رئیس کل دادگستری استان قم: برای اتقان آرا بهرهمندی از نظرات مراجع عظام تقلید و علما ضروری است
حجتالاسلام والمسلمین سید کاظم موسوی رئیس کل دادگستری استان قم با حضور در بیت آیتالله العظمی جوادی آملی با وی دیدار و گفتوگو کرد.
در ابتدای این دیدار حجتالاسلام والمسلمین سیدکاظم موسوی رئیسکل دادگستری استان با اشاره به ظرفیتهای شهر قم، اظهار کرد: استان قم باید سرآمد کشور باشد از این رو اموری که حقوق عام را تحت شعاع قرار میدهد در اولویت کار دادگستری قرار دارد.
وی ادامه داد: مدیریت و تصمیمگیری در استان باید به گونهای باشد که رضایت مردم در آن پدید آید، بنابراین اولویت اول دستگاه قضا فراهم کردن رضایت و رفاه مردم قم است و در همین راستا ارتباط بیواسطه و رو در رو با مردم استان را به صورت جدی و عملی دنبال خواهیم کرد.
حجتالاسلام موسوی افزود: برای استحکام و اتقان آرا در محاکم قضایی، بهرهمندی از نظرات مراجع عظام تقلید و علما را بسیار ضروری است.
رئیسکل دادگستری استان قم رسیدگی به معضلات شهر قم و شناسایی و راه کارهای مقابله با آن را از برنامههای مهم دادگستری دانست و عنوان کرد: مقابله با فساد داخلی و خارجی، تأکید بر احیای حقوق عامه، لزوم تعیین تکلیف پروژههای کلان شهری، گسترش ارتباط مسئولین قضایی با مردم و ضرورت الکترونیکی سازی روند دادرسی، از جمله محورهای اصلی فعایت دادگستری استان قم خواهد بود
آیتالله العظمی جوادی آملی در این دیدار بر لزوم احتیاط قضات تاکید کرد و گفت: بسیاری از موارد که از قلم قضات میگذرد حکم است، بنابراین خیلی باید احتیاط کنند.
وی افزود: در حوزههای علمیه قبل از انقلاب، مباحث فقهی معمولاً محدود به ابواب طهارت، صلات، صوم، اعتکاف، خمس، و حج بود و کمتر به مسائل ابتلایی مانند قضا و حدود پرداخته میشد، برای همین بسیاری از طلاب از مباحثی که بهطور مستقیم با نیازهای قضایی و حقوقی مرتبط بود فاصله گرفته بودند.
آیتالله جوادی آملی عنوان کرد: اما در عصر حاضر، با توجه به نیازهای روزافزون جامعه، توجه به این موضوعات ضروری است و قضات و طلاب باید آگاهی کاملی از این ابواب داشته باشند تا بتوانند به درستی به وظایف خود عمل کنند و از چالشهای احتمالی پیشگیری کنند.
وی گفت: آگاهی از شرایط روز و تقویت دانش قضایی، از طریق مطالعه لوایح قضایی و منابع فقهی مانند تحریر امام میتواند مسیر ارتقای قضات و دستگاه قضا را هموار کند، آیتالله بهشتی اصرار داشت که ما باید تحریر امام رو بگیریم، چون هم کتاب فقهی است هم کاربردی!
آیتالله العظمی جوادی آملی ادامه داد: طلاب و قضات باید با استفاده از منابع معتبر فقهی و مطالعه لوایح قضایی، با آگاهی از مسائل روز، برای اجرای عدالت آمادگی کامل داشته باشند.
انتهای پیام/