ساعت بعد، روباتها شروع به انفجار کردند؛ صدای انفجارها مانند بمبهای هستهای مینیاتوری بسیار زیاد و وحشتناک بود.
وی در ادامه گفت: در این مدت مرد جوانی که به خانه دیگری در منطقه رسیده بود به ما گفت که مکانی که به آنجا پناه بردند بمباران شده و چند نفر مجروح شدند؛ من با دیگران به کمک شتافتیم، اما وقتی به خانه نزدیک شدیم، یک هواپیمای اسرائیلی موشک دیگری بهسمت آن شلیک کرد؛ ما موفق شدیم یکی از مجروحان را تخلیه کنیم و یک شهید را پیدا کردیم؛ با این حال ما هم در این حمله مجروح شدیم؛ در آن لحظه صدای فریاد از خانهای در همان حوالی شنیدیم که آن هم مورد اصابت قرار گرفته بود؛ ما در وضعیت وخیمی بودیم و قادر به کمک نبودیم.
آزار و خشونت جنسی علیه زنان فلسطینی ازسوی نظامیان صهیونیست
در همین حمله، یورو-مد مانیتور شواهدی را مستند کرد که نشان میدهد پرستاران، بیماران و همراهان آنها در بیمارستان کمالعدوان هدف اعمالی قرار گرفتهاند که خشونت جنسی طبقهبندی میشود. نظامیان صهیونیست زنان و دختران را تحت تهدید، توهین و رفتارهای توهینآمیز مجبور به برداشتن حجاب خود کردند. چندین زن و دختر نیز گزارش دادند که مورد آزار جنسی قرار گرفتهاند.
یکی از زنان به تیم یورو-مد مانیتور گفت: یک نظامی اسرائیلی پرستاری را مورد آزار قرار داد؛ هنگامی که او سعی کرد مقاومت کند، این نظامی ضربه محکمی به صورت او زد که باعث خونریزی بینی او شد.
زن دیگری گزارش کرد که یک نظامی صهیونیست به یک زن گفت حجابش را بردارد وگرنه بهزور این کار را خواهد کرد.
در حادثهای دیگر، زنی از برداشتن حجابش خودداری کرد و در ادامه با آزار ازسوی نظامیان صهیونیست روبرو شد.
نظامیان صهیونیست در جریان این حمله پس از هدف قرار دادن بیمارستان کمالعدوان، بیشتر بخشهای آن را منهدم کرده و سوزاندند. همچنین اطلاعات اولیه حاکی از آن است که تعدادی از کارکنان بیمارستان در تلاش برای اطفای حریق در یکی از بخشهای بیمارستان که بهطور کامل از کار افتاده بود، به شهادت رسیدند.
این گروه ناظر حقوق بشر از نهادهای ذیربط سازمان ملل خواست که تحقیقات فوری درباره اتهامهای موجود درباره حمله ارتش رژیم صهیونیستی به بیمارستان کمالعدوان و مناطق اطراف آن را آغاز کنند. این بیانیه بر نیاز به فعالسازی سازوکارهای قانونی برای پاسخگو کردن مسئولان نقض حقوق بشر، از جمله افراد، سران سیاسی، و مقامهای نظامی درگیر در چنین اعمالی تاکید کرد.
انتهای پیام/