شرف آباد یزد روستایی که نیمی از ساکنانش عضو کتابخانه هستند

9:00 - 26 آذر 1397
کد خبر: ۴۷۶۳۲۵
دسته بندی: فرهنگی ، عمومی
شرف آباد استان یزد از روستا‌های دوستدار کتاب است که با جمعیت ۱۲۰۰ نفری‌اش ۶۰۶ تن را با عضویت در کتابخانه، ترغیب به مطالعه کرده است.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، روستای شرف‌ آباد از توابع اشکذر استان یزد است که توانسته با اجرای طرح دوستدار کتاب، میزان کتابخوانی را با برگزاری رویداد‌های فرهنگی متعدد افزایش دهد.

با علاقه‌ای که بچه‌ها به پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها دارند طبیعی است که مشارکت آن‌ها در قصه‌گویی زمینه‌ساز علاقه هرچه بیشتر کودکان و نوجوانان به کتاب باشد. بر همین اساس مسئول طرح دوستدار کتاب روستای شرف‌ آباد یزد توانسته با خلاقیت و استفاده از این امکان کتابخوانی را در روستا افزایش دهد و محفلی گرم بوجود آورد که نسل گذشته با زبانی شیرین قصه‌هایی شنیدنی را برای نسل جدید که نوه‌هایشان هستند، روایت کنند.

شرف آباد یزد روستایی که نیمی از ساکنانش عضو کتابخانه هستند

اکنون دورخوانی و بلندخوانی کتاب‌ها یکی از سرگرمی‌های فرهنگی کودکانان این روستا شده و با فرهنگ‌سازی، ساکنان به امانت گرفتن کتاب و پیشنهاد کردن آن به یکدیگر را آموخته‌اند.

یکی دیگر از اتفاقات خوبی که در راستای ترویج کتابخوانی در شرف آباد مرسوم شده و بازخورد بسیار خوبی هم داشته، تشریح موضوع هر کتاب است. از آنجا که روابط در روستا‌ها بسیار نزدیک و خالص‌تر است اهالی با معرفی یک کتاب تقاضای مطالعه و در اختیار داشتن کتاب‌های بیشتری را ایجاد می‌کنند.

با توجه به میزان تقاضای اهالی روستا نسبت به خواندن کتاب‌های بیشتر، مسئول طرح دوستدار کتاب این روستا، ارائه یک کارتن کتاب در ماه را شرایطی مناسب برای به روزتر کردن منابع موجود در کتابخانه روستا می‌داند. او می‌گوید: «این کتابخانه در روستایی که ساکنانش کمتر از ۱۵۰۰ نفر هستند، ۶۰۶ عضو دارد. گاه حجم کتاب‌ها زیاد است و چیزی حدود ۲۰ جلد کتاب به دستمان می‌رسد و گاه کتاب‌ها بیشتر داستان‌های کودک و نوجوان هستند و حدود ۴۰ جلد کتاب در کارتن جا گرفته است.»

شرف آباد یزد روستایی که نیمی از ساکنانش عضو کتابخانه هستند

اهالی این روستا آموخته‌اند که از اتفاقاتی، چون تشکیل باشگاه کتابخوانی و تخصیص ۵۰ درصدی کتاب‌ها بهترین استفاده را بکنند و با تبادل کتاب‌ها پلی برای ارتقای فرهنگی و علمی یکدیگر باشند.

به بانوان روستا هم گفته شده که برای جذب فرزندانشان بجای روخوانی کتاب‌ها، آن‌ها را مطالعه کنند و بعد قصه‌ها را با زبان خود برای فرزندانشان تعریف کنند. این مطالعه و اقدامات هرچند کوچک گستره نگاه و جایگاه کتاب را در این روستا افزایش داده به طوریکه بسیاری از مادران روستا حتی برای آموختن لالایی به کتاب‌ها و منابع موجود، رجوع می‌کنند.

البته این روز‌ها یکی دیگر از علاقه‌مندی‌های بانوان روستا خواندن کتاب‌های روانشناسی، کتاب‌های خانه‌داری و آشپزی شده است که میل به دانستن و خواندن را هر روز بیش از پیش می‌کند و ضرورت عرضه کتاب‌های بیشتر و جدیدتر را یادآور می‌شود.

با طرح دوستدار کتاب گویا فرهنگ امانت‌دادن کتاب هم به رسمی همیشگی در روستای شرف آباد یزد تبدیل شده است به طوریکه تعامل با روستا‌های مجاور در زمینه کتاب هم رونق گرفته است.

مسئول طرح دوستدار کتاب روستای شرف آباد توانسته با ارتباط گیری روستا‌های مجاور، بسیج بانوان و مدارس از موقعیت بسیار خوب کتابخانه روستا استفاده کند و با اجرای طرح‌هایی، چون عضویت رایگان کتابخانه در هفته کتاب افراد بیشتری را به بهانه کتابخوانی به شرف‌آباد بیاورد.

شرف آباد یزد روستایی که نیمی از ساکنانش عضو کتابخانه هستند

در این روستا بنا بر مناسبت‌های مختلف برنامه‌های متنوعی با همکاری اهالی شرف آباد برگزار می‌شود که یکی از آن‌ها حافظ خوانی شب یلداست که پیش‌بینی می‌شود با استقبال بسیار زیادی روبه‌رو شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *