انگلیس بهدنبال تشدید سیاستهای مرزی
خبرگزاری میزان - کر استارمر، نخستوزیر انگلیس برنامههایی را برای ۲ برابر کردن بودجه مرزی این کشور اعلام کرد؛ لندن مدعی است که هدف از این افزایش بودجه، مبارزه با گروههای قاچاق انسان بهعنوان شبکههای تروریستی است.
استارمر خواستار همکاری بیشتر بین سازمانهای مجری قانون، هماهنگی نزدیکتر با سایر کشورها و افزایش اختیارهای نامشخص برای اجرای قانون شد. البته کارشناسان میگویند که هدف اصلی این طرح، مقابله با ورود مهاجران به انگلیس است.
استارمر قصد دارد بودجه ۲ ساله فرماندهی امنیت مرزی انگلیس را از ۷۵ میلیون پوند (۹۷ میلیون دلار) به ۱۵۰ میلیون پوند (۱۹۴ میلیون دلار) افزایش دهد. این هزینه برای تامین بودجه تجهیزات نظارتی با فناوری پیشرفته و ۱۰۰ بازرس متخصص استفاده خواهد شد.
دولت حزب کارگر استارمر مانند دولتهای محافظهکار قبلی انگلیس در تلاش است تا مانع از ورود مهاجرانی شود که از جنگ و فقر فرار میکنند؛ کانال مانش یکی از اصلیترین مبادی ورودی مهاجران از سمت فرانسه به انگلیس بهحساب میآید.
بیش از ۳۱ هزار مهاجر در سال جاری از یکی از شلوغترین خطوط کشتیرانی جهان عبور کردهاند؛ براساس آمارها، ورود مهاجران به انگلیس از ابتدای سال ۲۰۲۴ بیشتر از کل مهاجران وارد شده به این کشور در سال ۲۰۲۳ بوده است.
بهگفته مقامهای فرانسوی، امسال دستکم ۶۰ مهاجر در تلاش برای ورود به انگلیس جان خود را از دست دادهاند؛ بههمین دلیل، سال ۲۰۲۴ مرگبارترین سال برای مهاجران از سال ۲۰۱۸ معرفی شده است.
- بیشتر بخوانید:
- بالا گرفتن اعتراضها به ادامه فعالیت بازداشتگاه مهاجرتی ویژه زنان در انگلیس
- مرگ یک مهاجر در بازداشتگاه مهاجرتی در انگلیس
حزب محافظهکار انگلیس (مخالفان دولت فعلی) استدلال میکند که استارمر نباید طرح دولت قبلی (دولت ریشی سوناک) را برای انتقال پناهجویان به رواندا تعلیق میکرد. حامیان این طرح میگویند که طرح رواندا بهعنوان یک بازدارنده عمل میکند.
اما در طرف مقابل، گروههای حقوق بشری و بسیاری از حقوقدانان میگویند که انتقال مهاجران هزاران مایل دورتر، به کشوری که نمیخواهند در آن زندگی کنند، غیراخلاقی و غیرقانونی است.
حبس ۳ ساله ۶۰ مهاجر در جزیره دیگوگارسیا
در همین حال، دولت انگلیس مدعی شده به مهاجرانی که سالها در جزیره دورافتاده دیگوگارسیا در اقیانوس هند گیر افتادهاند، حق ورود به انگلیس داده میشود.
حدود ۶۰ مهاجر اهل سریلانکا بیش از ۳ سال را در یک اردوگاه موقت در این جزیره گذراندهاند؛ این جزیره دورافتاده یک پایگاه نظامی انگلیس و آمریکا را در خود جای داده است.
این مهاجران از سالها قبل برای ورود به انگلیس درخواست پناهندگی ارائه کرده بودند.
دولت انگلیس پیشتر با ورود این گروه به انگلیس مخالفت کرده بود و سالها درگیریهای حقوقی پیچیدهای درباره سرنوشت این افراد در جریان بود.
در طول ۳ سال گذشته، چندین اعتصاب غذا در جزیره رخ داده است؛ همچنین حوادث متعددی از خودزنی و اقدام به خودکشی گزارش شد؛ درپی این موضوع، انگلیس برخی از این افراد را برای آنچه «درمان» خوانده شده، به رواندا منتقل کرد.
یکی از این افراد که به رواندا منتقل شده بود، گفت: ۳ سال در قفس بودم. حالا آزاد هستم، اما نمیدانم چه کار کنم.
این گروه ۶۰ نفره که ۳ سال در جزیره دیگوگارسیا زندانی بودند، شامل ۱۶ کودک است. بیشتر این مهاجران منتظر تصمیم نهایی درخواست دریافت حمایت بینالمللی یا درخواست تجدید نظر درمورد رد درخواستها هستند. سازمان ملل میگوید که حمایت بینالمللی مشابه وضعیت پناهندگی است.
انتهای پیام/