مصرف سیگار با بسیاری از داروها تداخل اثر دارد
خبرگزاری میزان - به گزارش وبدا، شهابالدین سروری، اظهار داشت: مصرف سیگار به دلیل نقایصی که در ساختار و عملکرد راههای هوایی ایجاد میکند، احتمال عفونت ریه یا ذات الریه را افزایش میدهد. همچنین افراد مبتلا به بیماریهای انسدادی مزمن ریوی و آسم در ریسک بیشتری برای ابتلا به عفونتهای ریوی هستند.
وی تصریح کرد: تب، علایم تنفسی مثل سرفههای چرکی، تنگی نفس، درد قفسه سینه، خلط همراه با رگههای خونی از تظاهرات عفونی ریوی یا ذات الریه است که به دلیل مصرف دخانیات در بین مردان شیوع بیشتری دارد.
سروری با بیان اینکه ترمیم زخم در بیماران سیگاری، کندتر از سایر افراد انجام میشود، افزود: مصرف سیگار با بسیاری از داروها به خصوص داروهای فشار خون تداخل اثر دارد و میتواند باعث افزایش یا کاهش بیماریها شود که این موضوع نیز یکی دیگر از بیماریها و اختلالات شایع در مردان به دلیل مصرف مواد دخانی است.
به گفته وی، بیماری ذات الریه یکی از بیماریهای شایع در مردان است که هر چه سن فرد مبتلا بالاتر باشد احتمال ایجاد عفونت شدیدتر نیز در آنها بیشتر است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد یادآور شد: در صورتی که فرد مبتلا به بیماریهای زمینه ای، مزمن کبدی، کلیوی و نقص سیستم ایمنی و نارسایی قلبی باشد، شدت ذات الریه در فرد بیشتر است. مصرف الکل نیز زمینه ابتلا به بیماریهای عفونت ریوی را فراهم میکند.
سروری با بیان اینکه به دلیل مواجه مردان با آلودگی زیست محیطی در مشاغل مختلف، احتمال ابتلا به بیماریهای ریوی در آنها بیشتر از زنان است، گفت: حفظ ایمنی محیط کار، استفاده از ماسک، انجام فعالیتهای ورزشی و سبک زندگی صحیح در سلامت مردان نقش پر رنگی ایفا میکند.
انتهای پیام/