وضعیت بایدن در انتخابات ۲۰۲۴؛ دموکراتها به دنبال تغییر روایت هستند؟
خبرگزاری میزان - دموکراتهای آمریکایی و رسانههای آنها نسبت به دیگر رسانههای این کشور مهارت در «روایتسازی» و «تغییر روایت حاکم در جامعه» دارند.
پایگاه پولتیکو در گزارشی با نام «ترس از شکست بایدن، رعشه بر جان دموکراتها انداخته»، Dems in full-blown ‘freakout’ over Biden، به چند تاکتیک مهم برای موضوع «تغییر روایت» Changing the Narative و «ترسپراکنی» fear-mongering اشاره کرده است.
با اینکه رسانههای آمریکایی در هر دوره از انتخابات سراسری، صحبت از «این دوره مهمترین و سرنوشتسازترین انتخابات در تاریخ آمریکا است» میکنند، اما ۲۰۲۴ به اعتقاد کارشناسان، سال حساسی خواهد بود.
شکاف عقیدهای میان مردم آمریکا به بالاترین حد خود پس از جنگ داخلی در این کشور رسیده و تقریباً لیبرالها و محافظهکاران بر سر هیچ موضوع اساسی توافق ندارند. البته سیاستمداران دو حزب چپ و راست درباره جنگهای برونمرزی تفاهم بیشتری دارند.
با این حال، اتحاد درون حزبی میان دموکراتها بسیار بیشتر از جمهوریخواهان است. ۵۵ درصد از محافظهکاران مخالف کمکهای مالی به اوکراین بودند؛ از طرفی کمتر از ۲۰ درصد از دموکراتها با ارسال کمکهای مالی به اسرائیل مخالفت کردند. وقتی هم که صحبت از مسائل اقتصادی، فرهنگی و سیاسی در داخل آمریکا میشود، تقریباً وجه اشتراکی بین دو جناح دیده نمیشود.
در این اوضاع، تاکتیکهای رسانهها برای هدایت مردم، مهم میشود. از آنجایی که ۸۹ درصد از راستگرایان آمریکایی، اعتمادی به رسانههای جریان اصلی ندارند، نفوذ آنها روی این قشر از جامعه پایین است؛ به همین علت، رسانههای بزرگ زیر پرچم دموکراتها قرار گرفته و برای پیشبرد اهداف این حزب کار میکنند.
پولتیکو بهعنوان یکی از اصلیترین سکوهای وابسته به لیبرالها در گزارش خود میگوید: حزب دموکرات تا پنج ماه پیش، نگرانی زیادی از شکست جو بایدن در انتخابات ۲۰۲۴ نداشت، اما این دلهره کوچک به یک وحشت همهجانبه تبدیل شده است... حرفهایی که دموکراتها در رسانهها میزنند با مواردی که پشت درهای بسته و در جمعهای دوستانه گفته میشود، فرق میکند.
یکی از فعالان حزب دموکرات به پولتیکو، گفت: «تو نمیخواهی آن کسی باشی که بهصورت علنی در رسانهها حرف از آینده تاریک کمپین بایدن میزند، یا میگوید که بایدن دارد اشتباه میکند.»
این فرد در ادامه نمایشی از تاکتیک «ترس پراکنی» را بهنمایش گذاشت و افزود: بایدن در نظرسنجیها عقب است و اهمیت این دوره بسیار بالاست. صحبت از این نیست که اگر بایدن ببازد، میت رامنی، رئیس جمهور میشود؛ حرف از این است که دموکراسی به پایان خواهد رسید.
فعال دموکرات، نام میت رامنی را به نماد یک «جمهوریخواه بیخطر» آورده و طوری وانمود میکند که پیروزی ترامپ، به «پایان دموکراسی» End of Democaracy as we know it ختم خواهد شد.
رسانههای جریان اصلی در سال ۲۰۱۶ نیز متوسل به چنین ترسپراکنیهایی شده بودند، اما با روی کار آمدن ترامپ، اتفاق خاصی برای نسخه غربیها از دموکراسی رخ نداد. سپس دموکراتها سراغ قضاتی که ترامپ در دادگاه عالی آمریکا نشاند، رفته و گفتند که این انتصابات «پایان دموکراسی» خواهند بود؛ در انتخابات ۲۰۲۰ نیز این مواضع بیان شد و حالا رسانههای لیبرالها دوباره متوسل به عبارت «پایان دموکراسی» شدهاند.
نگرانی دموکراتها از سرازیر شدن صدها میلیون دلار کمک مالی به کارزار ترامپ
ترامپ در دو ماه آوریل و می، توانست کمکهای مالی قابل توجهی را به سوی کارزار خود جذب کند.
او پس از حکم دادگاه حقالسکوت، ۵۳ میلیون دلار در یک روز جمع کرده است.
پولتیکو در ادامه ترسپراکنیهای خود، میگوید: سخنرانیهای ترامپ در نقاط بهشدت لیبرال در ایالات نیوجرزی و نیویورک، نگرانی دموکراتها را بیشتر کرده است؛ او به این دو منطقه رفت تا بتواند تعدادی از رایدهندگان سیاهپوست و لاتین را به تیم خود جذب کند.
خیال دموکراتها همیشه بهصورت اتوماتیکوار از رایهای سیاهپوستان راحت است؛ با این حال درصدی از مردهای سیاهپوست با توجه به مسیر اقتصادی کشور و جاماندن از تورم، ممکن است در این دوره به دموکراتها پشت کرده و به نماینده جمهوریخواهان رای دهند.
لاتینوها نیز در انتخابات سراسری پیشین نشان دادند که با مواضع ضد اخلاقی لیبرالها زاویه گرفته و با درصد بیشتری نسبت به قبل از ۲۰۲۰، با محافظهکاران همسو میشوند.
مارا هیلی، Maura Healey فرماندار ایالت ثروتمند ماساچوست درپی خبر سرازیر شدن ارقام درشت به سوی کارزار ترامپ، یک محفل برای جمعآوری کمکهای مالی برای بایدن برگزار کرد و حاضران را زیر فشار قرار داد و آنها را از خطر «پایان دموکراسی» آگاه کرد. با اینکه در این رویداد، ۶ میلیون دلار جمع شد، اما هیلی از این رقم راضی نبود و به ۳۰۰ نفری که به این دورهمی آمده بودند، گفت: «از آنهایی که دست در جیبشان کردند، تشکر میکنم. اما دوست داریم که سر کیسه را بیشتر شل کنید؛ ما دنبال وطنپرستانی هستیم که این کشور را دوست دارند و چالش در پیشرو را درک میکنند. من میخواهم که شما خیلی جدی درباره اهمیت این دوره فکر کنید.»
دموکراتها: باید برای پیروزی در انتخابات، روایت را تغییر داد
لاری پوهوتسکی، Laurie Pohutsky نماینده دموکرات از ایالت میشگان در کنگره، درباره نگرانیهای خود از شانس پیروزی بایدن با بهکارگیری تاکتیک «تغییر روایت» به پولتیکو، گفت: «در سال ۲۰۲۰ به اندازه کافی انرژی وجود داشت که ترامپ را از کاخ سفید بیرون کنیم و به قدر کافی مسئله در کشور وجود داشت که رایدهندگان جوان را پای صندوقها بکشانیم. اما این دوره از این خبرها نیست. به نظرم ثباتی که در این چهار سال در کاخ سفید حکمفرما بوده، سبب شده تا رایدهندگان متوجه حساسیت وضع موجود نباشند و به یاد نیاورند که چه فجایعی با روی کار آمدن ترامپ در سال ۲۰۱۷ رخ داد.»
اظهارات این نماینده از چند جهت قابل بررسی است؛ منظور او از «در سال ۲۰۲۰ به اندازه کافی دلیل برای جوانان وجود داشت تا به پای صندوقهای رای بیایند»، به اتفاقات پس از مرگ جورج فلوید بازمیگردد.
معلوم نیست که این نماینده دموکرات، به کدام «ثبات در کاخ سفید» اشاره میکند؛ در دوره بایدن، دو جنگ شروع شده، گرانی گریبان نیمه کمدرآمدتر جامعه را گرفته است و امید به زندگی نیز در این کشور به پایینترین حد در بیست سال اخیر رسیده است.
اقدامات ترامپ سوهان روح دولتمردان آمریکایی
کوین میونز، سخنگوی کارزار بایدن در نمونهای دیگر از «تغییر روایت» به پولتیکو، گفت: «شاید مسخرهبازیهای ترامپ، سوهان روح تعدادی از سیاستمداران در واشنگتن باشد، اما این افراد برای جذب رایدهندگان موثر (افرادی که هنوز تصمیم خود را قاطعانه نگرفتهاند) نیستند. ما هر روز، چه در تلویزیون و چه در خیابانهای ایالاتهای بنفش (با جمعیت تقریباً مساوی از دموکراتها و جمهوریخواهان) حضور داریم و به مردم میگوییم که علت گرانی و تورم، زیادهخواهیهای کمپانیهاست و رئیسجمهور برای رفاه قشر متوسط میجنگد. ما به مردم میگوییم که ترامپ مواضع ضد آمریکایی داشته و دنبال تلافی و تسویه حساب با دشمنانش است.»
دن کیلدی، Dan Kildee نماینده دموکرات از ایالت میشیگان در کنگره، در رابطه با مواضع ترامپ در قبال سقط جنین میگوید: «دونالد ترامپ میخواهد ما را به قرن ۱۹ ببرد. اما بایدن ما را در قرن ۲۱ جلوتر خواهد برد.»
منظور این نماینده دموکرات، صرفاً بحث سقط جنین نیست و او به دشمنی محافظهکاران با ترویج انحرافات جنسی نیز اشاره میکند.
سخنرانی ترامپ در نیوجرزی، خون دموکراتها را به جوش آورده است
پولیتیکو در ادامه برای دامن زدن به وحشت دموکراتها از حضور ترامپ در مناطق دموکراتنشین، نوشت: «فشار خون دموکراتها به اندازه کافی بهعلت پیشتازی ترامپ از بایدن در نظرسنجیهای ملی بالا رفته است؛ از طرفی جنگهای روانی که ترامپ در نیویورک و نیوجرزی به راه انداخته تا بتواند صندلیهای کنگره این مناطق را برای جمهوریخواهان پیروز شود، خون دموکراتها را به جوش آورده است.»
مارک لوین، شهردار منطقه منهتن درباره نگرانیهای خود از حضور ترامپ در نیویورک، گفت: «دموکراتهای نیویورکی باید از خواب غفلت بیدار شوند. هر روز تعداد افراد و حتی رنگینپوستانی که از ترامپ تعریف میکنند، بیشتر میشود؛ که بسیار نگرانکننده است.»
طی یکی از نظرسنجیهای جدید از اهالی ایالات نیویورک، جدای از ریزش مقبولیت بایدن نزد سیاهپوستان، ۵۳ درصد از لاتینوها و ۵۴ ازسفیدپوستان نیز بایدن را قبول ندارند.
ریچی تورس، نماینده دموکرات از ایالت نیویورک در کنگره و یکی از حامیان بزرگ رژیم صهیونیستی، گفت: «بزرگترین چالش سر راه پیروزی بایدن، مسئله اسرائیل نیست، تورم است؛ بالا رفتن هزینههای زندگی، چالشی است که باید آنرا بهدرستی مدیریت کنیم.»
البته منظور این سیاستمدار دموکرات، حل کردن مشکل گرانی نیست؛ منظور او این است که باید تمرکز مردم را از روی بحران گرانی برداشته و سراغ روایتهایی نظیر «دشمنی جمهوریخواهان با سقط جنین»، «تغییرات آب و هوایی» و «دشمنی محافظهکاران با اقلیتهای جنسیتی و نژادی» رفت.
تنها برگ برنده دموکراتها در این دوره، موضع سرسختانه جمهوریخواهان در قبال مخالفت با سقط جنین است.
ترامپ میداند که چنین مواضعی، به شکست او منجر خواهد شد و از طرفی هم هنوز موضع مشخصی درباره اولتیماتوم زمان سقط جنین نگرفته است.
انتهای پیام/