توصیههایی برای کاهش عوارض آلودگی هوا
هر ساله به ویژه در نیمه دوم سال با معضل آلودگی هوا مواجه هستیم. داستان آلودگی هوا در تهران بسیار طولانی است و با وجود اینکه سالها است که در این مورد جلسههایی برگزار میشود و قرار بوده اقدامهای بسیاری در رابطه با آلودگی هوا انجام شود، اما به نظر میرسد سازمانهای متولی وظیفه خود را در این مورد به درستی انجام نداده اند.
از آنجایی که آلودگی هوا میتواند تاثیر بسزایی بر سلامت افراد داشته در درجه اول باید از این مسئله پیشگیری کرد و در جهت کاهش آن گام برداشت، مردم نیز با رعایت نکاتی میتوانند عوارض ناشی از آلودگی هوا بر سلامتیشان را کاهش دهند.
راه حل اساسی برای مقابله با آلودگی هوا پیشگیری از آن است
حمید سهراب پور، فوق تخصص بیماریهای ریه در گفتوگو با میزان به بیان توصیههایی برای کاهش عوارض ناشی از آلودگی هوا بر سلامت افراد پرداخت و ضمن اشاره به اینکه هیچ روشی برای کنترل آلودگی هوا وجود ندارد مگر اینکه وسایل نقلیه و سوخت موتوری بهروز و مطابق با استانداردهای دنیا شود و راه حل اساسی برای مقابله با آلودگی هوا پیشگیری از آن است، گفت: در درجه اول توصیه میشود در روزهای آلوده افرادی که کار ضروری ندارند و به ویژه اشخاصی که مستعد ابتلا به بیماریها هستند نظیر مبتلایان به آسم و آلرژی، کودکان، افراد مسن و بیماران قلبی و عروقی از خانه خارج نشوند چرا که این افراد بیشتر از سایران در معرض آسیبهای ناشی از آلودگی هوا قرار دارند، البته هوای آلوده به داخل خانه نیز میآید، اما غلظت آلایندهها در محیط خانه کمتر است.
وی ادامه داد: اگر افراد در روزهای آلوده کار ضروری دارند و لازم است از خانه خارج شوند بهتر است کارشان را به نحوی تنظیم کنند که در ساعتهای اولیه صبح که هنوز ترافیک سنگین نشده و همچنین در زمانهایی که تراکم ترافیک و غلظت آلایندهها کمتر است، از خانه خارج شوند.
استفاده از ماسکهای معمولی بر کاهش عوارض ناشی از آلودگی هوا تاثیری ندارد
این پزشک فوق تخصص با بیان اینکه به طور کلی استفاده از ماسکها بر کاهش عوارض ناشی از آلودگی هوا تاثیری ندارد مگر اینکه از ماسکهای صنعتی و فیلتردار استفاده شود، افزود: لازم است افراد در روزهای آلوده به مقدار کافی آب و مایعات بنوشند. همچنین مصرف میوهها و سبزیجات و به ویژه آنهایی که حاوی ویتامینهای گروه آ و ث هستند نیز در روزهای آلوده بیشتر توصیه میشود. افراد با انجام این اقدامها تا حدودی از خطرات ناشی از آلودگی هوا حفظ میشوند.
تعداد افرادی که بر اثر آلودگی هوا دچار عارضههای مختلف میشوند روز به روز در حال افزایش است
این فوق تخصص بیماریهای ریه با بیان اینکه تهران چهارمین شهر آلوده جهان است و باید سعی کنیم رتبهمان کاهش پیدا کند و مسئولان این مسئله را جدی بگیرند، توضیح داد: تعداد افرادی که بر اثر آلودگی هوا دچار عارضههای مختلف میشوند روز به روز در حال افزایش است. آلودگی هوا به سرعت موجب ایجاد بیماری نمیشود، اما از آنجایی که در حال حاضر تعداد زیادی از افراد دچار بیماریهای تنفسی نظیر آسم و برونشیت و همچنین بیماریهای قلبی عروقی هستند میتواند موجب تشدید بیماری این افراد شود.
در آلایندهها مواد سرطان زا وجود دارد
سهراب پور با اشاره به اینکه در آلایندهها مواد سرطان زا وجود دارد، اما به سرعت ایجاد سرطان نمیکند، بیان کرد: هنگامی که شهری بیش از ۳۰ سال هوایش آلوده است به تدریج علائم سرطان در ساکنان این شهر بروز پیدا میکند از این رو خطر بروز این بیماری در افرادی که در تهران به دنیا آمدهاند و سالها در آنجا زندگی کردند بیشتر از سایر افراد است و میتوان این مسئله را پیشبینی کرد که آلودگی هوا در آینده تبعات فراوانی بر سلامت افراد داشته باشد.
وی ضمن بیان اینکه افرادی که در حال حاضر با عوارض ناشی از آلودگی هوا مواجه هستند از کودکی در معرض آلودگی هوا قرار داشتند، تاکید کرد: بیشتر باید بر روی پیشگیری از آلودگی هوا متمرکز و مانع بروز این امر شویم. تعطیلی مدارس و اقدامهایی از این قبیل کارهای موقتی هستند و کارهای اساسی در این مورد تقویت زیر ساختها و وسایل حملونقل عمومی و همچینن اصلاح کیفیت بنزین و گازوئیل است. همچنین سوخت مازوت مقدار زیادی اکسید گوگرد که خطرات بسیار زیادی دارد را وارد محیط زیست میکند و باید به این مسئله توجه شود.
انتهای پیام/