آشفتهبازار در فدراسیونِ منفعلِ جانبازان و توانیابان/ از مسابقات جهانی بیارزش تا انتصابهای شائبه برانگیز
خبرگزاری میزان - هر زمان صحبت از جانبازان و توانیابان میشود، یک تصویر بسیار مثبت و ویژه و حماسی در ذهن مخاطبانِ ورزشی تصویرسازی میشود، اما متأسفانه فدراسیون مرتبط با این حوزه مدتی است راه دیگری را در پیش گرفته و به جای آن که به فکر اهالی محترم این رشته باشد بیشتر دنبال تبلیغات و نمایشهای رسانهای عجیب از طریق درگاههای اطلاعرسانیاش است.
فدراسیون جانبازان و توانیابان اعزامهای عجیب و غریبی در مدت اخیر صورت داده که البته انگیزههای خارج از عرف و غیر ورزشی از این فدراسیونها استنباط میشود و به جای آن که بودجههای دولتی صرف جانبازان شود، این فدراسیون در راستای تبلیغات بیشتر برای بهتر نشان دادن عملکرد رئیس فدراسیون رو به حضور در مسابقاتی آورده که هیچگونه وجهه بینالمللی و مهمی در عرصه مسابقات جهانی ندارند.
برای نمونه تیم فوتبال ۷ نفره با شانتاژ رسانهای عجیب به مسابقاتی که مشخص نیست در چه سطحی برگزار میشود به اسپانیا اعزام شده در صورتی که این رشته دیگر یک متولی جهانی ندارد! دیگر نمونه اعزام تیم پاراتنیس روی میز به یک مسابقه سطح پایین به نیجریه با انگیزههای نامشخص بود! البته این انگیزهها صرفاً به تبلیغات ختم نمیشود بلکه تصاویر دریافتی از اعزامهای این رشتهها نشان میدهد، اعضای این فدراسیون علاقه فراوانی به سفر خارجی با بودجه دولتی دارند و رئیس این فدراسیون به جای کاهش هزینهها، بهانه کمبود بودجه و نبود اسپانسر را میآورد در صورتی که وظیفه اصلی خود را فراموش کرده وگرنه چه فرقی میان او با یک فرد عادی وجود دارد وقتی وی توانایی جذب اسپانسر و مدیریت هزینهها را ندارد؟
ماجرا به اینجا ختم نمیشود؛ جلیل کوهپایهزاده که سابقه مدیریتی مثبتی ندارد در جدیدترین اقدام خود به فردی که پیشینه مشخص و روشنی ندارد در این فدراسیون پست داده است! او به شخصی در فدراسیون پست داده و او را رئیس انجمن کرده که حضورش در جایگاه قبلیاش سرشار از شائبههای فراوان و حواشی زیادی بود. اینکه چرا فردی بدون سابقه ورزشی به این فدراسیون آورده شده که موجی از انتقادات را از اهالی دلسوز این رشتهها، روانه فدراسیون کرده، سوالی است که کوهپایه زاده باید پاسخگوی آن باشد. ماجرای حقوقهای نجومی در این فدراسیون نیز دیگر مسئلهای است که هیچگاه شفافسازی نشد.
باید یک نفر پیدا شود تا توضیح دهد که چه اتفاقی در حال رخ دادن در فدراسیون ورزشهای جانبازان و توانیابان با آن سابقه روشن و درخشان است؟
فوتبال ۷ نفره دیگر در ورزش مدرن امروزی وجود خارجی ندارد و متولی جهانی ندارد، اما فدراسیون جانبازان و توانیابان به اسم اعزام و به کام موفقیتهای ساختگی و جعلی تیمی از ایران را با بودجه دولتی به این مسابقات سطح پایین و غیررسمی اعزام و اعضاء هیئت رئیسه این فدراسیون در گفتوگو با رسانههای ملی سعی در شانتاژ خبری دارند، اما واقعیت این است که هزینههای میلیاردی برای رشتهای که دیگر وجود خارجی ندارد ضربهای بزرگ به بیتالمال است در حالیکه این بودجه را میتوان خرج رشتههای مدالآور یا حمایت از ورزشکاران در ردههای پایه کرد.
این روزها شاهد اخباری مبنی بر مدالآوری در برخی رشتههای المپیکی و غیرالمپیکی در میادین و رویدادهایی هستیم که نیازمند یک بررسی جدی و کارشناسیشده است. از مدال آوری در مسابقات آزاد نیجریه در پارا تنیس روی میز نیز صحبتهای زیادی شد، اما باید بدانیم که چنین رقابتهایی، بیشتر جنبه یک فستیوال و جشنواره را دارد! مدال طلای اینگونه مسابقات در مقایسه با مدال المپیک و بازیهای آسیایی، هیچ است.
فدراسیون جانبازان درحالی سعی در وارونه نشان دادن این ماجرا که ضربهای سهمگین به ورزش این قشر فرهیخته را دارد و به جای اولویت قرار دادن مسابقات مهم جهانی و برگزاری کلاسهای آموزشی برای جلوگیری از همان نمونه فاجعهبار دیسکالیفه در المپیک پاریس، سعی در انجام کارهای غیرضروری و سلیقهای دارد!
در مجموع اگر وزارت ورزش و جوانان در مسائل عجیب و غریب و حواشی وحشتناک این فدراسیون ورزشی ورود نکند، آینده تلخی در انتظار فدراسیون جانبازان و توانیابان خواهد بود زیرا مدیریت این فدراسیون با همین دست فرمان نه تنها توفیقی حاصل نمیکند بلکه دستاوردهای درخشان قبلی را هم تحتالشعاع قرار خواهد داد و باعث عقب افتادن از غافله، نتایج تلخی را در بازیهای پاراآسیایی و پارالمپیک رقم خواهد زد، آن وقت کمیته پارالمپیک باید بنشیند و به نتایج مسابقات جهانی ساختگی و فستیوالهای بیارزشی نگاه کند که به جز افزایش سفرهای خارجی مسئولان این فدراسیون، هیچگونه دستاوردی برای جانبازان ایرانزمین نداشته است و مدالآوری در بازیهای پاراآسیایی و پارالمپیک با روند کاهشی جدی مواجه خواهد شد.
انتهای پیام/