حضور محمدباقر قالیباف در میزگرد سیاسی/ قالیباف: تقویت محور مقاومت و ثبات منطقهای را دنبال میکنیم
خبرگزاری میزان - محمدباقر قالیباف در برنامه میزگرد سیاسی شبکه سه سیما بیان کرد: اگر مسئولیت دولت چهاردهم بر عهده من گذاشته شود سیاست خارجی برای بنده بسیار با اهمیت و رکن رکین دولت خواهد بود، همه دستگاههای دولتی در یک طرف بحث مربوط به سیاست خارجی و دستگاه دیپلماسی نیز در یک طرف قرار دارد.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه منافع ملی ما ریشه در عملکرد ما در اجرای سیاستهای مصوب خارجی دارد ادامه داد: حکمرانی در سیاست خارجی یعنی تنظیم روابط؛ مهم این است که حداکثر منافع و حداقل هزینه را برای کشورمان دربر داشته باشد. آرمانگرایی واقع بینانه بهترین رویکرد برای منافع ملی ما است و میتواند باعث اقتدار ملت عزیز ایران باشد.
وی بیان داشت: وعده صادق نشان داد بسیاری از افرادی که در داخل و خارج از کشور هستند به ایرانی بودن خود افتخار میکنند. موضوع ایران و جانمایی ایران در روابط بین الملل حائز اهمیت است چراکه جغرافیای سیاسی ایران از همه ابعاد یک ظرفیت و قدرت بزرگ خدادای است که نصیب ما شده و باید به آن توجه کنیم.
قالیباف تاکید کرد: در حوزههای مختلف آگاهی دارم اما در موضوع مسائل راهبردی و بین المللی توفیق داشتم بیش از یک دهه نزد استادان بزرگ شاگردی و بیش از دو دهه معلمی کردهام. به عبارتی هم در میدان تجربه و هم در حوزه علمی مطالعه کردم.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه یکی از راهبردهای ما در سیاستهای منطقهای اقتدار منطقهای است ادامه داد: راهبرد دوم انتفاع اقتصادی است، گسترش روابط با همسایگان از جمله راهبردهای ماست که حتما با قوت ادامه خواهیم داد.
وی گفت: تقویت محور مقاومت و ثبات منطقه در سیاستهای خارجی ما قرار دارد، از طرفی در موضوعات ترانزیتی هاب منطقه بودن از جمله اهداف ماست. ایران در کریدور هوایی در نقطه بینظیری قرار دارد. در حوزه انرژی و صدرو کالاهای خدمات عمومی همچون خدمات سلامت، آموزش، مهندسی و ... در حوزه انتفاع اقتصادی در منطقه میتوانیم پیش برویم.
انتفاع مردم ایران در مذاکره باید به طور کامل تامین شود
در ادامه، کاظم غریبآبادی گفت: اگر مذاکره نتایج ملموسی برای ایران نداشته باشد تعهداتی غیرقابل اجراست. مهمترین ایراد و اشکال کار این است که تعهدات هستهای ایران عینی و قطعی بوده و تعهدات طرف دیگر در روی کاغذ است و این مشکل اساسی کار بود.
وی گفت: اتفاقی که باید بیفتد این است که انتفاع مردم ایران باید به طور کامل تامین شود و فروش نفت ایران، تجارت خارجی و موارد مشابه کاملا آزاد باشد. به هر میزانی که ایران تصمیم میگیرد باید بتواند نفت خود را بهفروش برساند. تعلیق حقوقی تحریمها روی کاغذ نیست بلکه لغو واقعی تحریمها و انتفاع کامل ایران است.
غریبآبادی گفت: از سوی دیگر در صورت قصور در تفاهم، اجرا و نقض هر توافق را به طور جدی پیگیری خواهیم کرد و اجازه پیشبرد مسیر همزمان تعامل و فشار را نخواهیم نداد. اگر مذاکرات به نتیجه برسد قدرت اجماعسازی در داخل کشور را داریم و این همان اصل سیاست خارجی در کشور است که کمتر از آن استفاده کردهایم.
در ادامه قالیباف گفت: ما در حوزه روشها ضعف داریم اینجا از آقای علی فکری میخواهم که مطالب خود را ارائه کنند.
فکری بیان کرد: سرمایه اجتماعی جمهوری اسلامی ایران و محور مقاومت بعد از طوفان الاقصی از ابعاد مختلف کیفی و کمی گسترش پیدا کرده و رشد فزایندهای داشته است باید از این فرصت برای توانمندسازی محور مقاومت و توسعه کشور استفاده کنیم.
وی ادامه داد: موضوع بعدی یکی از شرکای ما کشور عراق است، پایدارسازی روابط با عراق از برنامههای ماست تا با حمایت دولت و بخش خصوصی سرمایهگذاریهایی را دنبال کنیم، یک میلیارد دلار را برای این حوزه در نظر گرفتهایم.
فکر گفت: در عراق، سوریه و لبنان و بعضی از کشورهای همسایه ظرفیت حمایت از تولید و تامین مالی تولید ایجاد شده تا بتوانیم در این حوزه تا سقف دو میلیارد دلار کار تعریف کنیم تا به افزایش صادرات و تقویت قدرت تولید و حمایت از محور مقاومت منجر شود.
وی ادامه داد: توسعه مکران مبحث بعدی است، این منطقه دارای ظرفیتها و امکانات زیادی در حوزه سیاستهای دریامحور است که میتواند به دروازه توسعه کشور تبدیل شود.
قالیباف در ادامه در پاسخ به اینکه چرا بعد از انتخاب رئیس مجلس در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کردید گفت: ما در شکلگیری مجلس یازدهم حرکت انقلابی را شروع کردیم و ادامه آن در دولت شهید رئیسی بود. مسیری که پیش بردیم برنامه هفتم است که تبدیل به قانون شده و تنها سند ماست. این برنامه بسیار دقیق و اجرایی و قابل انجام است، تقدیر این بود شهید خدمت از جمع ما جدا شد و ما ماندیم و یک برنامه و یک جبهه انقلاب. ما نگران هستیم اگر این مسیر ادامه نیابد به دهه نود برگردیم.
احساس کردم آمادگی من از سایر داوطلبان ریاست جمهوری بیشتر است
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: بنده در یک دو راهی قرار گرفتم. از سویی رئیس قوه مقننه بودم و طبق قانون باید از رئیس قوه مجریه مطالبه کنم. اما وقتی دیدم کسانی داوطلب ریاست جمهوری هستند احساس کردم آمادگی من نسبت به بقیه بیشتر است و از راحت طلبی فرار کردم و خود را در برابر زحمت اداره کشور قرار دادم.
وی گفت: امروز بنده بزرگترین سازههای کشور را مدیریت کردهام. عمر من در جنگ و دفاع گذشته است. ۴۵ سال زندگی شخصی نکردم اما با همه مجموعه هایی که اشاره کردم زیستم. بنده خود را عرضه کردم دقیقا اخلاق حرفه ای را رعایت کردم. نسبت به این کار هم کارنامه و هم آگاهی دارم و می توانم با کمک مردم این تحول را رقم بزنم. ما بچه انقلاب هستیم و به افراد ستادم سفارش کردم اخلاق را رعایت کنند.
قالیباف ادامه داد: اولویت ما در منطقه تقویت جبهه مقاومت است و این الگویی است که همه استراتژیهای بخشی را در بر میگیرد و نمونهای از الگوی جمهوری اسلامی است. اگر فلسطین فقط موضوعی در جهان اسلام بود اینک در همه دنیا موضوع اصلی است.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به برقراری توازن در سیاست خارجی ادامه داد: این موضوع از موضوعات کلیدی است و حتما مدنظر قرار دارد. باید به ظرفیتهای بالقوه و تبدیل این ظرفیتها به بالفعل توجه کنیم که از عهده مدیر کارآمد و قوی بر میآید.
وی با بیان اینکه در حوزه منطقهای نیز میتوانیم ظرفیتهای بالقوه را به بالفعل تبدیل کنیم گفت: جمهوری اسلامی قدرت بلامنازع در منطقه است. پیمانهای شانگهای و بریکس نشان از این موضوع دارد. در مشکلات داخلی رئیس دولت باید قدرت اجماعسازی داشته باشد در غیر اینصورت همه ظرفیتها از بین خواهد رفت و ما این قدرت را داریم.
قالیباف ادامه داد: ما باید بهدنبال دوست، دشمن و منافع مشترک باشیم. کشور ما چهارراه دنیاست و دنیا به ما طمع دارد. وقتی یک غده سرطانی مثل رژیم صهیونیستی باشد رویکرد ما به غرب سیاسی امنیتی میشود.
کاندید انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه ضعف مدیریت و ضعف شناختی باعث شده نتوانیم از ظرفیتها استفاده کنیم گفت: ما باید هنر استفاده کردن از موقعیت ممتاز کشورمان را داشته باشیم و باید بتوانیم به گونهای رفتار کنیم که دوست ودشمن مشترک و منافع مشترک را به خوبی تشخیص دهیم.
باید تصمیمسازی را بر عهده نخبگان کشور قرار بگذاریم
وی افزود: ما باید تصمیمسازی را بر عهده نخبگان کشور قرار بدهیم. امروز حال نخبگان ما خوب نیست و ما باید نشاط را به آنان برگردانیم تا احساس کنند که موثر هستند.
قالیباف گفت: اساس و فلسفه انقلاب اسلامی مردم است، اما ما مردم را حذف کردیم و به این دلیل است که نمیتوانیم ظرفیت بالقوه را به بالفعل تبدیل کنیم. من از شرایط آموزش و پرورش راضی نیستم و این موضوع را در اولویت قرار خواهم داد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: در حین اینکه به برنامه، کارنامه و مدیریت قوی تاکید میکنم اما در عین حال تاکید میکنم مدیر قوی نباید خود را همه چیزدان بداند و باید به نخبگان فرصت بدهد. دولت باید کار تولیگری انجام دهد نه تصدیگری.
وی گفت: وقتی از مدیر قوی حرف میزنیم به این معناست که تلفیق بین ایران و اسلام و دنیای جدید را درک کند. ما در کارمان اولویتبندی نداریم. باید بپذیریم که چقدر دشمنان ما برای ما چالش درست کردند و چقدر خودمان برای خودمان مشکل ایجاد کردیم. حتما باید هوشمندسازی، شفاف سازی و مردمیسازی کنیم.
قالیباف با بیان اینکه با پختگی تصمیم نمیگیریم ادامه داد: الان در کالای اساسی به گونهای رفتار میکنیم که دچار مشکل شدیم، در حالیکه میتوانستیم با استفاده از فرصت تعامل با کشورهایی مثل چین این مشکل را حل کنیم. بسیاری از شرکتها و کشورها هستند که در موضوع تحریم با آمریکا در تضاد هستند و ما میتوانیم از این فرصت استفاده کنیم.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: ما میتوانیم با اجماعسازی، همدلی و حضور مردم این مسیر را طی کنیم. برنامه هفتم میثاق همه ماست و امکان اجرایی شدن دارد. در مجلس یازدهم این کار را دنبال کردیم و همه قوانین قابل اصلاح در حوزه اقتصاد را اصلاح کردیم. این تجربه وجود دارد.
وی در پایان بیان کرد: در رفع تحریم به طور روشن به دنبال انتفاع اقتصادی هستیم و در این مسیر پیش خواهیم رفت.
انتهای پیام/