حضرت خدیجه کبری (س) بانویی با اعتقادات راسخ در مسیر اسلام
حجتالاسلاموالمسلمین مهدی گودرزی در گفتوگو با خبرگزاری میزان درباره سبک زندگی و بزرگ اندیشی حضرت خدیجه کبری (س) گفت: این بانوی بزرگ اسلام یکی از زنان ثروتمند زمان خود بود ایشان بانویی برجسته و بسیار بزرگ اندیش بودند. ویژگی خاص این بانوی بزرگوار اسلام در حوزه اعتقادات ایشان بسیار برجسته و نشان از اعتقادات راسخ ایشان دارد. حضرت خدیجه کبری (س) پای اعتقاد خود تا آخرین لحظه زندگی باقی ماندند و ثروت خود را در راه اسلام خرج کردند.
وی لزوم توجه جامعه امروز به اعتقاد راسخ حضرت خدیجه کبری (س) را مهم خواند و بیان کرد: متاسفانه امروز شاهد این امر هستیم که افراد به اعتقاداتشان پایبند نیستند، در ظاهر با دیگران همراه و موافقاند، اما با کوچکترین نظر اعتقادات خود را تغییر میدهند، این افراد عموماً قسمت ساده دین را انتخاب میکنند و نسبت به بخشهای سخت دین کم توجه هستند به عنوان مثال برخی آدمها وسواس در طهارت و نجاست دارند که این امر با شستن و ریختن آب حل میشود، اما کمتر کسی را میبینیم که در حوزه دادن خمس و یا امربهمعروف و نهی از منکر و همچنین جهاد دارای وسواس باشد، چون این عوامل سخت هستند و عموما افراد از زیر بار آن شانه خالی میکنند.
گودرزی در مورد رویه زندگی ثروتمندان افزود: متاسفانه افرادی داریم که دارای تمکن مالی خوب بوده، اما به جامعه و نیازمندان توجهی ندارند، بسیار هستند این افراد که درآمدهای سرشاری دارند، اما نسبت به اطرافیانی که دارای وضعیت مالی مناسبی نیستند توجه نشان نمیدهند، آنان اموال خود را در راه انسانیت خرج نمیکنند و در این زمینه بسیار کاهل هستند.
وی به ویژگیهای شخصیتی حضرت خدیجه کبری (س) اشاره و تاکید کرد: حضرت خدیجه کبری (س) در زمان خود زنی بااعتبار، ثروتمندترین در عربستان و در عین حال سرشناسترین بودند، اما پسازاینکه پیامبر اکرم (ص) اسلام را به جامعه آن زمان عرضه کردند، حضرت خدیجه کبری (س) به ایشان ایمان آوردند و پای اعتقاد به اسلام و پیامبر اسلام (ص) ایستادند، همین امر سبب شد برخورد مردم در آن زمان با ایشان تغییر کند، ایشان تمام ثروت خود را در راه رضای خدا و برای دین اسلام و در راه همراهی با پیامبر اسلام (ص) هزینه کردند، ولی هنگامی که دستشان از ثروت خالی شد توسط سایر زنان غیر مسلمان مورد تمسخر قرار گرفتند، کار به جایی رسیده بود که در زمان ولادت حضرت زهرا (س) زنان شهر حاضر به کمک به ایشان نشدند.
گودرزی به زمان وفات حضرت خدیجه کبری (س) اشاره و تصریح کرد: زمانی که بانوی بزرگوار اسلام تمام اموال خود را برای اسلام خرج کرده بودند و دیگر ثروتی نداشتند شرایط به قدری برای ایشان سخت شد که پولی برای خاکسپاری این بانوی ارزشمند اسلام نبود، هر چند خداوند متعال پاداش این بنده پاک را عنایت فرمود و مشکل ایشان را حل کرد.
وی به سیره اخلاقی حضرت خدیجه کبری (س) اشاره و بیان کرد: این بانوی بزرگوار با وجود تمام فداکاریهایی که در راه اسلام کرده بودند هیچگاه از خدا طلبکار نبودند این همان نکته کلیدی است که امروز در جامعه ما دیده نمیشود افرادی که به خاطر انجام چند کار خوب از خداوند طلب کار میشوند و روحی طلبکارانه دارند متاسفانه زیاد است.
این کارشناس علوم قرآنی به لحظات پایانی عمر حضرت خدیجه کبری (س) اشاره و گفت: در روایات آمده است که در لحظات پایانی عمرشان به شدت گریه میکردند و هنگامی که خاتم النبیین (ص) دلیل گریه ایشان را پرسید حضرت خدیجه کبری (س) فرمودند: من نمیدانم که آیا خدا از من راضی شده است یا نه، در این زمان بر پیامبراسلام (ص) وحی شد که «ای پیامبر به خدیجه کبری بگو خداوند از او راضی است».
وی رفتار حضرت خدیجه کبری (س) با پیامبر اکرم (ص) را موردبررسی قرارداد و بیان کرد: هنگامیکه حضرت محمد (ص) برای دعا و نیایش به غار حرا میرفتند حضرت خدیجه کبری (س) برای ایشان غذا تهیه میکردند و از کوه حرا بالا میرفتند تا غذا را به غار رسانیده و به خاتم النبیین (ص) بدهند، کسانی که به مکه رفتهاند و غار حرا را دیدهاند میدانند که بالا رفتن از این کوه و رسیدن به غار حرا تا چه میزان سخت و دشوار است، اما همسر وفادار پیامبراسلام (ص) چنان به ایشان وفادار و خدمتگزار بودند که این راه سخت و دشوار را میپیمودند تا برای ایشان غذا ببرند.
گودرزی به مجاهدتهای حضرت خدیجه کبری (س) برای رشد و گسترش اسلام اشاره و تصریح کرد: همه مسلمانان مدیون تلاشهای حضرت خدیجه کبری (س) هستند ایشان تمام ثروت خود را در راه اسلام هزینه کردند، ایشان مجاهدی بزرگ در دین اسلام هستند.
وی شیوه زندگی حضرت خدیجه کبری (س) را الگوی ارزشمند برای جامعه امروز دانست و تاکید کرد: الگو قرار دادن حضرت خدیجه کبری (س) به عنوان یکی از مجاهدان بزرگ اسلام امری مهم است، ایشان هرگز در این راه دچار لغزش نشدند و به دام فریب شیطان نیفتادند در عین حال هیچ وقت خود را طلبکار از خداوند ندانستند.
گودرزی به شیوه تربیتی حضرت خدیجه کبری (س) اشاره و افزود: شیوه تربیتی فرزندان و رفتار در خانواده یکی از مهمترین رویکردهایی است که امروز مورد توجه جامعه شناسان قرار گرفته است، حضرت خدیجه کبری (س) توانستند به شیوهای زندگی خود را اداره کنند که در نوع خود و در آن زمان بینظیر بود، سبک زندگی ایشان به عنوان الگویی ارزشمند برای جامعه امروز محسوب میشود، ایجاد فضای عاطفی خاص و محبت نسبت به فرزندان و همسر ایشان را در جایگاه زنان برتر عالم قرار داده است، تاثیر شیوه تربیتی و رفتاری ایشان در زندگی به حدی بر حضرت محمد مصطفی (ص) تاثیر گذاشته بود که هرگاه پیامبراسلام (ص) نام حضرت خدیجه کبری (س) را تا پایان عمر میشنیدند ناخودآگاه اشک از چشمانشان جاری میشد.
انتهای پیام/