آخرین اخبار انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳/ آنچه در میزگردهای سیاسی، فرهنگی و اقتصادی گذشت
خبرگزاری میزان - انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران برای تعیین رئیس دولت چهاردهم که طبق روال همیشگی قرار بود در سال آینده برگزار شود پس از بروز سانحه بالگرد آیتالله رئیسی و همراهانش و شهادت هشتمین رئیس جمهور ایران یکسال پیش از موعد مقرر طبق برنامهای که ستاد انتخابات کشور منتشر کرده است در تاریخ هشتم تیر سال جاری برگزار میشود.
طبق جدول زمانبندی برگزاری انتخابات ثبتنام از داوطلبان از دهم خرداد آغاز و تا چهاردهم ماه جاری انجام شد.
پس از اتمام فرآیند بررسی صلاحیتها روز گذشته سخنگوی ستاد انتخابات کشور اعلام کرد که صلاحیت مسعود پزشکیان، مصطفی پورمحمدی، سعید جلیلی، علیرضا زاکانی، امیرحسین قاضی زاده هاشمی و محمد باقر قالیباف از طرف شورای نگهبان برای انتخابات ریاست جمهوری تایید شده است.
در ادامه اخبار منتشر شده در رسانهها درباره انتخابات پیشرو را مرور خواهیم کرد.
دبیر ستاد انتخابات صداوسیما گفت: مناظره دوم با موضوع خدماترسانی عدالتمحور دولت، مناظره سوم با موضوع فرهنگی و تحت عنوان انسجام اجتماعی با حکمرانی فرهنگی، مناظره چهارم با موضوع سیاسی و شعار ایران در جهان امروز و مناظره پنجم در حوزه اقتصاد با موضوع کارآمدسازی دولت برگزار میشود.
برنامه «میزگرد سیاسی» قاضیزاده هاشمی ساعت ۱۴:۳۰ شبکه ۳
مستند تبلیغاتی محمدباقر قالیباف ساعت ۱۶:۳۰ شبکه یک
مستند تبلیغاتی علیرضا زاکانی ساعت ۱۷:۰۰ شبکه یک
«میزگرد فرهنگی» مسعود پزشکیان ساعت ۱۹ شبکه ۲
«بدون تعارف» قاضیزاده هاشمی، ساعت ۲۰:۴۵ شبکه ۲
«گفتوگوی ویژه خبری»، سعید جلیلی ساعت ۲۲ شبکه خبر
«میزگرد اقتصادی» مصطفی پورمحمدی ساعت ۲۲:۴۵ شبکه یک
مسعود پزشکیان در دانشگاه اصفهان گفت: دلیل وجود وضعیت موجود این است که افرادی بیتجربه و غیرکارشناس برای ما و شما تصمیم میگیرند.
با دستور و تهدید نمیتوان مردم را وادار به کاری کرد، باید یاد بگیریم با جوانان به زبان منطق حرف بزنیم، جوانان آینده این کشور هستند، نباید بگذاریم سرمایه ها به این راحتی از دست بروند.
با قهر کردن با کشور و صندوق رای مشکلات ایران حل نمیشود.
قرعهکشی ۴ مناظره با حضور نمایندگان نامزدهای ریاستجمهوری برگزار شد و صندلی هر یک از آنها در مناظرات مشخص شد که به ترتیب زیر است:
مناظره دوم
شماره یک قاضی زاده هاشمی
شماره سه پورمحمدی
شماره پنج پزشکیان
شماره دو قالیباف
شماره چهار زاکانی
شماره شش جلیلی
مناظره سوم
شماره پنج قاضی زاده هاشمی
شماره شش زاکانی
شماره یک پورمحمدی
شماره دو قالیباف
شماره سه پزشکیان
شماره چهار جلیلی
مناظره چهارم
شماره یک قالیباف
شماره سه قاضی زاده هاشمی
شماره چهار پورمحمدی
شماره شش زاکانی
شماره دو پزشکیان
شماره پنج جلیلی
مناظره پنجم
شماره دو زاکانی
شماره پنج قالیباف
شماره سه جلیلی
شماره یک قاضی زاده هاشمی
شماره شش پزشکیان
شماره چهار پورمحمدی
علیرضا زاکانی در نشستی خبری گفت: چنانچه پس از مناظرات به این نتیجه برسیم مسیر شهید رئیسی با خطر تخریب در حال تهدید است دوستان جبهه انقلاب باید با هم تفاهم کنند.
وی افزود: اگر نامزد جبهه مقابل اصلا از اقبالی مواجه نشود تا اخر به رقابت جدی خود ادامه خواهیم داد.
قاضیزاده هاشمی در گفتوگو با تسنیم گفت: ناراحت می شوم که ما ادعای صداقت با مردم داشته باشیم اما بزرگترین دروغها را به آنها بگوییم. بزرگترین دروغها این است که به آنها بگوییم ما یک کاری می توانیم انجام بدهیم که در حیطه اختیارمان نیست یا کاری می توانیم انجام بدهیم که باورش نداریم. این مصداق تدلیس است و امیدوارم خدا ما را حفظ کند تا برای رای هرکاری نکنیم.
در مناظره اول من گفتم که نمیدانم بعضی از دوستان چرا آمدند ثبت نام کردند. وقتی میدانیم برخی کارها را نمیتوانند انجام بدهیم، چرا به مردم میگوییم؟
دولت رسماً اعلام کرده که ما هیچ نامزدی نداریم و این اعلام هم درست است چون دولت به عنوان مجری انتخابات نمیتواند نامزد داشته باشد. پس بنابراین این حرف درست نیست که بگوییم کسی نامزد دولت است.
فکر میکنم تا الان که انتخابات دو مرحلهای است مگر اینکه یک امواج سنگین سیاسی شکل بگیرد.
شب گذشته علیرضا زاکانی با حضور در میزگرد اقتصادی شبکه یک سیما گفت: کسری بودجه یک چالش جدی است. ناترازی انرژی چالش دیگری است. بدهی دولت به بانکها و صندوقها اساسا کمر دولتها را میشکند.
رشد ۸ درصد سرمایه گذاری لازم دارد چه سرمایه گذاری داخلی و چه سرمایه گذاری خارجی.
دهه ۹۰ دهه سیاهی بود، نرخ سرمایه گذاری ما آنجا تقریبا منفی شد، ما از جیب مردم خوردیم، از بانکها خوردند و آنها هم دست اندازی کردند و کاری کردند که سفره مردم تنگتر شد. از بورس هزینه شد، مردم در بورس بیچاره شدند.
تهران ۴۵۶۰ هکتار بافت فرسوده دارد، ۷ درصد تهران فرسوده است ۱۷ درصد مردم در این بافت فرسوده دارند زندگی میکنند امروز من تبریز بودم ۲۶۰۰ هکتار بافت فرسوده دارد مردم کجا دارند زندگی میکنند؟ مسئولین ما کجا هستند؟ قم ۱۶۰۰ هکتار بافت فرسوده دارد من در جلسه آخر دولت با آقای رئیسی و اعضای کابینه عرض کردم که اینها طلاست، چرا ما نمیرویم سمت مردم؟
بانک نباید بنگاه داری کند بنگاه داری بانک غلط است و از کارکرد خودش میافتد.
بنده عرض کردم من ارز را دستوری نمیکنم و دستوری میکنم معنیش چیست معنیش این است که ارز را به دست بازار نمیدهم که هرچی تعیین کرد دنبالش بدوم ارز را چند قسمت و چند نرخی نمیکنم غلط است میگردم میگویم که عنصر کارشناس بنشین ارز چه قیمتی باشد که برای تولید کننده مصرف کننده و صادر کننده و وارد کننده صرف داشته باشد این حرف خیلی معنادار است
محمد باقر قالیباف شب گذشته با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری گفت: ما ثبات در تصمیم گیری در حوزه کشاورزی نداریم. برنامه ریزی دقیق و مطمئن در حوزه کشاورزی نمیشود.
ما یک بخش خنثی سازی تحریم داریم که به ظرفیتهای درونی ما برمی گردد که به طور جد این کار را انجام خواهیم داد و کار اصلی و بلند مدت و ماندگار ما است، اما رفع تحریم هم باید دنبال شود.
قانون اقدام راهبردی که گفتند مانع احیای برجام است حرف درستی نیست؛ گفته شد که ما حتما اقدامات مان را باید بر اساس سیاستهای کلان در سیاست خارجی که مصوب و ابلاغ شده است انجام دهیم، اما سوال این است که اگر تابع این سیاستها هستیم مگر مقام معظم رهبری کمتر از یک سال قبل نفرمودند که قانون اقدام راهبردی کشور را نجات داد، تکلیف را روشن کرد و همه را از بلاتکلیفی درآورد، اگر معتقدید چرا این حرف را میزنید که قانون اقدام راهبردی مانع توافق شد.
کار را به نحوی دنبال خواهیم کرد که مشکل اشتغال، بهداشت و مسکن روستائیان حل شود و بتوانیم آنها را خودکفا کنیم تا از روستا کوچ نکنند.
باید سیاست جبرانی داشته باشیم که فاصله بین تورم و حقوق ثابت متناسب شود. مثلا ۲۰ درصد افزایش حقوق داریم، اما تورم ۳۰ و خردهای درصد است که این فاصله باید جبران شود. قطعا بخشی از این فاصله از محل رشد اقتصادی و بخش دیگر از طریق کالابرگ الکترونیکی جبران خواهد شد. البته ما مصصم هستیم که کار اصلی و اساسی ما مهار تورم است.
متناسبسازی حقوق بازنشستگان را امسال اجرا کردیم که بار مالی حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان داشته است، چراکه به بازنشستگان اعتقاد دارم و به همین خاطر است که الان میگویم حتما افزایش حقوق را با تورم یکسان خواهم کرد. یک بازنشسته آسایش و آرامش میخواهد.
ما حتما میتوانیم در سال اول، ثبات را به بورس بازگردانیم.
محمدباقر قالیباف شب گذشته با حضور در برنامه بدون تعارف گفت: بنده یک دختر و دو پسر دارم و زندگی خودشان را دارند و چهار نوه دارم. این هم که این روزها هرگاه وقت انتخابات میشود و مباحثی مطرح میشود که فرزندانم نیستند، باید بگویم که نخیر، فرزندانم هم در ایران هم در ایران هستند و هم در تهران زندگی میکنند.
معتقدم یک مدیر قوی و شجاع هم باید تصمیم سخت بگیرد و هم تصمیم تلخ بگیرد که بلکه ثمره و شیرینیهای آن در پیشرفت کشور دیده شود؛ لذا از دید بنده اگر مدیری اینگونه عمل کند، بدون شک محبوب مردم هم خواهد بود.
مردم اگر به من رأی دهند من قول و وعده میدهم که با کمک آنها به گونهای عمل کنم که شرمنده رأی به من نشوند. اگر توفیق خدمت پیدا کردم، قول میدهم که هر سال از طول عمر دولت خدمت و پیشرفت میگذرد، تغییر را در زندگی خود و سفرهشان حس کنند.
حجت الاسلام و المسلمین مصطفی پورمحمدی عصر روز گذشته در میزگرد فرهنگی شبکه دو سیما گفت: امروز زن در جامعه ایران نقطه قوت فرهنگ ایران، اسلام و فرهنگ انقلاب اسلامی است.
نباید اجازه دهیم تفکر نظامی، تفکر امنیتی سایه بر حوزه فرهنگ و هنر بیندازد.
چرا شما اجازه نمیدهید بخش خصوصی در هنر و فرهنگ جدی عمل کند؟ چرا این قدر میبندید، مدام میخواهید سلطه ایجاد کنید. من به مراقبتها و نظارتها اعتقاد دارم، به شاخصگذاریها اعتقاد دارم، ولی انحصار را اجازه نمیدهیم.
این که یک عده پولدار و ثروتمند در عرصه هنر سرمایهشان را بیاورند، عیب است؟ من نمیفهمم. این که یک عده انسان مال و دارایی خود را بیاورند در هنر، این مذموم است؟ چرا مذموم است؟ دارند، کاسبیهای سودآور و رانتهای مختلفی داشته باشند، نیایند کار هنری کنند؟ چون پولدار هستند؟ چون رقیب صدا و سیما میشوند؟
فرهنگ نه رشدش، نه کنترلش و نه مدیریتش کف خیابان نیست. هیچ جامعهای در مسابقه بین مجرمین و پلیس موفق نمیشود، نباید مجرم تولید شود.
مسعود پزشکیان ظهر روز گذشته در برنامه میزگرد سیاسی شبکه سه سیما گفت: در سیاست خارجی شعارهای دهان پرکن که جیب مردم را خالی کار کند نخواهم داد.
شعاری که مردم را گرفتار تأمین دارو و صنایع ملی و صنایع ملی را گرفتار تأمین مواد اولیه و کسب آخرین فناوریها کند نخواهم داد.
دف سیاست خارجی ما تنها بقا نخواهد بود و میخواهم از زندگی حداقلی و صرفاً تأمین معیشت بخور نمیر به یک زندگی رضایت بخش و شایسته مردم برسیم که در آن همه مردم فرصت رشد و خلاقیت و بالندگی داشته باشند.
مردم ما عزت میخواهند، اما ستیزه جویی را نمیپذیرند، برای من دیپلماسی مذاکره و توافق، ذلت نیست بلکه راهی معقول و کم هزینه برای رسیدن به عزت است.
با تحریم شاید بتوان زنده ماند ولی نمیشود پیشرفت کرد، با حضور گسترده مردم در انتخابات قویترین برگ برنده را در مذاکرات به دست خواهیم آورد.
هر جا به صلح رسیدیم تورم کاهش یافت و بالعکس. هیچ مستند علمی در دنیا وجود ندارد که نشان دهد در تحریم کشور به سوی پیشرفت خواهد رفت.
این خبر در حال تکمیل است...