آخرین اخبار انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳/ نامزدها در فاصله چهار روز تا پایان فرصت تبلیغات چه وعدههایی به مردم دادند؟
خبرگزاری میزان - انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران برای تعیین رئیس دولت چهاردهم که طبق روال همیشگی قرار بود در سال آینده برگزار شود پس از بروز سانحه بالگرد آیتالله رئیسی و همراهانش و شهادت هشتمین رئیس جمهور ایران یکسال پیش از موعد مقرر طبق برنامهای که ستاد انتخابات کشور منتشر کرده است در تاریخ هشتم تیر سال جاری برگزار میشود.
پس از اتمام فرآیند بررسی صلاحیتها سخنگوی ستاد انتخابات کشور اعلام کرد که صلاحیت مسعود پزشکیان، مصطفی پورمحمدی، سعید جلیلی، علیرضا زاکانی، امیرحسین قاضی زاده هاشمی و محمد باقر قالیباف از طرف شورای نگهبان برای انتخابات ریاست جمهوری تایید شده است.
پس از برگزاری سومین مناظره انتخاباتی حالا نامزدها برای بهدست آوردن رای مردم ایران با سفرها به شهرهای مختلف و برگزاری همایشهای انتخاباتی در انتظار برگزاری ۲ مناظره پیشرو هستند.
در ادامه اخبار منتشر شده در رسانهها درباره انتخابات پیشرو را مرور خواهیم کرد.
قاضیزاده هاشمی در نشست خبری: اشتباه است که فکر کنیم با کنترل دستمزدها میتوانیم تورم را کنترل کنیم، با کنترل دستمزدها تولید را دچار مشکل میکنیم و قدرت خرید را کاهش میدهیم.
ناترازی بانکها ناشی از نبود منابع قرضالحسنه نیست ناترازی در منابع غیرتجاری است، منابع جاری قرض الحسنه وجود دارد ولی هدفمند نیست.
شهید رئیسی نماد دولتمرد پاک، مردمی و کارآمد است.
محسن رضایی در توییتی نوشت: مشارکت بالا، تقویت جمهوری اسلامی و رای به آن است.
هر شش نفر فرزند ایران هستند؛ اما اجماع جریان انقلابی یک ضرورت ملی برای کارآمدی و شتاب در پیشرفت کشور پس از انتخابات است.
مناظره چهارم فردا شب با محوریت سیاستخارجی و مناظره پنجم روز سهشنبه با موضوع اقتصادی روی آنتن خواهند رفت.
حزب مؤتلفه اسلامی در بیانیهای محمدباقر قالیباف را بهعنوان کاندیدای نهایی این حزب معرفی کرد.
محمدباقر قالیباف در جمع اعضای اتاق بازرگانی ایران گفت: خودروساز ما نه خودروساز هست نه خودروساز خواهد شد، نمیخواهیم جلوی تولید را بگیریم، میخواهیم جلوی رانت را بگیریم.
آنکه نتواند صنعت خودرو را درست کند و نتواند رانتهای داخلی را اصلاح کند، به نظر شما میتواند در مذاکرات تحریمها را حل کند؟
تورم لجامگسیخته جامعه را بداخلاق میکند، ما با یک مدیریت قوی میتوانیم افسار این تورم را مهار کنیم.
ما باید امنیت سرمایهگذاری را تأمین کنیم.
علیرضا زاکانی در پاسخ به پرسش خبرگزاری میزان گفت: این شور مردم من را برآن داشت تا بحمدالله و به لطف امام زمان (عج) تا پایان انتخابات در رقابت باقی بمانم.
علیرضا زاکانی در اجتماع ورزشکاران و جوانان گفت: کشور ما از حیث امکانات کمبودی ندارد، تنها مشکل ما توزیع نامناسب امکانات است.
یکی از سرفصلهایی که توجه ویژه میخواهد امر به معروف در ورزش است.
ورزش همگانی نشاط و انسجام اجتماعی بهدنبال خواهد داشت.
ما در ۳۳ ماه گذشته ۷۰ مجموعه مخروبه ورزشی را احیا و ۳۶ مجموعه را نیز احداث کردیم.
در سفر چین بنابر تفاهمی که داشتیم مقرر شد ۳ ورزشگاه بسازیم یکی از آنها مربوط به خواهران است دیگری به معلولان و سالمندان اختصاص دارد و سومین ورزشگاه نیز برای عموم ورزشکاران خواهد بود.
تهران و دیگر شهرستانهای ما باید هویت ورزشی داشته باشند. بودجه رسیدگی و پرورش ورزشکاران باید افزایش پیدا کند.
مسعود پزشکیان در جمع کارآفرینان و فعالین اقتصادی بخش خصوصی: با هر طرحی که منجر به تخریب محیط زیست شود مخالفت خواهم کرد.
نباید تصمیماتی گرفت که عدهای زیر بار فشار زندگی له شوند.
اگر مسائل بینالمللی نظیر تحریمها و FATF را حل نکنیم، هر شعاری درباره توسعه کشور بدهیم به جایی نخواهد رسید.
وضعیت کشور با حضور کارافرینان درست میشود نه دستورهای حاکمیتی.
محمدباقر قالیباف صبح امروز با سفر به شهر قم با آیتالله کریمی جهرمی، آیتالله جوادی آملی، آیتالله العظمی نوری همدانی و حجت الاسلام و المسلمین شهرستانی، نماینده آیتالله العظمی سیستانی در قم دیدار و گفتوگو کرد.
حجت الاسلام و المسلمین مصطفی پورمحمدی در نشست خبری گفت: با تمام قدرت و تمام توان از همه ظرفیتهای بینالملی و دیپلماتیک استفاده خواهیم کرد، حق ایران را با سرعت و قدرت کافی با حمایت مردم خواهیم گرفت.
بخش زیادی از جامعه هنوز حس انتخاباتی نگرفته و من رسالت اولم را کمک برای مشارکت گذاشتم.
دوران مسئولیتهای من جزو دورانهای ممتاز مدیریتی کشور است.
برخورد ما با آمریکا منوط به رفتار آنهاست. روابطمان را با تمام دنیا به شکل مطلوب ادامه میدهیم.
مصطفی پورمحمدی در برنامه «بدون تعارف» از ساعت ۲۰:۵۰ تا ۲۱:۰۵ در شبکه ۲ سیما.
مسعود پزشکیان در برنامه «مستند دو» از ساعت ۲۱ تا ۲۱:۳۰ در شبکه ۲ سیما.
سعید جلیلی در برنامه «مستند دو» از ساعت ۲۱:۳۰ تا ۲۲ در شبکه ۲ سیما.
علیرضا زاکانی در برنامه «گفتگوی ویژه خبری» از ساعت ۲۲ تا ۲۲:۴۵ در شبکه خبر.
سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی در برنامه «مستند دو» از ساعت ۲۲:۴۵ تا ۲۳:۱۵ در شبکه ۲ سیما.
عباس عبدی در روزنامه اعتماد نوشت: از ميان مجموعه مخالفان شركت در انتخابات كسانی كه قانع به مشاركت شدهاند فقط ۳۰ درصد است و ۷۰ درصد بقيه هنوز همراه اين ايده نشدهاند، شايد در روزهای آينده اين نسبت به ۳۵ و ۴۰ درصد برسد.
روزنامه فرهیختگان نوشت: پیش از آغاز جدی رقابت انتخاباتی، مشارکت روی ۵۰ تا ۵۵ درصد قرار داشت. تصور این بود که با شروع رقابتهای انتخاباتی و با وجود حضور نامزدهایی از طیف اصلاحطلب، میزان مشارکت افزایش پیدا خواهد کرد و ممکن است به ۶۰ تا ۷۰ درصد هم برسد. اما درحالیکه تقریبا رقابتهای انتخاباتی به روزهای پایانی خود نزدیک میشود، برخی نظرسنجیها نشان میدهد که میزان مشارکت افزایشی نداشته و همچنان روی ۵۰ درصد قفل شده است. برخی نیز از کاهش میزان مشارکت به زیر ۵۰ درصد حکایت دارند. در واقع شروع رقابتهای انتخاباتی نهتنها منجر به افزایش مشارکت نشده است، بلکه منجر به کاهش آن نیز شده است.
سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی شب گذشته با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری گفت: باید خانهداری را حتماً به عنوان شغل ببینیم و محاسبه کنیم و از خانم خانهدار پشتیبانی کنیم، بعد هم ظرفیت مشارکت اقتصادی فوقالعاده را برای بانوانمان ایجاد کنیم.
ما متأسفانه الان یازده تا ۱۳ میلیون جوان مجرد در سن ازدواج داریم که امکان ازدواج به راحتی برای آنها فراهم نیست، چون در نظرسنجیهایی که در کشور انجام شده است، بین ۹۳ تا ۹۵ درصد تمایل به تشکیل خانواده وجود دارد، هم در دختران و هم در پسران ما، بنابراین ناشی از این نیست که افراد نمیخواهند ازدواج کنند، بلکه امکانش نیست، دولت هم وظیفه دارد تسهیلاتی فراهم کند برای این که این ازدواج اتفاق بیفتد.
تورم تنها موضوعی است که تمام کارشناسان اقتصادی جهان برای آن راهکار پیدا کردند، یعنی چیزی نیست که گم باشد، تمام کشورهای همسایه ما هم که عمدتاً به جز ترکیه که خیلی وحشتناک است اوضاعش، بقیه تورمهای تک رقمی دارند، پس راهحلهای آن کاملاً شناخته شده است، ما باید موتور تولید تورم را خاموش کنیم.
متأسفانه ما یک دهه عدم رشد اقتصادی را تجربه کردیم. ۳۰ درصد در دهه ۹۰ سفره ایرانیها کوچکتر شد. همین هم ما مشکلمان را شدیدتر کرد. یعنی ما قبلاً باید سه دهک را حمایت میکردیم، الان باید هفت دهک را حمایت کنیم. یعنی تعداد دهکهایی که باید حمایت شوند بیشتر است. در حالی که ما سالانه ۱۰۰ میلیارد دلار یارانه انرژی را به پولدارها میدهیم، کسی که ماشین بیشتری دارد، کسی که استخر دارد، سونا دارد و این تبعیض است.
وظیفه ما است که سالی یک میلیون مسکن بسازیم، الان دو میلیون و ۶۰۰ هزار مسکن در دولت شهید رئیسی ایجاد شده، ۳۳۰ هزار هکتار توسعه افقی شهرها پیدا کردند، دو میلیون زمین الان آماده برای ساخت مسکن است.
سعید جلیلی شب گذشته در برنامه بدون تعارف شبکه دو سیما گفت: رئیس جمهور باید بداند چه میخواهد، چه هدفگذاری کرده است و لازمه رسیدن به آن هدف چیست، بداند که این وسط چه کسانی ممکن است چه رفتارهایی و چه حتی سازوکارهایی ممکن است مانعش شوند.
من معتقدم روسای جمهور هیچ مانعی و هیچ کمبود اختیاری برای انجام وظایف قانونی شان ندارند و به اندازه کافی در این به اصطلاح ساختار جمهوری اسلامی به ویژه برای رئیس جمهور این اختیارات قرار داده شده است که آن وظایف قانونی که از او میخواهند و براساس آن برنامه به او رای دادند، انجام دهد.
ما در شرایط بسیار حساسی هستیم و در یک بزنگاه تاریخی هستیم و از جنبه خوشبختانه نه تهدید، از جنبه فرصت که اگر یک انتخاب درست داشته باشیم با مدیریت صحیح این فرصتها میتوانیم این کشور را جهش دهیم و روی آن تامل کنند و ببینند کدامین روش و مسیر میتواند کشورشان را جهش دهد که بعد به تبع آن، آثارش برای همه مردم فراگیر خواهد شد.
انتهای پیام/