آخرین اخبار انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳/ استفاده شورای نگهبان از مهلت پنج‌ روزه دوم برای بررسی صلاحیت‌ها

14:11 - 19 خرداد 1403
کد خبر: ۴۷۷۷۰۱۵
آخرین اخبار انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳/ استفاده شورای نگهبان از مهلت پنج‌ روزه دوم برای بررسی صلاحیت‌ها
چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به‌دلیل شهادت رئیس جمهور دولت سیزدهم یک‌سال پیش از موعد مقرر در تاریخ هشتم تیر ۱۴۰۳ برگزار می‌شود؛ فرآیند ثبت‌نام کاندیدا‌ها از دهم خرداد به مدت پنج روز انجام شد و در حال حاضر همه در انتظار اعلام نتایج بررسی صلاحیت‌ها از طرف شورای نگهبان هستند.

خبرگزاری میزان - انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران برای تعیین رئیس دولت چهاردهم که طبق روال همیشگی قرار بود در سال آینده برگزار شود پس از بروز سانحه بالگرد آیت‌الله رئیسی و همراهانش و شهادت هشتمین رئیس جمهور ایران یک‌سال پیش از موعد مقرر طبق برنامه‌ای که ستاد انتخابات کشور منتشر کرده است در تاریخ هشتم تیر سال جاری برگزار می‌شود.

طبق جدول زمانبندی برگزاری انتخابات ثبت‌نام از داوطلبان از دهم خرداد آغاز و تا چهاردهم ماه جاری انجام شد و در حال حاضر شورای نگهبان مشغول بررسی صلاحیت داوطلبان است.

در ادامه اخبار منتشر شده در رسانه‌ها درباره انتخابات پیش‌رو را مرور خواهیم کرد.

وزیر کشور: استعفای داوطلبان کابینه دولت برای ریاست‌ جمهوری لازم نیست
۱۴۰۳/۰۳/۱۹ - ۱۷:۳۴

احمد وحیدی در گفت‌وگو با شفقنا گفت: از نظر قانونی هیچ منعی برای ثبت نام اعضای کابینه دولت در انتخابات ریاست جمهوری وجود ندارد.

از نظر قانون فقط ناظرین و مجریان هستند که بایستی قبل از ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری استعفا می دادند، ولی مابقی افراد نیازی نبود که از سمت و شغل خود کناره گیری کنند لذا در عین اینکه نامزد انتخابات ریاست جمهوری هستند باید مسئولیت های خودشان را هم انجام دهند.

قانون درباره افرادی که مسئولیتی دارند و داوطلب انتخابات ریاست جمهوری هم می شوند، پیش بینی خاصی ندارد و نیاز به استعفا ندیده لذا باید در عین اینکه داوطلب هستند، کارهای اداری و مسئولیت های دیگر خود را هم انجام دهند.

 

 

رویانیان از حضور در انتخابات انصراف داد
۱۴۰۳/۰۳/۱۹ - ۱۴:۲۵

محمد رویانیان در گفت‌وگو با برنا گفت: در جلسه‌ای که با آقای محسن رضایی داشتیم تصمیم بر این شد که به جهت وحدت حداکثری جریان انقلاب و پرهیز از تعدد کاندیدا، اینجانب از ادامه حضور در رقابت‌­های انتخاباتی انصراف بدهم.  

 

مهلت شورای نگهبان برای بررسی صلاحیت داوطلبان تمدید می‌شود؟
۱۴۰۳/۰۳/۱۹ - ۱۴:۱۶

سخنگوی شورای نگهبان گفت: مهلت ۵ روزه اولیه شورای نگهبان برای بررسی صلاحیت داوطلبان چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری امروز به پایان می‌رسد.

برابر قانون از مهلت ۵ روزه دوم هم امکان استفاده داریم اما تصورم این است شورای نگهبان از بخشی از مهلت ۵ روزه دوم برای بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری استفاده خواهد کرد.

آخرین آرایش سیاسی انتخابات چهاردهم
۱۴۰۳/۰۳/۱۹ - ۱۴:۰۵

روزنامه جوان نوشت: نگاهی به دسته‌بندی افراد شاخص ثبت‌نامی در انتخابات نشان می‌دهد با چهار دسته روبه‌رو هستیم که هرکدام دغدغه‌ها، رویکردها، بدنه اجتماعی و مواضع خاص خود را دارند. فعلاً از اردوگاه‌های سیاسی، تکثر و اختلاف بیش از ائتلاف و وحدت به گوش می‌رسد. 

روز جمعه سخنگوی جبهه اصلاحات رسماً اعلام کرد به ترتیب رأی‌آوری در این جبهه، آخوندی، پزشکیان و جهانگیری کاندیدا‌های این جبهه‌ها هستند. از منظر مشارکت انتخاباتی در این جبهه تکلیف طیف کارگزاران و روزنه‌گشایان با انتخابات معلوم است که همواره بر مشارکت انتخاباتی تأکید کردند و اخیراً هم بیانیه جدیدی در این زمینه منتشر کردند که با اعتراض سعید حجاریان مواجه شد، اما طیف رادیکال و تحریمی هم به نظر می‌رسد بعد از بی‌نتیجه‌ماندن سیاست تحریم، از هر کدام از این سه نفر که تأیید شوند حمایت می‌کند و حتی اگر هیچ‌کدام از این سه نفر تأیید نشوند، در صورت تأیید علی لاریجانی، بعید نیست به حمایت از او برخیزند.

رابطه اصلاح‌طلبان و لاریجانی در این دوره وضعیت خاص خود را دارد که می‌توان از آن به رابطه عشق و نفرت تعبیر کرد، یعنی هم مایل به همگرایی هستند و هم به دلیل رویگردانی بدنه اجتماعی از این نوع ائتلاف‌های انتخاباتی هر دو طرف در وضعیت دشواری قرار گرفتند.

طیف و ضلع دوم در انتخابات، کاندیدا‌های دولتی هستند، یعنی کسانی که از درون کابینه دولت سیزدهم در انتخابات شرکت کردند. این جریان هم خود به چند دسته تقسیم می‌شود. طیفی از دولت و برخی نزدیکان رئیس‌جمهور شهید از محمدمهدی اسماعیلی وزیر ارشاد دولت سیزدهم حمایت می‌کنند. حامیان اسماعیلی در دولت هفته گذشته در نامه‌ای به شورای نگهبان از وزیر ارشاد اعلام حمایت کردند که واکنش برانگیز شد. همین نامه نشان می‌دهد در بین حامیان او نگرانی از عدم تأیید صلاحیت اسماعیلی زیاد است و نیز گواهی بر انشقاق نامزد‌های برآمده از دولت است. 

مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی دولت هم طیف دوم را در قوه مجریه نمایندگی می‌کند. البته معلوم نیست که بذرپاش تأیید صلاحیت خواهد شد یا خیر؟ در این زمینه، اما و اگر‌هایی وجود دارد. این طیف با طیف حامیان اسماعیلی دچار اختلافاتی هستند که راه سیاسی این دو را فعلاً از هم جدا کرده است. همین اختلافات موجب شده بذرپاش در صورت تأیید صلاحیت تا آخر در انتخابات باقی بماند. 

صولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دولت و از مدیران نزدیک به شهید رئیسی هم به صراحت اعلام کرده است از انتخابات انصراف نخواهد داد و تا آخر در انتخابات حضور دارد. افراد دیگری هم از دولت در انتخابات ثبت نام کردند که بیشتر به نظر می‌رسد با دلمشغولی آینده سیاسی خود وارد کارزار انتخابات شدند و اگر بتواند امتیازات مدنظر خود را دریافت کنند، کنار خواهند کشید. این هم ظلع چهارم از دولتیان را تشکیل می‌دهد.

در پیوست با دولتی‌ها طیف معروف به اصولگرایان هم ضلع دیگر انتخابات هستند که سعید جلیلی و محمد باقر قالیباف، دو چهره شاخص در این جریان هستند. شانس قالیباف برای تأیید صلاحیت بسیار زیاد است چراکه در همین سال ۱۴۰۲ برای انتخابات مجلس تأیید شده است. بنابراین او در این روز‌ها به دنبال شکل‌دادن کمپین انتخاباتی خود است. جلیلی هم گزینه دیگر اصولگرایان است که از سال ۹۲ که وارد عرصه انتخابات شد تا همین امروز یک سبد رأی محدود و ثابت را با خود همراه دارد.

در این دوره از انتخابات فعلاً راه اصلاح‌طلبان و اعتدال‌گرایان از هم جداست. البته نوشتیم فعلاً و تا روز‌های آخر انتخابات سیب سیاست چرخ‌های بسیاری خواهد خورد. علی لاریجانی گزینه اصلی اعتدال‌گرایان است که افکار عمومی او را به روش و منش حسن روحانی می‌شناسند. هرچند که او در پاسخ به این پرسش که «ادامه حسن روحانی هستید»، گفت من علی لاریجانی هستم و روش‌های خودم را دارم. با این‌حال او حتی می‌تواند انتخاب نهایی اصلاح‌طلبان باشد، بشرط‌ها و شروط‌ها.  

 

رئیس جبهه اصلاحات: زیر بار کاندیدای غیر اصلاح‌طلب نمی‌رویم
۱۴۰۳/۰۳/۱۹ - ۱۴:۰۰

 آذر منصوری، رئیس جبهه اصلاحات در نشست خبری گفت: ما راه رفته‌ را تکرار نخواهیم کرد و زیر بار کاندیدای غیر اصلاح‌طلب نخواهیم رفت.

نامزدهای قطعی جبهه‌ اصلاحات پزشکیان، جهانگیری و آخوندی هستند.

در ارتباط با لاریجانی هیچ بحثی در جبهه اصلاحات نداشته‌ایم. تنها شرط حضور ما در انتخابات این است که بتوانیم نامزد خودمان را داشته‌ باشیم.

 

 

 

 

انتهای پیام/

 

 

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *