آخرین اخبار انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳/ تبلیغات شش نامزد انتخابات آغاز شد
خبرگزاری میزان - انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران برای تعیین رئیس دولت چهاردهم که طبق روال همیشگی قرار بود در سال آینده برگزار شود پس از بروز سانحه بالگرد آیتالله رئیسی و همراهانش و شهادت هشتمین رئیس جمهور ایران یکسال پیش از موعد مقرر طبق برنامهای که ستاد انتخابات کشور منتشر کرده است در تاریخ هشتم تیر سال جاری برگزار میشود.
طبق جدول زمانبندی برگزاری انتخابات ثبتنام از داوطلبان از دهم خرداد آغاز و تا چهاردهم ماه جاری انجام شد.
پس از اتمام فرآیند بررسی صلاحیتها دقایقی قبل سخنگوی ستاد انتخابات کشور اعلام کرد که صلاحیت مسعود پزشکیان، مصطفی پورمحمدی، سعید جلیلی، علیرضا زاکانی، امیرحسین قاضی زاده هاشمی و محمد باقر قالیباف از طرف شورای نگهبان برای انتخابات ریاست جمهوری تایید شده است.
در ادامه اخبار منتشر شده در رسانهها درباره انتخابات پیشرو را مرور خواهیم کرد.
محمود صادقی، عضو هیأت رئیسه جبهه اصلاحات در گفتوگو با جماران گفت: تأیید یا احراز صلاحیت یکی از سه کاندیدای جبهه اصلاحات هم خبر امیدوارکنندهای است.
در حال حاضر کار جبهه اصولگرایی سختتر از جبهه اصلاحطلبان است و این آرایش بیشتر به نفع کاندیدای اصلاحات است.
جدیترین رقیب پزشکیان قالیباف و بعدش جلیلی است.
علیرضا زاکانی پس از تایید صلاحیت توسط شورای نگهبان در توییتی نوشت: در انتخابات ۱۴۰۳ برای تداوم راه شهید رئیسی و تکمیل خدمات، تا آخر میمانم و رقابت میکنم.
محمدمهدی اسماعیلی، بیانیهای نوشت: با احترام به نظر شورای محترم نگهبان و با تقدیر از عزیزانی که در این مدت کوتاه بذل محبت و توجه داشتند، بهویژه همکاران خدوم در دولت مردمی که با اعلام حسن ظن خود، مرا ممنون فرمودند، از همه گروهها و اقشار انقلابی و متدین که حمایت و پایمردی خود در صیانت از آرمانهای بلند رئیسجمهور شهید و جامعالاطراف را نشان دادند، سپاسگزاری میکنم.
جماران نوشت: طبق اعلام محمود صادقی، عضو هیأت رئیسه جبهه اصلاحات، جلسه اضطراری هیئت رئیسه جبهه اصلاحات درباره نحوه حمایت از کاندیدای این جبهه (مسعود پزشکیان) در حال برگزاری است.
کانال تلگرامی علی لاریجانی اعلام کرد که آنچه تحت عنوان بیانیه ردصلاحیت منتشر شده فاقد اعتبار است.
سخنگوی ستاد انتخابات کشور اعلام کرد: صلاحیت مسعود پزشکیان، مصطفی پورمحمدی، سعید جلیلی، علیرضا زاکانی، قاضی زاده هاشمی و محمد باقر قالیباف از طرف شورای نگهبان برای انتخابات ریاست جمهوری تایید شده است.
طبق ماده ۶۶ قانون انتخابات فعالیتهای انتخاباتی نامزدهای ریاست جمهوری رسما از تاریخ اعلام اسامی آنها به وسیله وزارت کشور آغاز و تا ۲۴ ساعت قبل از شروع أخذ رای یعنی ساعت ۸ صبح پنجشنبه ۷ تیره ماه ادامه دارد.
برنا نوشت: علی عبدالعلی زاده وزیر اسبق مسکن و استاندار اسبق آذربایجان شرقی به عنوان رئیس ستاد انتخاباتی مسعود پزشکیان انتخاب شد.
ایسنا نوشت: حجتالاسلام محمدرضا میرتاج الدینی از داوطلبی در انتخابات چهاردهمین دوره ریاستجمهوری انصراف داد.
برنا نوشت: علی نیکزاد از رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم انصراف داده است.
سخنگوی شورای نگهبان از ارسال اسامی نامزدهای تایید صلاحیت شده به وزارت کشور خبر داد.
خانواده شهید حاج قاسم سلیمانی در آستانه چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در بیانیهای اعلام کرد: چنانچه نامزدها، طرفداران و علاقهمندان آنان قصد دارند در این رقابت از شهید عزیزمان سخن بگویند، توجه خود را معطوف به تبیین اندیشه، اصول و مبانی مکتب حاج قاسم کنند و از بیان سخنان نادرست، پرهیز نمایند.
شهید سلیمانی سرمایهای ملی و فراجناحی است؛ مردم نیز ایشان را با این ویژگی میشناسند و انتظار دارند در رقابتهای انتخاباتی، این مهم ملاحظه و رعایت شود.
قدرتعلی حشمتیان، رئیس خانهٔ احزاب، از چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری انصراف داد.
ابراهیم متقی در گفتوگو با تسنیم گفت: به عنوان رئیس ستاد انتخاباتی لاریجانی منصوب شدهام.
من مسئول ستاد هستم اما همه دوستان از جمله رحمانیفضلی به ما کمک خواهد کرد.
زهره الهیان داوطلب چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در توییتی انصراف خود را از ادامه کاندیداتوری را اعلام کرد.
علی لاریجانی داوطلب انتخابات ریاست جمهوری در توییتی نوشت: بیش از یک میلیون پیام از طریق پویش ازلاریجانی دریافت کردهام.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران: به منظور توجیه و ارشاد و انذار تشکلها، احزاب، گروهها، ستادهای انتخاباتی، اشخاص حقیقی و حقوقی با هدف بازدارندگی و پیشگیری از وقوع جرایم انتخاباتی از پنجم خرداد ماه سال جاری، طی دستور رئیس کل دادگستری استان تهران، ستادهای پیشگیری از جرایم انتخاباتی ریاست جمهوری در شهرستانهای استان تهران تشکیل و فعال است.
دادسراهای تخصصی تهران با همکاری پلیس فتا ضمن رصد فضای مجازی با جرایم احتمالی انتخابات ریاست جمهوری برخورد میکنند.
روابط عمومی شبکه یک اعلام کرد: سازمان صدا و سیما در نظر دارد در راستای فضای تبلیغاتی انتخابات ریاست جمهوری، ۵ مناظره چهار ساعته را از شبکه یک سیما تهیه و پخش کند.
هر نامزد ریاست جمهوری، در برنامه مناظرههای انتخاباتی؛ فرصت ۱۰۵۰ دقیقهای برای تبلیغات خواهد داشت.
علاوه بر برنامههای زنده، تهیه دو مستند تلویزیونی ۳۰ دقیقهای، دو مستند رادیویی ۳۰ دقیقهای و نیز ۳۱ برنامه ۳۰ دقیقهای روبه دوربین برای گفتوگو با مردم هر یک استانهای کشور از جمله برنامههای در نظر گرفته شده برای نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری است.
محمدمهدی زاهدی نماینده سابق مجلس و داوطلب چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری از این رقابتها انصراف داد.
مسعود زریبافان داوطلب چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در بیانیهای اعلام کرد: من شورای نگهبان را از نظر جایگاه قانونی و شرعی و همچنین به لحاظ دین مداری و ترس از خدا وآخرت اعضاء آن، و نیز دسترسی به اطلاعات و شناخت آن از اشخاص، اصلح، صاحب اختیار و ذیحق برای اظهار نظر و تصمیمگیری در خصوص کاندیداهای ریاستجمهوری میدانم و تصمیم آنها را فصلالخطاب و بر خود فرض قطعی دانسته و بلاشرط از آن تبعیت و به آن تمکین خواهم نمود.
سخنگوی شورای نگهبان: تمام تلاشمان این است به محض اینکه بررسی پروندهها به اتمام رسید، در اسرع وقت نتایج را به وزارت کشور اعلام کنیم.
زمان دقیقی برای اعلام نتایج بررسی صلاحیتها نمیتوان اعلام کرد، اما تاکید داریم هر وقت بررسیها به نتیجه رسید و نهایی شد، اطلاعرسانی شود.
سخنگوی شورای نگهبان گفت: رایگیری از اعضای شورای نگهبان در جلسه بررسی صلاحیتها مخفی است و هیچ کدام از اعضا اطلاعی از رای اعضای دیگر ندارند.
در برگههایی که در اختیار اعضا قرار داده شده است، اعضا نشانه میزنند که آیا فرد مورد بحث دارای صلاحیت است یا اینکه از نظر اعضا، صلاحیت فرد احراز نشده است.
برای احراز صلاحیت یک فرد، باید رای اکثریت اعضا کسب شود یعنی ۷ نفر رای بدهند که صلاحیت وی احراز شده است.
این خبر در حال تکمیل است...