گزارش اتحادیه جهانی کشتی از مدال‌آوران نامدار مسابقات جهانی/ از ششمین طلای سعداله‌یف تا شکست قاسم‌پور و پدیده‌ای به نام اونو

8:45 - 12 آبان 1403
کد خبر: ۴۸۰۱۷۸۹
گزارش اتحادیه جهانی کشتی از مدال‌آوران نامدار مسابقات جهانی/ از ششمین طلای سعداله‌یف تا شکست قاسم‌پور و پدیده‌ای به نام اونو
اتحادیه جهانی در گزارشی به تحلیل رقابت‌های جهانی کشتی آزاد اوزان غیر المپیکی در آلبانی پرداخت.

خبرگزاری میزان - پس از غیبت طولانی مدت از تشک به دلیل ترکیبی از مصدومیت‌ها و شرایط خارج از کنترل، عبدالرشید سعداله‌یف، قهرمان دو دوره المپیک با پیروزی به میادین بازگشت. این وزن معمولی‌اش نبود و او نیز قصد ندارد در این وزن بماند، اما در حال حاضر با اضافه کردن یک مدال طلای جهانی دیگر به مجموعه فوق‌العاده خود، از این وزن می‌تواند راضی باشد.

سعداله‌یف ششمین عنوان جهانی خود را در سومین وزن مختلف با شکست ۶ بر صفر در فینال وزن ۹۲ کیلوگرم مقابل میرانی مایسورادزه (گرجستان) در روز پایانی اوزان غیرالمپیکی در تیرانا به دست آورد.

سعداله‌یف در این خصوص گفت: هنوز نمی‌توانم احساسم را بیان کنم. خیلی خوشحالم که دوباره روی سکوی مسابقات قهرمانی جهان برگشتم. این بار کمی سخت‌تر از دوره‌های قبلی بود. چیز‌های زیادی بود که به من بستگی نداشت. با این حال بسیار خوشحالم.

در همین حال، ماسانوسوکه اونو (ژاپن) که به دنبال موفقیت ژاپن در سبک‌ترین وزن‌ها در کشتی‌های المپیک پاریس بود، تلاشش را با طلای وزن ۶۱ کیلوگرم تکمیل کرد، در حالی که نورکجا کایپانوف (قزاقستان) و آوتاندیل کنتچادزه (گرجستان) نیز به ترتیب در وزن ۷۰ و ۷۹ کیلوگرم با کسب مدال طلا مسابقات را به پایان رساندند.

عبدالرشید سعداله‌یف که برای اولین بار در دوران حرفه‌ای خود در وزن ۹۲ کیلوگرم کشتی گرفت و برای اولین بار از زمان کسب طلای ۸۶ کیلوگرم در المپیک ۲۰۱۶ ریو از وزن ۹۷ کیلوگرم پایین آمده بود، دیوار دفاعی گرانیتی معمول خود را برپا کرد و در عین حال ترکیبی از سرعت، قدرت و چابکی در حمله که او را از همسالانش متمایز می‌کند.

سعداله‌یف گفت: زمانی که آماده‌سازی را شروع کردم حدود ۹۸ کیلوگرم وزن داشتم؛ کاهش وزن آنقدر‌ها سخت نبود. من از خوردن آرد و شیرینی دست کشیدم و وزنم کم شد، فقط دو کیلوگرم آخر کمی سخت بود. تنها مشکل این بود که ساعت ۸ صبح وزن‌کشی کردم، سپس به محل مسابقه رسیدیم و ۳۰ دقیقه دیگر کشتی را شروع کردم، حتی زمانی برای استراحت هم نداشتم. تمام مسابقات تازه در حال انجام بود. یکی یکی بدون استراحت، به همین دلیل در کشتی نیمه‌نهایی کمی خسته شدم.

سعداله‌یف به عنوان بخشی از تحریم‌های روسیه و بلاروس، واجد شرایط دفاع از عنوان المپیکی خود در وزن ۹۷ کیلوگرم در پاریس نبود و به دلیل مصدومیت از شرکت در مسابقات قهرمانی اروپا در زمستان گذشته، صرف نظر کرد.

وی با بیان اینکه قصد داشتم در وزن ۹۲ کیلوگرم مسابقات جهانی پایان شهریورماه کشتی بگیرم و در این خصوص با رئیس فدراسیون صحبت کردم، افزود: داشتم برای شرکت در المپیک آماده می‌شدم، اما متاسفانه اجازه ورود به من را ندادند، به همین دلیل تصمیم گرفتم تیرانا را امتحان کنم، یک ماه و نیم زمان برای آماده شدن من کافی بود.

اما همانطور که او در دو روز مسابقات تیرانا نشان داد، می‌تواند مانند همیشه جنگنده‌ای آماده باشد، با غلبه بر فوق ستاره؛ دیوید تیلور (ایالات متحده آمریکا) در یک مسابقه کلاسیک در دور اول شروع کرد، سپس نشان داد که آتش موفقیتش همچنان در درونش فروزان است، زمانی که در ثانیه‌های پایانی یک حذف ۴ امتیازی را به هم زد و کامران قاسم پور را ۵-۳ در نیمه نهایی شکست داد.

سعداله‌یف گفت: واقعاً برایم مهم نبود که باید در مسابقه نهایی با تیلور کشتی بگیرم یا در مرحله مقدماتی. اگر کشتی فینال بود جذاب‌تر و بسیار دیدنی‌تر بود. در کشتی نیمه‌نهایی، یک حمله را از دست دادم و در نهایت مجبور شدم یک امتیاز ثانیه آخر را کسب کنم. فکر می‌کنم اینگونه کشتی جذاب‌تر شد.

دارنده دو مدال طلای المپیک با نگاهی به آینده گفت که به وزن ۹۷ کیلوگرم بر می‌گردد و افزود: این تنها باری بود که من در وزن ۹۲ کیلوگرم کشتی گرفتم. این کلاس وزن من نیست، دوباره به ۹۷ کیلوگرم برمی‌گردم. فقط از این فرصت استفاده کردم تا یک سال دیگر را از دست ندهم. باید تاریخ‌سازی می‌کردم تا در مسابقات جهانی در سه وزن قهرمان شوم.

 

گزارش اتحادیه جهانی کشتی از مدال‌آوران نامدار مسابقات جهانی/ از ششمین طلای سعداله‌یف تا شکست قاسم‌پور و پدیده‌ای به نام اونو

ماسانوسوکه اونو (ژاپن)، که شهریورماه طلای زیر ۲۰ سال جهان را به دست آورد، هرگز از پیروزی ۱۰ بر صفر در طوفان فینال وزن ۶۱ کیلوگرم بر احمت دومان (ترکیه) دست نکشید. همانطور که در طول تورنمنت این کار را انجام داد، اونو بلافاصله پیش از اینکه دومان متوجه باشد، شش امتیاز سریع به دست آورد. سپس اونو از یک ضربه محکم به پایین مچ پا استفاده کرد تا کشتی را در دقیقه ۱:۲۲ به پایان برساند.

اونو که دوره طلایی خود را با پیروزی ۱۰ بر ۲ مقابل المپیک توکیو و قهرمان سابق دو دوره جهان زائور اوگویف روس آغاز کرد، با پیروزی‌های پی در پی ۱۲ بر صفر، ۱۱ بر صفر و ۱۲ بر صفر به فینال راه یافت.

دارنده مدال برنز آسیایی امسال در وزن ۶۵ کیلوگرم، بعداً فاش کرد که مصدومیت مانع از آمادگی او شده است. اونو گفت: یک ماه پیش مچ پایم شکست و اصلا نتوانستم تمرین کنم. مسابقه با اوگویف، اولین کشتی من پس از مصدومیت بود و من خیلی مطمئن نبودم که چگونه این کار را انجام دهم.

برای اونو که در حال حاضر دانشجوی دانشگاه یاماناشی گاکوین است، مدرسه‌ای که قهرمان المپیک توکیو تاکوتو اوتوگورو (ژاپن) را به ثمر رسانیده است، این سوال مطرح می‌شود که او از اینجا به کجا می‌رود و برنامه‌اش برای آینده چیست؟

کوتارو کیوکا (ژاپن) پس از اوتوگورو با کسب طلای وزن ۶۵ کیلوگرم در پاریس، اونو را در فینال مسابقات قهرمانی سراسر ژاپن در سال ۲۰۲۳ در جریان مراحل مقدماتی المپیک شکست داد. پایین آمدن به وزن ۵۷ کیلوگرم، جایی که ری هیگوچی (ژاپن) طلای پاریس را به دست آورد، بعید به نظر می‌رسد.

اونو اطمینان داد هر جا که به پایان برسد، با اطمینان خواهد رفت و گفت: هنوز مطمئن نیستم به وزن ۶۵ کیلوگرم بروم و با او [کیوکا]روبه‌رو شوم. اگر این کار را انجام دهم، قطعاً برنده خواهم شد.

وی افزود: در مورد جشن پیروزی در تیرانا، باید منتظر بمانم، تا پنج روز دیگر مسابقات قهرمانی دانشگاه ژاپن را دارم.

در فینال وزن ۷۰ کیلوگرم، نورکجا کایپانوف (قزاقستان) تمام امتیازات خود را در دور دوم به دست آورد تا یوشینوسوکه آئویاگی (ژاپن) دارنده مدال نقره آسیا را با نتیجه ۵ بر ۳ شکست دهد و طلا را به نقره جهان که در سال ۲۰۱۹ کسب کرده بود، اضافه کند و تنها دومین قهرمان سبک آزاد جهان در قزاقستان شود.

کایپانوف، قهرمان سابق آسیا، دو بار با توقف توسط آئویاگی، هم تیمی سابق اونو در یاماناشی گاکوین، که در مسابقات قهرمانی زیر ۲۳ سال جهان هفته پیش در همین مکان دو بار ۲ امتیازی به دست آورد، مدال برنز کسب کرد.

پیروزی کایپانوف یک سال پس از آن به دست آمد که ریزابک آیتموخان (قزاقستان) عنوان قهرمانی وزن ۹۲ کیلوگرم را در بلگراد به دست آورد تا اولین دارنده مدال طلای سبک آزاد کشورشان شود.

آوتاندیل کنتچادزه (گرجستان)، دارنده ۴ مدال برنز اروپا که تنها مدال جهانی قبلی‌اش نقره ۷۴ کیلوگرم در سال ۲۰۱۵ بود، در پیروزی ۱۳ بر ۴ مقابل ماگومد ماگومایف روس قهرمان زیر ۲۳ سال جهان در سال ۲۰۲۳، ۶ پیروزی را به ثمر رساند و طلای ۷۹ کیلوگرم را از آن خود کرد. کنتچادزه که در مسابقات جهانی سال گذشته در بلگراد در وزن ۷۴ کیلوگرم پنجم شد.

دیوید تیلور مدال طلایی را که دوست داشت با آن دوران بازنشستگی خود را آغاز کند، در تیرانا بدست نیاورد، اما با پیروزی چشمگیر ۶-۲ مقابل کامران قاسمپور، کمی از جادوی قدیمی خود را در کسب مدال برنز در وزن ۹۲ کیلوگرم نشان داد.

تیلور احساساتی، قهرمان المپیک توکیو و قهرمان سه بار جهان در وزن ۸۶ کیلوگرم، گفت: وقتی برای مدت طولانی خوب هستید، هرگز نمی‌دانید که زمان آن کِی فرا رسیده است. من فقط فرصتی پیدا کردم تا آنطور که می‌خواستم از کشتی خداحافظی کنم.

کامران قاسم‌پور، قهرمان وزن ۹۲ کیلوگرم جهان در سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲، در حالی که با ساعت در حال فعالیت بود، با یک حمله دروازه را باز کرد تا در وقت استراحت با نتیجه ۲ بر صفر پیش بیفتد. در وقت دوم تیلور هجومی رفت و سه امتیاز مقابل ایرانی سرسخت به ثمر رساند که آخرین بار آن در دو ثانیه مانده به حفظ پیروزی بود.

پس از پایان مسابقه، تیلور برای مدت کوتاهی روی تشک ماند و مورد تشویق تماشاگران قرار گرفت. بعداً روی سکوی اهدای مدال با لبخند بی‌پایانی کنار عبدالرشید سعداله‌یف عکس یادگاری گرفت.

تیلور گفت: تصمیم سختی برای کشتی گرفتن بود، اما نمی‌خواستم به همان شکلی که در فروردین‌ماه انجام شد به پایان برسد. با ورود به این موضوع، تمرکز من روی کشتی سعداله‌یف بیش از حد بود. فیلمنامه مسابقه آنطور که فکر می‌کردم پیش نرفت. باید مانند [مقابل قاسمپور] [با او] کشتی می‌گرفتم. [مدال برنز] مسابقه رستگاری بود. این یک مسابقه در استاندارد جهانی بود.

در دیگر مسابقه مدال برنز وزن ۹۲ کیلوگرم، اتیربک ساکولوف دومین برنز شب را به اسلواکی داد که با اختلاف ۶ امتیازی به برتری ۸ بر ۶ مقابل بنجامین هانیس (ایتالیا) به مدال رسید. از سال ۲۰۱۸ به بعد اولین مدال‌آور ایتالیا تبدیل شد به کسی که فرانک چامیزو (ایتالیا) نام ندارد.

ویتو آروجائو (ایالات متحده آمریکا) که شانس دفاع از عنوان قهرمانی وزن ۶۱ کیلوگرم جهان توسط اونو در نیمه نهایی را از دست داد، با گرفتن یکی از بزرگترین امتیاز‌های دوران حرفه‌ای خود با شکست ۸ بر ۳ حریفش به مدال برنز رسید. آروجائو، با تکان دادن آسیب دردناک انگشتش که باعث شد در دوره دوم به درمان نیاز داشته باشد، در وزن ۵۷ کیلوگرم زائور اوگویف را که در کنترل وزن اضافی مشکل آشکار داشت، شکست داد.

برنز دیگر وزن ۶۱ کیلوگرم به تسوگبادراخ تسیوینسورن (مغولستان) رسید که با حرکتی بزرگ نورالدین نوروزوف (آذربایجان) را شکست داد. تسیوینسورن با یک ۴ امتیازی شروع کرد که نوروزوف را ۲ بار واژگون کرد، سپس با قفل کردن آذری در گهواره و اطمینان از شکست در ۲:۳۰ دقیقه بعدی برای حذف حریف، تلاش کرد.

عبدالمجید کودیف (تاجیکستان) روسی الاصل به ۱۷ سال انتظار تاجیکستان برای کسب دومین مدال جهانی پایان داد و در یک مسابقه فشرده با ۱۰ امتیاز در وقت دوم حریفش آکاکی کمرتلیدزه (گرجستان) را ۱۳ بر ۲ در وزن ۷۰ کیلوگرم مسابقه کسب مدال برنز شکست داد.

کودیف، دارنده مدال برنز در سری رنکینگ آنتالیا در وزن ۶۵ کیلوگرم، جای پای یوسف عبدالسلامف (تاجیکستان) کشتی‌گیر داغستانی‌الاصل پیشین اهل روسیه را دنبال کرد که در سال ۲۰۰۷ در سبک آزاد ۸۴ کیلوگرم نقره گرفت.

قهرمان زیر ۲۳ سال اروپا، اینالبک شری‌اف (AIN)، دارنده مدال طلای زیر ۲۳ سال جهان، اولین مدال جهانی بزرگسالان خود را با پیروزی ۱۰ بر صفر در دیگر مسابقه مدال برنز وزن ۷۰ کیلوگرم مقابل واسیل شوپتار (اوکراین) به دست آورد.

در وزن ۷۹ کیلوگرم، قهرمان آسیا، محمد نخودی (ایران)، که ۶ بار قهرمان جهان جردن باروز (ایالات متحده) را قبل از شکست مقابل آوتاندیل کنتچادزه در نیمه نهایی شکست داد، کوتا تاکاهاشی (ژاپن) قهرمان زیر ۲۳ سال جهان در وزن ۷۴ کیلوگرم را نیز ۱۰ بر صفر شکست داد و مدال جهانی را برای سومین سال متوالی به خانه برد. 

اخسربک گولایف (اسلواکی)، قهرمان اروپا در سال ۲۰۲۱، در وقت دوم با یک ۲ امتیازی از حریف مغولستانی خود ۲ بر یک پیش افتاد تا برنز دیگر وزن ۷۹ کیلوگرم را از آن خود کند.

رده بندی انفرادی و تیمی این مسابقات به شرح زیر است:

۶۱ کیلوگرم: ۱- ماسانوسوکه اونو (ژاپن) ۲- احمت دومان (ترکیه) ۳- ویتالی آروجاو (آمریکا) و تسوگبادراخ تسیوینسورن (مغولستان) ... ۷- علی مومنی (ایران)
۷۰ کیلوگرم: ۱- نورکجا کایپانوف (قزاقستان) ۲- یوشینوسوکه آئویاگی (ژاپن) ۳- اینالبک شری اف (روسیه) و عبدالمجید کودیف (تاجیکستان) ... ۷- سینا خلیلی (ایران)
۷۹ کیلوگرم: ۱- آوتاندیل کنتچادزه (گرجستان) ۲- ماگومد ماگومایف (روسیه) ۳- محمد نخودی (ایران) و اخسربک گولایف (اسلواکی)
۹۲ کیلوگرم: ۱- عبدالرشید سعداله‌یف (روسیه) ۲- میرانی مایسورادزه (گرجستان) ۳- دیوید تیلور (آمریکا) و باتیربک ساکولوف (اسلواکی) ۵- کامران قاسم‌پور (ایران)

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *