بهرهگیری از زبان گویای هنر در جهت آگاهسازی اذهان عمومی از مظلومیت فلسطین/ کاریکاتورهای که از جنایات رژیم صهیونیستی سخن میگویند
خبرگزاری میزان - هنرمندان عرصه هنرهای تجسمی و کاریکاتور با زبان نرم، اما تفکر آمیز به تولید آثاری پرداختند که بتواند فریاد بلند نفرت و انزجار خود را با زبان رسا و نافذ هنر به گوش جهان و جهانیان برسانند. در این زمینه گفتو گویی انجام شده که در ادامه میخوانید.
اکبر ترابپور برنده جایزه کاریکاتور بخش «کتاب و غزه» در جشنواره «کارتون کتاب» در گفتوگو با میزان درباره تولید آثارفرهنگی برای حمایت از مظلومیت مردم غزه گفت: بیان تقابل بین فرهنگها نکتهای است قابل پرداخت محسوب میشود. در شرایطی که رژیم صهیونیستی تلاش دارد تا از مقوله تاریخی هولوکاست بهره برداری کرده و با بزرگنمایی مطالبات ناحق به زور گویی و جنایات ادامه دهد؛ نیاز است تا با زبان هنر و کاریکاتور وارد عرصه شوند. کتابهای بسیاری در طی این سالها در مورد فرهنگهای موجود در منطقه فلسطین از دیر باز تا به امروز نوشته و تدوین شده است و بر اهمیت آرامش بین این فرهنگها اشاره کرده است.
وی ادامه داد: طراحی طرحی که گویای که مظلومیتها مردم فلسطین و لزوم آرامش در این منطقه را مطرح کند سبب شده تا به طراحی کارکاتوری بپردازم که در حمایت از زنان و کودکان بیگناه پیامی را به جوامع مخابره کند.
ترابپورهدف حضورش در جشنواره دو سالانه کتاب کاریکاتور را معرفی اهمیت و ارزش مطالعه خواندو تاکید کرد: دغدغه بسیار درباره توسعه سرانه مطالعه دارم، زیرا معتقدم که فضای مجازی هیچ وقت نمیتواند جای کتاب را بگیرد. فضای مجازی مطالب و سوژهها را به صورت کلی مورد پردازش قرار میدهد که باعث یک سری از سوء برداشتها میشود.
کتاب نقطه مقابل فضای مجازی
این کارکاتوریست، اظهار کرد: کتاب نقطه مقابل فضای مجازی بوده و محتوایی ریشهای و اصولی را به مخاطب ارائه میکند، به همین دلیل کتاب به عنوان اثری که اطلاعاتی دقیق از ابعاد مختلف سوژه را بیان میکند شناخته شده و جزئیات را به خوبی مورد پردازش قرار میدهد. وجود برگزاری جشنوارها با سوژههایی همانند کتابخوانی زمینه کار هنری فراوان را میطلبد.
وی بار دیگر اهمیت اعلام همبستگی با ملت فلسطین را مورد بررسی قرار داد و افزود: قضیه مظلومیت ملت فلسطین یکی از مسائل روز جامعه محسوب میشود. اتفاقاتی که در این سرزمین شکل گرفته از دید و نگاه هیچ انسان آزادهای قابل پذیرش نیست، بنابراین رساندن صدا مظلومیت آنها به اذهان عمومی دنیا مهم است. در دو سالانه «کارتون کتاب» بخشی را به موضوع غزه اختصاص دادند و این مهم سبب شد تا آثار فراوانی به این جشنواره ارسال شود. در عین حال کتاب و مطالعه نیز سوژهای جالب بود است.
ترابپور استمرار در معرفی آثاری هنری که در مورد حمایت از مردم غزه و فلسطین ارائه شده در طول سال را ضروری دانست و تاکید کرد: مطرح کردن آثار انتخاب شده جشنوارهای که با موضوع غزه و فلسطین برگزار شده میتواند تکرار شده و آثار در قالبهای مختلف بار دیگر به نمایش گذاشته شود تا پیام اصلی آن به دنیا مخابره شود. نباید با پیاین یک جشنواره آثار کنار گذاشته شوند. هنر زبان بین الملل است و میتواند پیام ارزنده اثر گذار و مانی را خلق کند.
انتهای پیام/