عادی‌سازی جنایت علیه خبرنگاران؛ گامی در مسیر تداوم مصونیت رژیم صهیونیستی از مجازات

8:50 - 05 آبان 1403
کد خبر: ۴۸۰۰۴۸۶
دسته بندی: حقوق بشر ، عمومی
عادی‌سازی جنایت علیه خبرنگاران؛ گامی در مسیر تداوم مصونیت رژیم صهیونیستی از مجازات
کشتار خبرنگاران و اهالی رسانه ازسوی رژیم صهیونیستی به‌عنوان یک بحران بین‌المللی با پیامدهای درازمدت، زیر سایه سکوت جامعه جهانی، در حال طی روند عادی‌سازی جنایت است.

خبرگزاری میزان – معافیت و مصونیت رژیم صهیونیستی از مجازات به دلیل کشتار خبرنگاران و اهالی رسانه، این رژیم را در پیشبرد کارزار جنایت‌کارانه ترور اهالی رسانه در غزه و لبنان گستاخ‌تر کرده است.

به نظر کارشناسان، رژیم صهیونیستی با سوءاستفاده از سکوت جامعه جهانی با سرعت به قتل‌عام خبرنگاران ادامه می‌دهد و جنگ رژیم صهیونیستی علیه رسانه به موازات جنگ علیه غزه ادامه دارد.

به گزارش الجزیره، ترور آشکار و هدفمند سه نفر از کارکنان رسانه ازسوی رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان در روز جمعه، چهارم آبان، بار دیگر درخواست‌ها برای پایان دادن به معافیت از مجازات رژیم صهیونیستی در قتل‌عام اهالی رسانه را سبب شد.

حمله مرگ‌بار روز جمعه در لبنان علیه مکانی انجام شد که چند خبرنگار و کارکنان رسانه‌ای در منطقه‌ای دور از درگیری، در آن اقامت داشتند؛ رژیم صهیونیستی پیش از حمله به این مکان که به فروریختن چند ساختمان و پوشیده شدن خودروی با علامت «پرس» زیر آوار منجر شد، هیچ هشداری صادری نشده بود.

کارشناسان تاکید دارند که افزایش شمار اهالی رسانه قربانی حمله‌های رژیم صهیونیستی در حمله‌های یک سال اخیر این رژیم به غزه و لبنان، نتیجه ناکامی جامعه بین‌المللی به‌ویژه آمریکا، حامی اصلی رژیم صهیونیستی در پاسخگو و مسئول‌سازی این رژیم است.

وزیر اطلاع‌رسانی لبنان تصریح کرد: این یک ترور هدفمند با نظارت، ردیابی، برنامه‌ریزی و طراحی قبلی است؛ زیرا ۱۸ نفر از اهالی رسانه به نمایندگی از هفت نهاد رسانه‌ای در محل بمباران‌شده، حضور داشتند.

ترور آشکار روز جمعه که به شهادت سه خبرنگار و مجروح شدن شماری دیگر منجر شد، یکی از مرگ‌بارترین رکورد‌ها برای خبرنگاران در حال پوشش یک درگیری را در سال‌های اخیر رقم زد.

 

عادی‌سازی جنایت علیه خبرنگاران؛ گامی در مسیر تداوم مصونیت رژیم صهیونیستی از مجازات

در حالی که مقام‌های فلسطینی می‌گویند که از زمان آغاز جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه در اکتبر ۲۰۲۳ (مهر ۱۴۰۲) تاکنون با آمار محافظه‌کارانه ۱۷۶ خبرنگار و کارکنان رسانه‌ای در غزه به شهادت رسیده‌اند، کمیته بین‌المللی حمایت از روزنامه‌نگاران CPJ اعلام کرد که دست‌کم ۱۲۸ خبرنگار و کارکنان رسانه‌ای در میان ده‌ها هزار نفری هستند که رژیم صهیونیستی طی یک سال حمله علیه غزه، کرانه باختری و لبنان به شهادت رسانده است.

براساس اعلام این نهاد، شمار شهدای خبرنگار و اهالی رسانه در جریان جنگ غزه، یکی از مرگ‌بارترین آمار‌ها در موضوع قتل‌عام خبرنگاران را در بیش از چهار دهه، از زمان ثبت آمار‌ها در این زمینه، رقم زده است.

جدیدترین کارزار ترور اهالی رسانه ازسوی رژیم صهیونیستی در حالی صورت گرفت که این رژیم بدون استناد به مدرک و با طرح ادعا‌های واهی چند نفر از خبرنگاران الجزیره در غزه به عضویت در مقاومت متهم کرد.

ربکا وینسنت، مدیر کارزار‌ها در سازمان گزارشگران بدون مرز، اظهار کرد: رویداد‌های روز‌های اخیر هشداردهنده است و باید به‌عنوان زنگ خطری برای دولت آمریکا و دیگر کشور‌هایی باشد که قدرت پاسخگوسازی اسرائیل و توقف این خشونت را دارند.

کارلوس مارتینز د لا سرنا، مدیر کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران، اظهار کرد: سی‌پی‌جِی از حمله هوایی مرگ‌بار اسرائیل به روزنامه‌نگاران که این بار مقر ۱۸ نفر از خبرنگاران در جنوب لبنان را هدف قرار داد، عمیقا خشمگین است؛ هدف قرار دادن عمدی روزنامه‌نگاران بر‌اساس قوانین بین‌المللی جنایت جنگی است؛ این حمله باید به‌طور مستقل مورد بررسی قرار گیرد و عاملان آن باید پاسخگو باشند.

مقام‌های صهیونیست مرتبا موضوع کشتار هدفمند و برنامه‌ریزی‌شده خبرنگاران و اهالی رسانه را با طرح ادعا‌های بی‌مدرک و سند، رد کرده و تکذیب می‌کنند؛ در عین حال، اتهام‌زنی رژیم صهیونیستی به خبرنگاران غزه نگرانی‌های جدی را درباره امنیت آن‌ها تشدید کرده است، زیرا اینگونه به نظر می‌رسد که رژیم صهیونیستی در حال فراهم کردن توجیه برای دست بردن به آنچه هدف‌گیری پیشگیرانه می‌خواند، است.

رژیم صهیونیستی از زمان آغاز جنگ علیه غزه، نه فقط کارزار ترور خبرنگاران و کارکنان رسانه‌ای را تشدید کرده است، بلکه اقدام‌های دیگری را علیه رسانه‌ها از جمله ممنوعیت ورود رسانه‌های خارجی به این منطقه، انجام داده است؛ اقدام‌هایی که در چارچوب تلاش برای پنهان کردن حقیقت جنایت‌های جنگی رژیم صهیونیستی در غزه انجام شده‌اند.

کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران موارد متعددی را از اتهام‌زنی رژیم صهیونیستی به خبرنگاران و اهالی رسانه و زدن برچسب تروریست به آن‌ها به‌ویژه پس از به شهادت رساندن این افراد ثبت کرده است.

جنایت آخر رژیم صهیونیستی علیه خبرنگاران در لبنان در حالی انجام شد که درخواست از سوی رسانه‌های خارجی و بین‌المللی برای حضور در غزه افزایش یافته است.

در اوایل سال جاری، بیش از ۷۰ سازمان رسانه‌ای نامه‌ای سرگشاده را امضا کردند که در آن از رژیم صهیونیستی خواستند اجازه دسترسی به خبرنگاران را بدهد؛ این درخواست به‌تازگی از سوی قانونگذاران برخی از کشور‌ها هم مطرح شد.

 

عادی‌سازی جنایت علیه خبرنگاران؛ گامی در مسیر تداوم مصونیت رژیم صهیونیستی از مجازات

یک وکیل و تحلیلگر فلسطینی، می‌گوید که رژیم صهیونیستی نمی‌خواهد جهان آنچه را که در غزه می‌گذرد، ببیند.

وی تصریح کرد: از یک طرف آن‌ها به خبرنگاران بین‌المللی اجازه ورود به غزه را نمی‌دهند و از طرف دیگر خبرنگارانی را که آنجا هستند ترور می‌کنند یا به آن‌ها انگ می‌زنند تا بتوانند آن‌ها را به عنوان شناسایی کنند.

به گفته این وکیل فلسطینی، براساس قوانین بین‌المللی، افراد تنها در صورتی می‌توانند اهداف قانونی در جنگ تلقی شوند که درگیر نبرد باشند و متهم کردن کسی به وابستگی به یک گروه مسلح، آن را به یک هدف مشروع تبدیل نمی‌کند.

وی که از دوستان نزدیک ابوعاقله نیز است، گفت: این فقط دولت‌ها نیستند که قطعا شریک جرم هستند، بلکه این واقعیت است که ما خشم بین‌المللی را در این باره شاهد نبوده‌ایم.

مدیر گروه حقوق بشری دموکراسی برای جهان عرب (DAWN) اعلام کرد: اتهام‌های اسرائیل علیه خبرنگاران الجزیره یک تاکتیک عمدی برای ارعاب و ساکت کردن کسانی است که پاکسازی قومی و آوارگی اجباری آن در شمال غزه را افشا می‌کنند.

وی همچنین گفت: این کارزار علیه خبرنگارانی که جنایت‌ها علیه غزه را گزارش می‌دهند، فقط ناامیدی اسرائیل برای سرپوش گذاشتن بر جنایت‌های جنگی و نسل‌کشی نظام‌مند آن را علیه فلسطینی‌ها بیشتر ثابت می‌کند.

رژیم صهیونیستی در حالی طی یک سال گذشته با سرعت بی‌سابقه‌ای ده‌ها خبرنگار و کارکنان رسانه‌ای را هدف قرار داده که در سال‌های پیش از این نیز، کارزار این افراد را در دستور کار داشته و اجرا می‌کرد؛ تحلیلگران می‌گویند از آنجا که هیچ پیامدی برای آن قتل‌ها وجود نداشت، این مصونیت از مجازات راه را برای تشدید تنش فعلی هموار کرده است.

یکی از اعضای بنیاد کارنگی برای صلح بین‌المللی، گفت: این روز‌ها مرگ‌بارترین مکان برای کار روزنامه‌نگاران جایی است که اسرائیل در حال جنگ است.

این اندیشکده در اوایل سال جاری ویدیویی را منتشر کرد که در آن زندگی خبرنگاران و اهالی رسانه‌ای فلسطینی در غزه را مستند می‌کرد؛ درست قبل از انتشار، یکی از خبرنگارانی که در آن حضور دارد، سامی شحاده، در حمله رژیم صهیونیستی به اردوگاه آوارگان النصیرات، جایی که در حال فیلمبرداری بود، پای خود را از دست داد.

این عضو بنیاد کارنگی گفت که عدم پاسخگویی رژیم صهیونیستی در قتل شیرین ابوعاقله، شهروند فلسطینی - آمریکایی و خبرنگار الجزیره، ازسوی نظامیان صهیونیستی در کرانه باختری اشغالی در سال ۲۰۲۲ پیش‌درآمد اتفاق‌های آینده بود.

وی تاکید کرد: اگر می‌توان ازسوی حکومت خود شیرین عدالت را رد کرد، چگونه می‌توانیم انتظار عدالت را برای خبرنگاران فلسطینی در غزه یا دیگر خبرنگارانی که در جنگ فلسطین و لبنان کار می‌کنند، داشته باشیم؟

درخواست‌ها برای رسیدگی به پرونده شهادت ابوعاقله به دست نظامیان صهیونیست در ماه‌های پس از شهادت وی افزایش یافت؛ با وجود این، در حالی که رسانه‌های آمریکایی و صهیونیستی گزارش داده‌اند که وزارت دادگستری آمریکا تحقیقاتی را در مورد این جنایت آغاز کرده است، مقام‌های آمریکایی هرگز آن را علنا تایید نکردند و هیچ یافته‌ای منتشر نشده است؛ ضمن اینکه هیچ‌کس به خاطر کشتن ابوعاقله مجازات نشده است.

وزارت امور خارجه آمریکا و کاخ سفید به نقش مهم خبرنگاران در بیان حقیقت پی برده‌اند؛ زمانی که حقیقت، جنایت‌های جنگی رژیم صهیونیستی را فاش می‌کند یا هدف غیرنظامی یک خبرنگار فلسطینی یا عرب باشد، آن‌ها بر حقیقت یا حق زندگی یا ارزش انسانی تاکید یکسانی ندارند.

آمریکا در میانه ادعا‌های خود بر پایبندی واشنگتن بر به‌اصطلاح «نظم مبتنی بر قوانین»، حمایت بی‌قیدوشرط خود از رژیم صهیونیستی را با وجود سوءاستفاده‌های مستند، از جمله قتل‌عام خبرنگاران و کارکنان رسانه‌ای حفظ کرده است.

واشنگتن سالانه دست‌کم ۳.۸ میلیارد دلار کمک نظامی به رژیم صهیونیستی ارائه می‌کند و جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، کمک ۱۴ میلیارد دلاری اضافی به متحد این کشور را جهت کمک به تامین مالی جنگ فعلی تصویب کرده است.

در حالی که آمریکا و دیگر کشور‌ها نتوانسته‌اند حمله‌های رژیم صهیونیستی به روزنامه‌نگاران و خبرنگاران را مهار کنند، مدافعان نیز از رسانه‌های جریان اصلی جهان به دلیل توجه ناکافی و خشم نسبت به حمله‌های رژیم علیه مطبوعات انتقاد کرده‌اند.

ارزش زندگی خبرنگاران و اهالی رسانه‌ای فلسطینی و لبنانی، کمتر از ارزش زندگی دیگر خبرنگاران و کارکنان رسانه‌ای نیست و اینکه خشم بین‌المللی از قتل‌عام آن‌ها شکل نگرفته، به‌شدت غیرقابل باور است.

عادی‌سازی هدف قرار دادن خبرنگاران و اهالی رسانه ازسوی رژیم صهیونیستی پیامد‌هایی برای خبرنگاران در سراسر جهان دارد؛ هدف قرار دادن روزنامه‌نگاران فلسطینی باید به‌عنوان یک بحران برای رسانه‌های بین‌المللی تلقی شود.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *