آغاز اجرای قانون جدید شورای حل اختلاف با محوریت اعمال صلاحیت دادگاه‌های صلح در ۱۰ حوزه قضایی استان هرمزگان

13:17 - 10 مرداد 1403
کد خبر: ۴۷۸۵۸۴۹
دسته بندی: قضایی ، حقوقی
آغاز اجرای قانون جدید شورای حل اختلاف با محوریت اعمال صلاحیت دادگاه‌های صلح در ۱۰ حوزه قضایی استان هرمزگان
رئیس کل دادگستری هرمزگان گفت: از امروز اجرای قانون جدید شورای حل اختلاف با محوریت اعمال صلاحیت دادگاه‌های صلح در ۱۰ حوزه قضایی استان آغاز شد.

خبرگزاری میزان-مجتبی قهرمانی رئیس کل دادگستری هرمزگان با بیان اینکه قانون جدید شورا‌های حل اختلاف در تاریخ ۲۲ شهریور ۱۴۰۲ تصویب شده است، افزود: این قانون روز ششم آذرماه ۱۴۰۲ لازم الاجرا شده است و قوه قضاییه تا ششم آذرماه ۱۴۰۳ وقت دارد این قانون را اجرا کند و بر این اساس از امروز در ۱۰ حوزه قضایی استان هرمزگان این قانون اجرایی شد.

قهرمانی تصریح کرد: با توجه به اینکه قانون مذکور تصویب شده و آیین نامه آن نیز توسط ریاست قوه قضاییه در تاریخ ۱۶ خرداد ماه ۱۴۰۳ امضا شده است و با توجه به نامه مورخ هشتم مردادماه معاون اول  قوه قضاییه و با دستور وی قانون جدید شورا‌های حل اختلاف در ۱۰ حوزه قضایی استان هرمزگان اجرایی شد.

رئیس کل دادگستری هرمزگان خاطرنشان کرد: ۱۰ حوزه قضایی که اجرای قانون جدید شورا‌های حل اختلاف از امروز در آن‌ها اجرا شده است شامل بندر خمیر، پارسیان، سیریک، ابوموسی، توکهور و هشتبندی، رودخانه، فین، احمدی، بستک و بشاگرد است.

وی گفت: از ۱۰ حوزه قضایی مذکور، چهار حوزه قضایی دادگاه عمومی بخش هستند و ۶ حوزه قضایی هم دادگاه شهرستان هستند که طبق ماده ۲۹۹ آیین دادرسی کیفری تشکیلات دادگاه بخش در آن‌ها فعال شده است.

وی تأکید کرد: با توجه به اجرای قانون جدید شورا‌های حل اختلاف در این ۱۰ حوزه قضایی و با عنایت به لازم‌الاجرا بودن آن، از این تاریخ پرونده‌هایی که در صلاحیت دادگاه صلح هستند در شعب دادگاه عمومی بخش رسیدگی می‌شوند و شورای حل اختلاف صرفاً در امر صلح و سازش اقدام می‌کند.

قهرمانی افزود: طبق ماده ۱۲ قانون شورای حل اختلاف موارد زیر در صلاحیت دادگاه‌های صلح هستند:

۱- دعاوی مالی تا نصاب یک میلیارد (۱،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰) ریال

۲- دعاوی حقوقی تصرف عدوانی، مزاحمت و ممانعت از حق

۳- دعاوی راجع به جهیزیه، مهریه و نفقه تا نصاب مقرر در بند (۱) این ماده درصورتی‌که مشمول ماده (۲۹) قانون حمایت خانواده مصوب ۱/۱۲/۱۳۹۱ نباشد.

۴- دعاوی و درخواست‌های مربوط به تخلیه عین مستأجره و تعدیل اجاره‌بها به‌ جز دعاوی مربوط به سرقفلی و حق کسب و پیشه

۵- اعسار از پرداخت محکوم‌به درصورتی‌که دادگاه صلح نسبت به اصل دعوا رسیدگی کرده باشد.

۶- حصر ورثه، تحریر ترکه، مهر و موم و رفع آن

۷- تأمین دلیل

۸- تقاضای سازش موضوع ماده (١٨۶) قانون آیین دادرسی دادگاه‌های

عمومی و انقلاب (در امور مدنی) مصوب ۲۱/۱/۱۳۷۹،

۹- جنبه عمومی و خصوصی کلیه جرایم غیر عمدی ناشی از کار یا تصادفات رانندگی

۱۰- جرایم عمدی تعزیری مستوجب مجازات درجه هفت و هشت

۱۱- دعاوی اصلاح شناسنامه، استرداد شناسنامه، اصلاح مشخصات مدرک تحصیلی (به‌استثنای مواردی که در صلاحیت دیوان عدالت اداری است)، الزام به اخذ پایان کار، اثبات رشد، الزام به صدور شناسنامه، تصحیح و تغییر نام

که از امروز طبق مفاد ماده ۴ در این ده حوزه قضایی با توجه به صلاحیت دادگاه‌های بخش به پرونده‌های در صلاحیت دادگاه صلح هم رسیدگی خواهد شد.

رئیس کل دادگستری هرمزگان همچنین تأکید کرد: هم در دادگاه‌های صلح و هم شورا‌های حل اختلاف سیاست کاری، اصلاح ذات البین و ایجاد مصالحه است و تأکید شده است که همکاران از این ظرفیت به نحو احسن استفاده کنند.

انتهای پیام/


برچسب ها: دادگاه های صلح

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *