گفت‌وگو|

طعم طنز روایتی یک نوجوان در هشت سال دفاع مقدس

11:42 - 09 آبان 1403
کد خبر: ۴۸۰۱۲۶۱
طعم طنز روایتی یک نوجوان در هشت سال دفاع مقدس
نویسنده کتاب «بلوغ پشت خاکریز»، روایت‌هایی که زندگی رزمندگان کم سن و سال را در هشت سال دفاع مقدس مطرح می‌کند به دلیل وجود خط طنزش جذابیت بیشتری دارد.

خبرگزاری میزان- کتاب «بلوغ پشت خاکریز» مجموعه خاطرات ایمان کفایی مهر است که حسن و حسین شیردل گردآوری کرده‌اند و در قالب مجموعه‌ای تاثیرگذار از زندگی او، فعالیت‌هایش و حضورش در جبهه نوشته‌اند. 

حسن شیردل نویسنده در گفت‌وگو با میزان درباره مضمون کتاب «بلوغ پشت خاکریز» گفت: خاطرات روایت شده از یک بزرگمرد با عنوان «ایمان کفایی مهر» است که با وجود سن کم و جثه کوچک حماسه آفریده است. او در سن ۱۴ سالگی به جبهه رفت. این خاطرات از دوران تولد تا بعد از قطعنامه ۵۹۸ شورای امنیت سازمان ملل بیان شده است.

وی در مورد شیوه نگارش کتاب «بلوغ پشت خاکریز» بیان کرد: این اثر به شیوه خاطره داستانی روایت شده است، این مهم به دلیل وفاداری نویسنده به خاطرات راوی و ثبت مستندات به کار گرفته می‌شود و به عنوان یک تکنیک در ادبیات دفاع مقدس به کار می‌رود. فراز و فرود‌هایی که در روند زندگی افراد وجود دارد، بر جذابیت‌های کتاب می‌افزاید، این مهم وقتی به نقطه اوج می‌رسد که داستان از زبان یک نوجوان که به جبهه می‌رود، روایت می‌شود.

شیردل به بخش‌های طنز کتاب «بلوغ پشت خاکریز» اشاره و اظهار کرد: وقتی در مورد حضور یک نوجوان در جنگ صحبت می‌شود یعنی کسی که دوران خاص و ویژه نوجوانی و در عین حال جوانی خود را در جنگ گذرانده است، قطعاً نمی‌توان شیطنت‌ها و شوخ‌طبعی‌های شکل گرفته در این دوران را ندیده گرفت، لذا بیان خاطرات آمیخته با طنز است و جذابیت‌هایی دارد.

وی به بخش‌هایی از کتاب «بلوغ پشت خاکریز» پرداخت و افزود: در مقدمه کتاب و در صفحه‌های نخست کتاب مطالبی بیان شده است که مخاطب را به سمت مطالعه سوق می‌دهد این ترفند بر گرفته از تجربیات نویسنده بوده و عاملی برای جذب مخاطب به شمار می‌رود، اگرچه ریتم اصلی محتوا به اندازه کافی خواندنی است. مطرح کردن این نکات سبب می‌شود تا نوجوان و جوان امروز وقایع دوران هشت سال دفاع مقدس را بخوانند. رویداد‌های زمان نوجوانی و جوانی پدران، برادران و همرزمان آنها را بیان می‌کند.

این نویسنده، ثبت خاطرات هشت سال دفاع مقدس و شخصیت‌هایی که در این دوران شکل گرفته است، مورد بررسی قرار داد و افزود: نوجوانانی که دوره سنی بلوغ خود را در جبهه گذرانده‌اند، هنوز هم همان نوجوانانی هستند که دوران خاص از زندگی را پشت خاکریز‌ها گذرانده بودند و شیطنت‌های آنها عموماً در طول جنگ در کنار سنگر‌ها در کنار خاکریز‌ها شکل گرفته بود. این در حالی است که بسیاری از هم سن‌های آنها در شرایطی متفاوت‌تر و راحت‌تر زندگی گذراندند. با خواندن این کتاب تفاوت بین این افراد به خوبی مشخص می‌شود. آنها بچه‌هایی بودند که در آن دوران به لحاظ جسمی به سن بلوغ نرسیده بودند، درگیر جنگ شدند.

شیردل به نام کتاب «بلوغ پشت خاکریز» پرداخت و تاکید کرد: نام اثر برگرفته از مضمون درون کتاب است. همین نام در ابتدای انتشار برای مخاطبان بسیار جذاب بود و خیلی‌ها هنگامی که آن را می‌خواندند، می‌خندیدند، ولی جذابیت‌هایی که در این کتاب وجود دارد، سبب شد تا بسیاری از افراد به آن جذب شده و آن را مطالعه کنند.

وی در مورد پیام کتاب «بلوغ پشت خاکریز» خاطرنشان کرد: افرادی که در فضای جبهه‌های جنگ ساخته شدند، هیچ وقت از این فضا دور نمی‌شوند و نمی‌توان آنها را از آن جدا کرد. این مهم در خصوص رزمندگان کم سن و سال عمیق‌تر است.

شیردل به بخش‌هایی از کتاب «بلوغ پشت خاکریز» اشاره و بیان کرد: من به همراه برادرم که نویسنده است، پس از گرفتن ۱۷ ساعت مصاحبه متوجه شدیم که برای تدوین شروع مناسبی نداریم، بنابراین بار دیگر با مصاحبه شونده ارتباط گرفتیم. در جریان این روند، نکات جذاب‌تر به دست آوردیم. زمانی که ایمان کفایی مهر به دنیا می‌آید، به نظر می‌رسد او زنده نیست و دکتر با تلاش فراوان سعی می‌کند تا او را برگرداند. به عبارت دیگر او بعد از تولد یک بار مرده و دوباره زنده شده بود.

انتهای پیام/


برچسب ها: معرفی کتاب

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *