نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در برنامههای تبلیغاتی روز گذشته چه گفتند؟
خبرگزاری میزان - انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران برای تعیین رئیس دولت چهاردهم که طبق روال همیشگی قرار بود در سال آینده برگزار شود پس از بروز سانحه بالگرد آیتالله رئیسی و همراهانش و شهادت هشتمین رئیس جمهور ایران یکسال پیش از موعد مقرر طبق برنامهای که ستاد انتخابات کشور منتشر کرده است در تاریخ هشتم تیر سال جاری برگزار میشود.
طبق جدول زمانبندی برگزاری انتخابات ثبتنام از داوطلبان از دهم خرداد آغاز و تا چهاردهم ماه جاری انجام شد.
پس از اتمام فرآیند بررسی صلاحیتها روز گذشته سخنگوی ستاد انتخابات کشور اعلام کرد که صلاحیت مسعود پزشکیان، مصطفی پورمحمدی، سعید جلیلی، علیرضا زاکانی، امیرحسین قاضی زاده هاشمی و محمد باقر قالیباف از طرف شورای نگهبان برای انتخابات ریاست جمهوری تایید شده است.
در گزارش زیر سخنان و برنامههای تبلیغاتی نامزدهای دوره چهاردهم ریاست جمهوری را در روزی که گذشت مرور میکنیم.
جلیلی در برنامه میزگرد سیاسی: ایران نباید معطل چند قدرت باشد
سعید جلیلی، نامزد انتخابات ریاست جمهوری جمعه ۲۵ خرداد با حضور در برنامه میزگرد شبکه ۳ سیما شعار انتخاباتی خود را «یک جهان فرصت، یک ایران جهش، هر ایرانی یک نقش پرشکوه» دانست و با اشاره به اینکه امروز در صحنه روابط بینالملل فرصتهایی وجود دارد که بسیار بیشتر از تهدیدهاست بیان کرد: کار سیاست خارجی نیز همین است که از فرصتها حداکثر استفاده را داشته باشد و تهدیدها را به حداقل برساند.
به گفته این نامزد انتخابات ریاست جمهوری صحنه سیاست خارجی یک صحنه کاملا هوشمندانه و واقعی است و باید تحلیل درست و دقیق داشته باشیم که امروز در چه نقطهای هستیم و ببنیم در حوادثی که طی ۴ سال آینده رقم میخورد چه نقشی میتوانیم داشته باشیم.
جلیلی با اشاره به اینکه غربیها عنوان میکنند که دیگر آن شرایط قبل را نداریم، تاکید کرد: آنها به ویژه بعد از عملیات طوفان الاقصی و در حال حاضر هیبت و حیثیتشان دچار تزلزل شده و برای ما تولید اقتدار کرده است.
نامزد انتخابات با تاکید بر اینکه ایران در عملیات وعده صادق به عنوان قدرت موثر در دفاع از حق و امنیت خود عملیاتی انجام داد که موفق شد و همه ما را تحسین کردند، اظهار کرد: برنامه سیاست خارجی باید استفاده از این فرصتها باشد.
جلیلی همچنین در پاسخ به پرسشی با این عنوان که در فضایی که پیشتر مذاکره میکردید پیشرفت در امور شکل نمیگرفت و نتایج اقتصادی نداشت، اظهار کرد: در روابط و مناسبات بینالملل بین قدرتها و کشورها معادله قدرت نباید ضعیف شود و زیرساخت قدرت برای استفاده حداکثری ضرورت دارد.
وی با بیان اینکه در آن ۶ سال تهدیدهایی داشتیم و در آن زمان آمریکا شرق ما افغانستان و غرب ما عراق را اشغال کرده بود، اضافه کرد: در همان زمان داعش در سوریه شکل گرفت؛ اما این تهدیدها چه نتایجی داشت و چرا در همان زمان آمریکا مجبور به ترک عراق شد و چرا نتوانست در افغانستان تهدیدی برای ما ایجاد کند؟
وی با تاکید بر اینکه این فهم هوشمندانه از میدان و برنامهریزی دقیق از موضوع و اجرای قوی برنامهها بود که آنها را ناکام گذاشت، عنوان کرد: یکی از کارهای مهم رئیس جمهور این است بداند جهت چه باید باشد و به موقع تصمیم بگیرد و زمان را از دست ندهد.
نامزد انتخابات با تاکید بر اینکه اگر رئیس جمهوری تواناهایی ملت خودش را بشناسد و یک جهان فرصت را بشناسد میتواند ایران را جهش دهد، اظهار کرد: ایران نباید معطل چند قدرت باشد البته باید تا جایی که میتواند تهدیدهای آنها را به صفر برساند.
جلیلی با اشاره به اینکه ۳۵ سال فعالیت در سیاست خارجی امروز به ما برنامهای داده است که از فردای انتخاب آن را آغاز میکنیم، گفت: البته در زمان شهید رئیسی آغاز شده و رشد در دولت شهید رئیسی باید جهش پیدا کند.
قالیباف در میزگرد اقتصادی: ناکارآمدی، ریشه اصلی فساد و حیفکردن سرمایههاست
برنامه میزگرد اقتصادی شب گذشته ۲۵ ساعت ۲۲:۴۵ دقیقه بصورت زنده و با حضور محمدباقر قالیباف؛ نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و مشاورانش مجید شاکری و سید امیر سیاح و همچنین کارشناسان اقتصادی برنامه محمدحسین حسین زاده بحرینی، داود دانش جعفری، یحیی آلاسحاق پخش شد.
محمدباقر قالیباف گفت: دیگر نمیشود آزمون و خطا کرد، نمیشود مدیریت کشور را در سطح عالی اجرایی به کسی داد که نتواند این را مدیریت کند، مدیریت قوی؛ اساس کار است، چه ویژگیهایی باید داشته باشد؟ نباید یک رئیس دولتی بیاید که بخواهد تمرین کند ایدههای خود را، رئیس دولتی بیاید که تجربه این کار را نداشته باشد، کارنامه لازم را نداشته باشد، آگاه به این مسائل نباشد. اقتدار لازم و برای اجماع سازی و تصمیمگیری در شرایط سخت را نداشته باشد و اجرای قوی؛ مهمترین نکتهای است که باید باشد. باید بتواند در طول برنامه هفتم، دقیقاً بگوید به مردم که چه روی زمین دارد؟ چه چیزی در سفره مردم دارد؟ ملموس؛ یعنی در زیرساختها چه اتفاقی میافتد؟ در پیشرفتها چه میشود؟ در تولید چه اتفاقی میافتد و آثارش در سفره مردم کجاست؟ طبیعتاً ما باید اصلاحات اقتصادی انجام دهیم؛ شکی در این نیست.
وی تاکید کرد: بخشی از اصلاحات ما ریشه در مسائل داخلی ما دارد، بعضی در حوزه مسائل خارجی دارد، مطمئن باشید، بنده معتقدم که اینها روی هم تأثیرگذار هستند، حتماً بخشی را دشمنان ما طراحی کردند فشار اقتصادی و تحریم اقتصادی است. ولی از این غافل نباشیم که بخشی هم اشکالات خود ماست.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: بیتدبیری، بی عرضگی درکار و ناکارامدی اول از همه ریشه اصلی فساد و حیف کردن سرمایههای ماست. این یکی از مشکلات جدی ماست. اگر ما نتوانیم با یک روش مشخص، با ابزار مشخص و یک مدیریت قوی و راه حلهای درست فرصتها را از دست بدهیم، این ظلم به مجموعه است.
به گفته قالیباف: به طور روشن برای رسیدن به نقطه مطلوب ما دو کار باید حتماً انجام دهیم؛ یک- مهار تورم، تأکید میکنم؛ مهار تورم و دوم- رشد اقتصادی. همین جا من این نکته را میخواهم بگویم در مهار تورم؛ دو موضوع مهم کسر بودجه که ام الخبائث است به تعبیر مقام معظم رهبری و ناترازی رهبری؛ باید چاره اندیشی شود.
زاکانی در برنامه گفتوگوی ویژه انتخاباتی شبکه خبر: عملیاتی کردن قانون برنامه هفتم برای دولت ما یک اصل است
علیرضا زاکانی نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در برنامه گفت و گوی ویژه انتخاباتی شبکه خبر به تبیین برنامههای خود در حوزه اجرای برنامه هفتم توسعه پرداخت.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه الگوی برنامه پنج ساله برای کشور مفید است، گفت: البته در جهان، نوع برنامه ریزی به گونهای است که مدام مورد بازنگری قرار میگیرد. اما همین برنامههای توسعه ما نیز اگر اجرا شود مفید است و اگر نیاز به اصلاحیه هم داشت این اصلاحیه از طریق ارائه لایحه صورت خواهد گرفت.
وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه قانون برنامه هفتم در دولت شما چه جایگاهی خواهد داشت، گفت: قانون برای اجرا است و کسی که قانون را قبول ندارد اساسا نباید خود را برای قبول یک مسئولیتی پیشنهاد دهد. مهمترین اقدامی که ما انجام خواهیم داد عملیاتی کردن این برنامه در بستههای سالانه و انعکاس آن در بودجه سالیانه است و اگر جایی هم نیاز به اصلاح داشته باشد میتوان از طریق ارائه یک لایحه آن را انجام داد، اما پایندی به برنامه برای ما یک اصل است.
زاکانی درباره برنامههای دولت خود برای تحقق ریشه کنی فقر مطلق هم بیان داشت: هنگامی که آقای رئیسی دولت را تحویل گرفتند، ضریب جینی بالغ بر ۰.۳۹ درصد بود و هنگامی که این مورد در سال گذشته مرور و بازبینی شد این رقم ۰.۳۸ درصد رسیده بود. این کاهش حکایت از آن داشت که با توجه به اقشار محروم جامعه میتوانیم ضریب جینی را کاهش و عدالت را در جامعه تسری دهیم.
وی افزود: لذا ما در این بخش یک بستهای را با عنوان بسته رفاه برای خانوادهها در نظر گرفتیم که در این بسته چند هدف را دنبال میکنیم؛ هدف اول ناظر به حوزه سلامت مردم ایت که ۱۰۰ درصد مردم تحت پوشش بیمه قرار میگیرند و علاوه بر آن ۷۰ درصد ذیل بیمه تکمیلی قرار میگیرند و ۴۰ درصد مردم تحت پوشش درمان رایگان خواهند بود علاوه بر اینکه بیماریهای صعب العلاج هم رایگان خواهد بود و برای اقشار خاص هم شرایطی ایجاد کردیم تا به صورت رایگان درمان شوند مانند کودکان زیر ۷ سال که در دولت آقای رئیسی صورت گرفت. ۷۰ درصد از مردم بستههای معیشتی دریافت خواهند کرد که دیگر کسی سر گرسنه بر بالین نگذارد. نکته بعد ناظر بر حوزه آموزش است، آموزش امکانی را به ما میبخشد که خود مردم با تلاش برای ثروتمند شدن موجب بهبود شرایط شوند و سبد داراییهای آنها افزایش پیدا کرده و سفره آنها نیز باز شود.
زاکانی در موضوع مسکن و تامین آن برای اقشار مختلف مردم گفت: ما ۲۶ میلیون خانوار در کشور داریم که یک چهارم آنها فاقد مسکن هستند یعنی بین ۲۳ تا ۲۵ درصد، اما جمعیت این یک چهارم ۳۷ درصد جمعیت جامعه ما است که این میانگین کشوری است، به طور مثال در کلان شهر تهران ۵۱ درصد اجاره نشین هستند.
قاضیزاده هاشمی در میزگرد فرهنگی شبکه دو سیما: در دولت خانواده، هویت ایرانی اسلامی با تمرکز بر خانواده رشد میکند
برنامه میزگرد فرهنگی صداوسیما ۲۵ خرداد نیز با حضور امیر حسین قاضیزاده هاشمی کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و کارشناسان برگزار شد.
کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: نگاه ما به حوزه فرهنگ یک نگاه تمدنی است فرهنگ به قول مقام معظم رهبری هواست که انسان باید تنفس کند منتهی عنصر سازنده اصلی و تمدنی فرهنگی ما در تقابل با هجوم فرهنگی که نسبت به جامعه ما قرار دارد در یک مفهوم کلان هست در فرهنگ غرب مبنا فرد است و جبران و پاسخ دادن به خواست فرد و نیازهای فرد است به همین خاطر انسان بسیار خودخواه میشود میزان فداکاریاش نسبت به دیگران کاهش پیدا میکند، اما فرهنگ ایرانی اسلامی ما یک فرهنگ جمعگرا است تبلور این جمع در خانواده است اصل ده قانون اساسی هم خانواده را به عنوان آن زیرساخت اصلی جامعه ایرانی اسلامی ذکر کرده به همین خاطر من، چون توجه ویژهای داشتم به موضوع خانواده و خانواده را رکن اصلی جامعه میدانستم اسم دولت را دولت مردم و دولت خانواده انتخاب کردم هم یک کار کرد تمدنی دارد، چون در خانواده انسانها خودشان را فدای سعادت دیگری میکنند پدر و مادر خودشان را فدای سعادت هم میکنند و فرزندان.
قاضی زاده هاشمی ادامه داد: از نظر ما زنان فرصت هستند نه مسئله فرصتی هستند که توسط اونها ما همه مسائل فرهنگی، سیاسی اجتماعی امنیتی کشور را با ایشان میتوانیم حل بکنیم و بعد از انقلاب یک سرمایه گذاری ویژهای در مورد بانوان شد در نرخ باسوادی شان، حضور اجتماعیشان و ما حتی در جامعه سنتی خودمان هم زنان نقش نقش چند وجهی داشتند اینگونه نبوده که فقط خانهداری بکنند در اقتصاد خانوار زن سنتی ما نقش داشته بخشی از هزینههای خانوار را تامین میکرده غیر از اینکه در نظام تعلیم و تربیت ما هم نقش داشته منتها با توسعه شهرنشینی و ایجاد طبقه متوسط اون زندگی سنتی تغییر پیدا کرده بدون اینکه ما بتوانیم ساز و کارهای مناسب با این نقشه جدید به طوری که بانوان ما تمام شئونات شان را یعنی شان همسری و مادری و شان اجتماعی و اقتصادی شان را بتوانند ایفا بکنند یک همسان سازی اجتماعی به طوری که تمامی نقشها را به رسمیت بشناسیم را پیشبینی کنیم.
وی گفت: اصل ماجرا این است که ما، چون طراحی هایمان کاملاً مردانه است آمدیم با زنان هم مانند مردان برخورد کردهایم ما در حالیکه که عدالت اجتماعی اقتضا میکرد با توجه به این که پنجاه درصد جامعه ما بانوان هستند و اقتضائات فیزیولوژیکی شان، روحی و روانی شان وظایف و مسئولیت هاشون متفاوت است ما به طور کلی نظامات اجتماعی و اداری مان را برای زنان مجزا طراحی کنیم ما حداکثر کاری که کردیم اومدیم مدرسه دخترونه پسرونه را جدا کردیم در حالیکه این نبوده اقتضائات تعلیم و تربیت در مورد بانوان با اقتضائات تعلیم و تربیت و رشد و توسعه اشتغال کلاً متفاوت نظامات باید به طور کلی تغییر پیدا میکرد که متاسفانه این کار اتفاق نیفتاده و این به خاطر این هست که ما یک الگوی مطلوب بعد از حتی چهل سال میشود گفت که طراحی نکردیم مبانی اش وجود دارد در قانون اساسی ما در بیانات امامین انقلاب هست، اما این طراحی نشده است.
کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: مدر حوزه اینترنت یک کار ویژهای این دولت در توسعه فیبر نوری شروع کرده برای ایجاد سرعت در اینترنتهای ثابت، من عرض کردم غیر از اینکه ما باید تمامش کنیم و به کل شهروندان برسانیم حتماً در راستای کاهش اختلالات اینترنت و توسعه اینترنت بی سیم هم به موازات این باید با سرعت و این به عنوان اولویت جدی ما است که باید حتماً انجام بشود. از یک طرف در جهت ایجاد تولیدات و محصولات فرهنگی ما باید یک نهضت مردمیسازی محصولات فرهنگی ایجاد کنیم لازمه آن این است که تضمین کنیم حقوق مالکیت آنها را،
پزشکیان در برنامه با مردم: با کمک نخبگان و مردم میتوان مشکلات اقتصادی را برطرف کرد
مسعود پزشکیان نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در برنامه با مردم حضور یافت.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه باید مانع رفتارهای غیرانسانی و اخلاقی شویم بیان کرد: سیستم؛ چهرهای که از دین به ما نشان داده، جز خشونت، بدرفتاری، گرفتن و اخراج کردن در ذهن مردم، به وجود نیاورده است، در صورتی که بدین نحوه نیست؛ هر ایرانی که در این مملکت زندگی میکند به عنوان یک پتانسیل و به عنوان یک نیرو میتواند در ساختن آینده این کشور تاثیرگذار باشد.
پزشکیان با بیان اینکه ما در حد و اندازه اختیاراتی که داریم میتوانیم تاثیر گذار باشیم چراکه ما نمیتوانیم صدها کار را مدیریت کنیم، بیان کرد: اگر آمدهام، نه برای آنکه بگوییم همه مشکلات را حل خواهیم کرد، ولی میتوانیم با مشارکت، همدلی، همزبانی و اعتماد به نخبگان، دانشمندان و توانمندانی که در صحنه هستند، میتوانیم مشکلات را برطرف کنیم.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: برای اینکه حق و عدالت در جامعه شکل بگیرد، لاجرم نیاز به اصلاحات است. من نمیتوانم اصلاح نکرده از حق و از عدالت دفاع کنم؛ برای اینکه حق و عدالت در جامعه گم شده است و خیلی از جاها عمل نکرده و ضد آن عمل میکنند. چرا مردم در حاشیه تهران میمانند و در شهر خودشان نمیمانند؟ این برای آن است که امکانات، بیمارستان، آموزش، پست و مقام، همه را اینجا جمع کردیم. این بیعدالتی باعث میشود که ما جامعهای داشته باشیم که میتواند آیندهای تاریک برای ما داشته باشد.
پزشکیان در ادامه افزود: در مورد کسانی که روسری ندارند، تا زمانی که ما مداخله نکنیم مشکلی ندارند، اما اگر ما مداخله کنیم همان حرفی میشود که میآید متلک میگوید، حرف میزند و تضاد اجتماعی بین ما و آنها به وجود میآید. هر چقدر تندتر برویم همان میزان از هدفی که دنبال آن هستیم دورتر میشویم. جوانهای ما بچههای ما هستند. همین دخترها و پسرها فردای این مملکت اند. ما اگر ایدهای داریم که به نفع آنهاست و دلسوز آنهاییم باید در عمل ثابت کنیم و نه با گرفتن آنها. علت اینکه مردم و جوانانی که به ما نگاه میکنند، از ما بریدند این است که با آنها صادق نبودیم و این همان حرفی است که اول گفتم.
پورمحمدی در برنامه صف اول: مردم باید ثروتمند شوند تا دولت ثروتمند شود
حجت الاسلام مصطفی پور محمدی، نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با حضور در برنامه صف اول گفت: شعارم را خرد، شادی و شادمانی قرار دادم، جامعه با خردمندی به پیش خواهد رفت، جامعه با نشاط و شاد باید باشد، باید دلش خوش باشد، باید حالش خوش باشد و باید شکوفا شود در فرهنگ، در اقتصاد، در صنعت، در علم بستر شکوفایی فراهم شود، من اسم دولتم را دولت قرار گذاشتم یعنی اولاً مدیر خادم باید با مردمش متعهد باشد و قرار بگذارد و سر قرارهایش هم بماند، نگوید نشد، از حالا بدانیم میشود یا نمیشود، نگوییم ما گفتیم، ولی بعداً نشد، خوب ما که کشور را میشناسیم، پیشینیان این کارها را کردند نگذاشتند حالا به تعبیر کسی میگوید چند سال خیلی خراب بود و ما آمدیم خرابیها را جبران کردیم، آواربرداری کردیم و از این حرفها، این که نمیشود.
وی گفت: شما کشور را باید بشناسید، وضعیت فعلی را باید درک کنید و بگویید من با این وضعیت توانم این است، حالا چند درصد بالا پایین میشود کرد که نشد، ولی نمیشود یک باره کل برنامه یا نصف برنامه متوقف شود و انجام نشود، ما میخواهیم به همه این قرارها پایبند باشیم و اولویتایم با پیشینهام و نیاز امروز جامعه خیلی مربوط است، یک عدالت، عدالت همیشه خواسته اصلی همه جوامع و همه انسانها است و همیشه هم گمشده همه جوامع و همه انسانها است، همیشه انسانها از بیعدالتی رنج میبرند از تبعیض رنجیدهاند و ما باید این شعار والای انقلاب اسلامی و آرمان انقلاب اسلامی را با جدیت تعقیب کنیم.
پورمحمدی ادامه داد: نکته دوم کشور اگر میخواهد توسعه پیدا کند، باید ثروتمند باشد، اما این ثروت توسط مردم باید شکل بگیرد مردم باید ثروتمند شوند تا دولتش ثروتمند باشد یعنی چه؟ یعنی درآمد سرانه رشد پیدا کند، وقتی درآمد سرانه رشد پیدا کرد، در کنارش تولید ناخالص ملی هم رشد پیدا میکند، کشور وقتی که ثروتمند شد به هدفهایش راحت میتواند برسد و مشکلاتش را حل کند.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در بخشی دیگر از سخنانش گفت: درباره حمایت از گزارشگران فساد گفت: باید شفاف عمل کنیم، گزارش به مردم بدهیم، گزارشگران را احترام بگذاریم و آزاد بگذاریم، من این قرار را امروز میگذارم با مردم عزیزمان با خبرنگاران با رسانهها آزادند هر نوع که میخواهند از دولت گزارش دهند حتی اگر به دروغ گزارش بدهند به خلاف گزارش بدهند سعی میکنم توضیح بدهیم به مردم آگاهی بدهیم که این اطلاعات خلاف است، ولی جلوی گزارش را نمیخواهم بگیرم تجربه نشان داده اگر ما آزادی عمل در اطلاع رسانی و تبادل اطلاعات و آزادی گردش اطلاعات داشته باشیم به خود ما بیشترین کمک را میکند یک ضریب خطا هم دارد با هوشمندی باید ضریب خطایش را به حداقل برسانیم، اما جلوی آزادی تبادل اطلاعات و جلوی خبرنگاران را نگیریم دولتها اگر میخواهند موفق بشوند، باید از نقد استقبال بکنند و از فعالیت خبرنگاران خوشحال باشند و پاداش بدهند.
انتهای پیام/