تداوم بحران بازداشت غیرقانونی مهاجران در سرزمینهای فرادریایی انگلیس
قاضی دادگاه وابسته به انگلیس حکم داد که مهاجران تامیل سریلانکایی سالها بهطور غیرقانونی در جزیره دیگوگارسیا، قلمرو دورافتاده انگلیس بازداشت شده بودند.
دهها عضو قوم تامیل سریلانکا در سال ۲۰۲۱ در این جزیره (در اقیانوس هند)، که محل یک پایگاه نظامی مخفی انگلیس و آمریکا است، درخواست پناهندگی کرده بودند.
آنها سالها در یک اردوگاه کوچک محصورشده محبوس شده بودند؛ این افراد در نهایت اوایل این ماه پس از تحمل شرایط سخت به انگلیس منتقل شدند؛ دولت انگلیس اعلام کرد که این حکم را بهدقت بررسی خواهد کرد.
سخنگوی دولت انگلیس در تلاش برای منحرف کردن توجهها از عملکرد کابینه کر استارمر، نخستوزیر گفت: دیگوگارسیا هرگز محل نگهداری بلندمدت مناسب برای مهاجران نبود و دولت وضعیت بسیار نگرانکنندهای را به ارث برد که سالها در دولت گذشته حلنشده باقی ماند.
سیمون رابینسون، وکیلی که وکالت برخی از مهاجران را برعهده دارد، گفت: باید به پرسشها درباره این که چگونه در قرن ۲۱ این اتفاق افتاد، پاسخ داده شود.
صدور این حکم پس از یک جلسه مهم برای رسیدگی به این پرونده در ماه سپتامبر (شهریور/مهر) برگزار شد.
گروهی متشکل از ۶۰ جزیره در اعماق اقیانوس هند وجود دارد که بهعنوان اصلیترین مستعمره استراتژیک انگلیس و آخرین بقایای دوره استعماری این کشور در منطقه عمل میکند.
دیگوگارسیا بخشی از جزایر چاگوس یا قلمرو انگلیس در اقیانوس هند است، منطقهای که از نظر قانون اساسی انگلیس از این کشور متمایز است؛ این جزیره ازسوی یک کمیسر مستقر در خارج از وزارت خارجه اداره میشود.
پناهجویان تامیل، ازجمله ۱۶ کودک، در زمان بازداشت خود در این جزیره، در چادرهای نظامی در اردوگاه حصاردار محبوس شدند که همیشه ازسوی شرکت امنیتی خصوصی G۴S مورد نظارت و نگهبانی قرار میگرفتند.
این افراد زمان بازداشت خود را در این جزیره مانند زندگی در جهنم توصیف کردهاند.
- بیشتر بخوانید:
- فلسطین و جزایر چاگوس؛ احکام دادگاه لاهه شباهتهای حقوقی را برجسته میکند
- هشدار گروههای حقوق بشری درباره اخراج اجباری مهاجران از انگلیس
یک زن پس از اینکه در این ماه بههمراه همسر و ۲ فرزندش به انگلیس منتقل شد، گفت: این جزیره مانند یک زندان روباز بود؛ ما اجازه نداشتیم بیرون برویم، فقط در یک حصار و در یک چادر زندگی میکردیم.
دادگاه در جریان بازدید از این اردوگاه در ماه سپتامبر (شهریور/مهر) شاهد شکافهایی در برخی از چادرها و وجود موشهایی بود که بالای تختهای نظامی که به پناهجویان داده شده بود، لانه کرده بودند.
چندین اعتصاب غذا و حوادث متعدد خودزنی و اقدام به خودکشی در واکنش به شرایط موجود در اردوگاه صورت گرفت که پس از آن تعدادی از افراد برای مداوا به رواندا منتقل شدند.
همچنین گزارشهایی مبنی بر تجاوز جنسی و آزارواذیت در این اردوگاه، ازجمله علیه کودکان، ثبت شده بود.
مارگارت اوی، قاضی موقت دادگاه عالی قلمرو انگلیس در اقیانوس هند، در حکم خود گفت که این اردوگاه یک زندان است و از ابتدا هم یک زندان بوده است.
تام شرت، وکیل شرکت Leigh Day، گفت که این حکم تنها اثبات حقوق موکلان ما نیست، بلکه یک پیروزی برای حاکمیت قانون در سرزمینهای فرادریایی تحت کنترل انگلیس است.
شرت اضافه کرد: هیچ وقت نباید چنین توهینی به حقوق اساسی رخ میداد و در زمان مناسب باید به این حماقت مدیریت بهطور کامل نگاه کرد.
اردوگاه دیگوگارسیا اکنون بسته شده است، اما ۲ مرد با محکومیت جنایی و یک نفر دیگر تحت بازجویی در این جزیره باقی ماندهاند.
انگلیس در سال ۱۹۶۵ کنترل جزایر چاگوس را از موریس تصاحب کرد و جمعیت بیش از هزار نفری آن را برای ایجاد پایگاه بیرون راند.
انتهای پیام/