چهارمین وتو آتشبس غزه؛ میراث دولت آمریکا نسلکشی است
همزمان با ادامه بمباران فلسطینیان ازسوی رژیم صهیونیستی، آمریکا قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل را که خواستار آتشبس «فوری، بدون قید و شرط و دائمی» در نوار غزه شده بود، وتو کرد.
آمریکا در نشست شورای امنیت سازمان ملل به این اقدام رای منفی داد در حالی که ۱۴ عضو دیگر شورا به آن رای مثبت دادند.
در حالی که این قطعنامه خواستار آزادی اسیران غزه شده بود، واشنگتن مخالفت خود را با درخواست برای آتش بس «بدون قید و شرط» اعلام کرد.
رابرت وود، معاون نماینده آمریکا در سازمان ملل در این نشست در نیویورک مدعی شد: ما در طول مذاکرات به صراحت اعلام کردیم که نمیتوانیم از آتشبس بیقید و شرطی که نتوانست گروگانها را آزاد کند، حمایت کنیم.
وی در ادامه ادعاهای بیاساس خود گفت: پایانی پایدار برای جنگ باید با آزادی گروگانها رقم بخورد؛ این دو هدف فوری بهطور جداییناپذیری به هم مرتبط هستند؛ این قطعنامه این ضرورت را کنار گذاشت و به همین دلیل، آمریکا نتوانست از آن حمایت کند.
چهارمین وتو آمریکا درباره آتشبس غزه
این چهارمین باری است که دولت آمریکا، قطعنامهای را که خواستار پایان جنگ در غزه میشود، از زمان آغاز حمله نظامی رژیم صهیونیستی در سال گذشته، وتو میکند.
تا به امروز نزدیک به ۴۴ هزار فلسطینی در بمباران غزه ازسوی رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدهاند که این منطقه ساحلی را نیز در یک بحران انسانی فرو برده است؛ بحرانی که در حال حاضر بزرگترین بحران انسانی در جهان شده است.
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا -از حامیان سرسخت رژیم صهیونیستی- با محکومیت گسترده مدافعان حقوق بشر به دلیل موضع دولتش، از جمله امتناع این کشور از مشروط کردن کمک خود به متحد ارشد آمریکا در بحبوحه جنگ، مواجه شده است.
آمریکا سالانه دستکم ۳.۸ میلیارد دلار کمک نظامی به رژیم صهیونیستی ارائه میکند و دولت بایدن از زمان آغاز جنگ در غزه اجازه کمک ۱۴ میلیارد دلاری به این رژیم را داده است.
- بیشتر بخوانید:
- شورای امنیت آتشبس در غزه را به رای میگذارد؛ جزئیات قطعنامه پیشنهادی
- پیامدهای کارزار بیاعتبارسازی سازمان ملل؛ موضوع فلسطین در هزارتوی صدور بیانیه و قطعنامه
یک کارشناس حقوق بشری در آمریکا، وتو اخیر آمریکا را «رقتانگیز» توصیف کرد و یادآور شد: میراث دولت بایدن نسلکشی در غزه خواهد بود.
این کارشناس آمریکایی به شبکه الجزیره گفت: این واقعیت که آنها بارها و بارها طوطیوار این ادعا را ادامه میدهند که بهطور «خستگیناپذیر» برای آتشبس کار میکنند و همزمان تلاشها برای دستیابی به آتشبس را مختل میکنند و ارسال سلاحهای مرگبار را به این رژیم ادامه میدهند، یک شوخی بیمارگونه است.
گابریل الیزوندو، خبرنگار الجزیره در گزارشی از مقر سازمان ملل در نیویورک گفت: ارزش تکرار این است که این پیشنویس قطعنامه محصول هفتهها مذاکره بود.
دنی دانون، سفیر رژیم صهیونیستی در سازمان ملل، از استفاده آمریکا از حق وتو قدردانی کرد و مدعی شد: دولت بایدن با امتناع از رها کردن گروگانها، در کنار اخلاق و عدالت ایستاده است.
این مقام ارشد صهیونیست ادعا کرده که قطعنامه اخیر صهیونیستهای بازداشتشده را نادیده گرفته است.
ماجد بامیا، معاون نماینده فلسطین در سازمان ملل، در جلسه شورای امنیت تاکید کرد که آتشبس به نجات جان انسانها کمک میکند.
وی یادآور شد: یک سال پیش اینگونه بود و اکنون نیز اینگونه است، آتشبس همه چیز را حل نمیکند، اما اولین گام برای حل هر چیزی است.
نماینده فلسطین گفت: جهان نباید به مرگ فلسطینیها، به دیدن کودکان فلسطینی که گرسنه هستند، به دیدن مادرانی که با فرزندان خود از جایی به جای دیگرآواره میشوند، عادت کند؛ این واقعیت که ما فلسطینی هستیم باعث نمیشود که این موضوع کمتر تکاندهنده یا کمتر ظالمانه باشد.
انتهای پیام/