هم افزایی بخشهای مختلف شهرداری برای رسیدگی به کودکان مبتلا به اوتیسم
به گزارش گروه جامعه ، زینب نصیری در بازدید از انجمن اوتیسم در منطقه ۵، در این خصوص گفت: این مرکز با هدف و محوریت افزایش دانش و آگاهی جامعه راجع به اوتیسم، آموزش و توانمندسازی والدین کودکان مبتلا به اوتیسم، تشخیص زودهنگام و توانبخشی کودکان دارای طیف اختلال اوتیسم فعالیت میکند و توانسته است در حساس سازی جامعه نسبت به این کودکان و نیز تقویت توانمندیهای بالقوه آنان برای زندگی در جامعه موفق عمل نماید.
نصیری ضمن تقدیر از خدمات ارزنده شهرداری منطقه ۵ و مدیر انجمن اوتیسم بر لزوم توجه ویژه و شناخت صحیح بیماری اوتیسم به عموم افراد جامعه تاکید کرد و گفت: حضور کودکان با نیازهای ویژه در سطح شهر تهران، بیش از آنکه نیازمند اصلاحات کالبدی و مناسب سازی باشد؛ نیازمند تغییر نگاه جامعه و ارتقای دانش شهروندان نسبت به کودکان طیف اوتیسم است.
با انتقاد از ناآگاهی افراد جامعه نسبت به وضعیت افراد مبتلا به اختلال طیف اوتیسم خاطرنشان کرد: متاسفانه این کودکان در بوستان ها، معابر شهری، وسایل حمل و نقل عمومی تقریبا دیده نمیشوند، زیرا رفتارهای آگاهانه و ناآگاهانه هر یک از ما خانواده این کودکان را طرد و آنان را دچار انزوای اجتماعی میکند.
با اشاره به درک، دیدن، شنیدن و دریافت متفاوت این کودکان از دنیا نسبت به دیگران، افزود: با توجه به تعداد قابل توجه این کودکان که از هر ۶۰ کودک یک کودک مبتلا به اختلال طیف اوتیسم است؛ به نظر میرسد باید به منظور ارتقای پذیرش اجتماعی این افراد و خانوادههای آنان در جامعه، توسط مجموعه مدیریت شهری به حضور این افراد در جامعه، توجه بیشتری صورت گیرد.
به گفته نصیری، در همین راستا طراحی مدلهای آموزشی ویژه افراد با نیازهای خاص در سطح محلات شهر تهران، اکران طرحهای آموزشی در معابر عمومی در خصوص اختلال طیف اوتیسم، طراحی ساز و کار نحوه بهره مندی این کودکان از اماکن ورزشی شهر تهران به ویژه مجموعههای آبی، ارتقای دانش پرسنل شهرداری تهران شاغل در ناوگان حمل و نقل عمومی از جمله تاکسیرانی، اتوبوسرانی، مترو و ... از ضروریاتی است که به نظر میرسد در دوره جدید مدیریت شهری میتواند برنامه ریزی و اجرا شود.
از جمله مطالبات خانوادههای دارای فرزند مبتلا به اوتیسم میتوان به اختصاص بوستان و فضاهای تفریحی- ورزشی در مناطق مختلف با توجه به شیوع فرار و گریز در بین این افراد، اختصاص زیرساخت لازم جهت اجرای برنامههای گفتاردرمانی و حرفه آموزی در سطح محلات و بهره مندی از تسهیلات حمل و نقل شهری از طریق آموزش راهبران و رانندگان این وسایل اشاره کرد.
قول همکاری با شرکت اتوبوسرانی و تاکسیرانی، تهیه فیلم و مدیا در حوزه اطلاع رسانی، اکران طرحهای آموزشی در حوزه اوتیسم در معابر عمومی، برگزاری نشست مشترک درون و برون بخشی شهرداری تهران با حضور بخشهای مرتبط با سلامت (همچون شرکت شهر سالم، مدیریت محله، آموزش محلات، گفتار درمانی و وزارت بهداشت) برای رسیدگی به این کودکان، از عمدهترین مصوبات این دیدار بود.
در این نشست اعلام شد: اداره کل سلامت شهرداری تهران درنظر دارد در آینده نزدیک نشست تخصصی را با تمام ذینفعان این حوزه برگزار و نسبت به پیگیری تحقق نیازهای مذکور اقدام نماید.