۱۵ درصد از مردم دخانیات مصرف میکنند/ آسیب سیگار الکترونیکی کمتر از سیگار سنتی نیست
خبرگزاری میزان - محمدرضا مسجدی در نشست خبری که امروز یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ماه به مناسبت «هفته ملی بدون دخانیات» برگزار شد، گفت: ایران جزو معدود کشورهایی محسوب میشود که یک هفته را به مبارزه با دخانیات اختصاص داده، امسال این هفته از ۵ خرداد شروع و تا ۱۱ خرداد ماه ادامه دارد.
وی ضمن اشاره به اینکه حدود ۴۰ سال از تاسیس جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات در کشور میگذرد، ادامه داد: شعار امسال سازمان جهانی بهداشت حفاظت از کودکان و نوجوانان در برابر مداخلات صنعت دخانیات است.
دبیر کل جمعیت مبارزه با بیان اینکه سن استعمال دخانیات کاهش پیدا کرده است گفت: مطالعات سال ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰ نشان میدهد که مصرف دخانیات در دختران افزایش پیدا کرده و این مسئله هشداری برای والدین و آموزش و پرورش است.
مسجدی با اشاره به اینکه متاسفانه در سریالهای تلویزیونی و نمایش خانگی شاهد مصرف دخانیات توسط محبوبترین هنرمندان هستیم که این الگوسازی نامطلوب است، بیان کرد: سلبریتیها مسئولیت اجتماعی دارند و به دلیل محبوبیت و الگو بودن دارای بار مسئولیت اجتماعی مضاعفی هستند و باید صدایشان در برابر دخانیات بلند باشد، درخواست میکنم هنرمندان، ورزشکاران، شاعران و نویسندگان ضمن خودداری از مصرف دخانیات پیام مثبتی به جوانان بدهند، زیرا که جوانان آینده کشور هستند و ما باید نسل بدون دخانیات و پاک را تربیت کنیم.
وی ضمن بیان اینکه پروژه نسل بدون دخانیات را آغاز کردیم و کشورهای دیگر نیز این پروژه را آغاز کردند، توضیح داد: در کشور ما برخی از افراد به دنبال راهاندازی کارخانه ساخت سیگار الکترونیکی هستند تا جلوی قاچاق گرفته شود و عنوان میکنند این اقدام موجب اشتغالزایی میشود اما این اقدام خدمت باطل است. در کشورهای دیگر مانع استعمال سیگار الکترونیک میشوند و اگر این کارخانه راهاندازی شود، دیگر نمیشود مانع از استعمال دخانیات در کشور شد؛ همه کشورها به دنبال ممنوعیت توتونهای و قلیان هستند، اما در کشور ما در همه جا گسترش یافته است.
دبیر کل جمعیت مبارزه با دخانیات با بیان اینکه ۱۵ درصد از مردم دخانیات مصرف میکنند ادامه داد: براساس مطالعات انجام شده در قلیان از مواد اعتیادآور و شادیآور استفاده میشود، دخانیات باعث سقط جنین و ناباروری میشود. مصرف قلیان به صورت جمعی منجر به شکستن قبح آن شده و به بنیان خانوادهها آسیب میزند.
وی ضمن اشاره به این نکته که طرح پاد برای پیشگیری از استعمال دخانیات توسط دانش آموزان اول دبیرستان اجرا میشود گفت: برای مبارزه و پیشگیری با استعمال دخانیات باید همه جامعه دست به دست هم دهیم و نسل پاکی را تربیت کنیم.
مسجدی تاکید کرد: متاسفانه عدهای با این شعار که سیگار الکترونیکی آسیب کمتری نسبت به سیگار سنتی دارد مصرف سیگار الکترونیک را ترویج میدهند، افرادی که میخواستند سیگار ترک کنند به سمت استفاده از سیگار الکترونیک کشیده شدهاند اما براساس تحقیقات اگر آسیبها و بیماریهای ناشی از مصرف از سیگارهای الکترونیکی بیشتر نباشد، کمتر نیست.
وی با بیان اینکه سلامت مردم فدای سودی عدهای شده است، ادامه داد: در کشور ما ۳ میلیارد دلار خرج دخانیات میشود و نصف آن سود است در حالی که ۲ برابر این مبلغ خرج درمان عوارض آن میشود.
دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات با اشاره به اینکه طبق قانون باید ۷۰ درصد هر پاکت سیگار مالیات باشد، اما هنوز به ۲۰ درصد هم نرسیده است، بیان کرد: مافیای دخانیات در ایران به راحتی سیگار را گران میکند، مالیاتی که از سوی سازمان امور مالیاتی پیشبینی شده بود ۵۰ هزار میلیارد بود که در مجلس به ۶ هزار میلیارد رسید.
وی درباره قلیان اکسیژن توضیح داد: هر گونه تشویق به استعمال دخانیات ممنوع است و فرقی ندارد که قلیان اکسیژن باشد یا معمولی، قلیان اکسیژن الگوسازی میشود برای تشویق به مصرف قلیان و ما مخالف همه نوع قلیان هستیم. هر مشابهسازی ممنوع است.
انتهای پیام/