کشتی آزاد در بُن‌بست فنی/ ۴ کشتی‌گیر و فقط یک برنز در جهانی آلبانی

1:01 - 11 آبان 1403
کد خبر: ۴۸۰۱۶۹۳
کشتی آزاد در بُن‌بست فنی/ ۴ کشتی‌گیر و فقط یک برنز در جهانی آلبانی
به‌نظر می‌رسد تیم ملی کشتی آزاد با وجود تغییرات در رأس کادرفنی در بن‌بست تاکتیکی و فنی قرار گرفته است.

خبرگزاری میزان - در حالی که بعد از بازی‌های المپیک پاریس فدراسیون کشتی تصمیم به تغییر در رأس کادرفنی تیم ملی کشتی آزاد گرفت انتظار می‌رفت که با این تغییرات و رفتن محسن کاوه و بازگشت دوباره پژمان درستکار کشتی آزاد در مسیر پیشرفت قرار گیرد، اما نتایج مسابقات جهانی اوزان غیرالمپیکی خلاف این موضوع را نشان داد.

تیم ملی کشتی آزاد کشورمان که با ۴ کشتی‌گیر در این رقابت‌ها شرکت کرده بود تنها موفق به کسب یک مدال برنز توسط محمد نخودی در وزن ۷۹ کیلوگرم شد و دست ۳ نماینده دیگر کشورمان به مدال نرسید تا نشانی دیگر از ناکامی آزادکاران ایران در این تورنمنت باشد.

فارغ از شکست‌های تلخ آزادکاران کشورمان در این مسابقات و حذف زودهنگام مومنی و خلیلی بدون شک تلخ‌ترین اتفاق این رقابت‌ها ناکامی و شکست‌های کامران قاسم‌پور مقابل عبدالرشید سعداله‌یف روس و دیوید تیلور آمریکایی بود، به خصوص باخت مقابل تیلور در دیدار رده‌بندی که دارنده ۲ مدال طلای جهان را در کسب مدال برنز ناکام گذاشت.

این نتیجه در حالی رقم خورد که تیلور به یک وزن بالاتر آمده بود و عملاً وارد قلمرو قاسم‌پور شده بود، اما در این مسابقه نشانی از آن کامران زیرگیر و ارائه کشتی ایرانی نبود. البته این موضوع درباره سعداله‌یف هم صدق می‌کند چراکه او کیلو‌های زیادی را برای رفتن روی تشک کم کرده بود، اما قهرمان بلامنازع این وزن لقب گرفت تا چهاردهمین مدال دوران قهرمانی خود را ضرب کند.

فوق ستاره ۲۸ ساله کشتی روسیه در تمام رقابت‌هایی که روی تشک رفته در ۳ وزن ۸۶، ۹۲ و ۹۷ کیلوگرم به مدال طلا رسیده و تنها در مسابقات جهانی ۲۰۱۷ برابر اسنایدر و ۲۰۲۳ برابر احمد تاج‌الدینوف در کسب مدال طلا ناکام ماند.

او از نوامبر ۲۰۱۳ تا اوت ۲۰۱۷، به مدت ۴ سال پیاپی در هیچ‌کدام از رقابت‌هایی که شرکت کرده بود، شکست نخورد.

وی ۲ طلا المپیک، ۶ طلا جهانی، ۲ طلا بازی‌های اروپایی، ۴ طلا قهرمانی اروپا دارد و اگر ۲ سال محرومیت روسیه از مسابقات کشتی نبود می‌توانست در المپیک ۲۰۲۴ و جهانی ۲۰۲۲ هم مدال به دست بیاورد.

به‌نظر می‌رسد عدم استراتژی مناسب و نداشتن برنامه فنی مطلوب پاشنه آشیل تیم ملی کشتی آزاد در این مسابقات بود. انتقادی که بار‌ها و در گذشته هم به پژمان درستکار در تیم ملی کشتی آزاد می‌شد نداشتن مربیان باکیفیت در کادرفنی‌اش بود مربیانی که در بزنگاه‌ها و شرایط حساس اثرگذار باشند.

در هرحال بدون شک هدف از تغییر کادرفنی تیم ملی کشتی آزاد که در بازی‌های المپیک پاریس نتایج چندان بدی هم کسب نکرد برنامه‌ریزی برای پیشرفت بود، اما با وجود اینکه مسابقات جهانی در اوزان غیرالمپیکی معمولاً سطح به مراتب پایین‌تری نسبت به مسابقات اوزان المپیکی و بازی‌های المپیک دارد، نمایندگان کشورمان نتوانستند انتظارات را در این رویداد برآورده کنند. 

البته این موضوع درباره کادرفنی هم صدق می‌کند چرا درستکار و همکارانش هم بسیار پایین‌تر از سطح انتظار ظاهر شدند و نتوانستند نه تنها آزادکاران را به سطح فنی مطلوب برای رفتن روی سکوی قهرمانی برسانند بلکه حتی یک کشتی‌گیر هم در فینال نداشتیم تا بیانگر سطح فنی تیم ۴ نفره کشتی آزاد در مسابقات جهانی باشد.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *