بازداشت صدها معترض به جنگ غزه در کنگره آمریکا؛ حمایت از اشغالگران ادامه دارد
خبرگزاری میزان - صدها نفر در جریان تظاهرات حمایت از فلسطین در ساختمان کنگره آمریکا، یک روز پیش از سخنرانی بنیامین نتانیاهو (Benjamin Netanyahu)، نخستوزیر رژیم صهیونیستی در مقابل قانونگذاران، بازداشت شدند.
براساس گزارشها، این تظاهرات در ساختمان اداری کانن هاوس (یکی از بخشهای کنگره) برگزار شد.
پلیس کپیتالهیل آمریکا مدعی شد که به معترضانی که شعارهای حمایتی فلسطین سرمیدادند، پیش از آغاز بازداشتها هشدار داد. مقامهای ادعا میکنند که تظاهرات در ساختمان کنگره غیرقانونی است.
افسران پلیس کنگره با وجود اینکه معترضان مقاومت نرکدند، اما به آنها دستبند زده و از ساختمان خارج کردند.
سازماندهندگان دلیل برگزاری این تظاهرات را سخنرانی پیشروی نتانیاهو در نشست مشترک کنگره عنوان کردهاند.
گزارشها حاکی از بازداشت بیش از ۲۰۰ معترض از سوی پلیس آمریکا است.
معترضان در باینیهای گفتند: ما با وحشت برای مدت ۹ ماه شاهد انجام یک نسلکشی از سوی کابینه اسرائیل بودهایم که از سوی آمریکا مسلح شده و از آن حمایت مالی کرده است؛ کنگره و دولت بایدن این قدرت را دارند که امروز به این وحشت پایان دهند؛ در عوض، رئیسجمهور ما در حال آماده شدن برای دیدار با نتانیاهو است و ریاست کنگره از او برای سخنرانی در کنگره دعوت کرده است.
این نخستین باری نیست که پلیس آمریکا معترضان به جنگ رژیم صهیونیستی را بازداشت و یا سرکوب میکند.
سرکوب اعتراضهای دانشجویی
دانشگاههای آمریکا در ماههای اخیر شاهد برگزاری تظاهرات دانشجویی در اعتراض به جنگ غزه و نسلکشی از سوی رژیم صهیونیستی بودهاند.
- بیشتر بخوانید:
- نقض حقوق بشر در آمریکا؛ از جاسوسی علیه شهروندان و سرکوب آزادی بیان تا خشونت پلیس
- بازجویی از روسای دانشگاههای آمریکا در کنگره؛ ماجرا چیست؟
در طرف مقابل، مقامهای دانشگاهی از همان ابتدا با استفاده از نیروهای پلیس، اقدام به سرکوب اعتراضها کردند. بهانه آنها برای سرکوب دانشجویان آزادیخواه، آنچه اقدامها و سر دادن شعارهای یهودستیزانه خوانده شده، بود.
در این اعتراضها بیش از ۳ هزار دانشجو و استاد معترض به جنگ رژیم صهیونیستی در نوار غزه، بازداشت شدند.
این اعتراضها که از دانشگاههای آمریکا آغاز شد، در ادامه به دانشگاههای سراسر انگلیس، اروپا و برخی مناطق دیگر هم گسترش یافت.
سرکوب آزادی بیان
سرکوب آزادی بیان معترضان دانشگاهی پوسیدگی اقتدارگرایانه را در قلب دانشگاههای غرب آشکار کرده است.
جرمانگاری معترضان دانشجو و یورش پلیس با تجهیزات ضدشورش که با خشونت دانشجویان و اساتید را بازداشت میکنند، دیگر صحنه نادری نیست، بلکه به چهره جدید آمریکا تبدیل شده است.
دانشگاههای غربی و نیروهای امنیتی، بهویژه آمریکا، به بهانه واهی «نگرانیهای امنیتی» همواره سعی در خفه کردن اعتراضهای دانشجویان به جنگ غزه داشتهاند.
کارشناسان اظهار دارند که این رویکرد دولتها و دانشگاههای غربی موضع این کشورها در قبال آزادی بیان را آشکار کرده است.
در حال حاضر، کشورهای غربی برای حفظ روایت مورد نظر خود درباره جنگ غزه تلاش میکنند تا با افزایش سرکوبها، حمایت از نسلکشی رژیم صهیونیستی را ادامه دهند.
انتهای پیام/