بحران دامنهدار مهاجرتی در مرزهای جنوبی آمریکا و مکزیک
خبرگزاری میزان - جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق این کشور، دیدارهای جداگانهای از مرز آمریکا و مکزیک در تگزاس داشتند و بر سر اینکه چه کسی بهترین رویکرد را برای مقابله با مهاجرت دارد، به رقابت پرداختند.
دیدارهای همزمان این دو سیاستمدار در روز پنجشنبه گذشته، در فاصله ۵۲۳ کیلومتری (۳۲۵ مایلی) از یکدیگر در سواحل رودخانه پر پیچ و خم مرزی، نشان داد که مهاجرت غیرقانونی تا چه حد به موضوع مهمی در آستانه رقابتهای انتخاباتی پیش رو در آمریکا تبدیل شده است.
بایدن که از شهر برانزویل در دره ریوگراند، که طولانیترین کریدور گذرگاههای مرزی آمریکاست، بازدید کرد؛ وی بر ضرورت لایحه امنیت مرزی دو حزبی تاکید کرد که به دستور ترامپ از سوی جمهوریخواهان حمایت نشد.
بایدن از ترامپ خواست تا در حمایت از فشار کنگره برای بودجه بیشتر و محدودیتهای شدیدتر به او بپیوندد.
رئیس جمهور آمریکا گفت: این چیزی است که من به ترامپ میگویم؛ به جای اینکه با این موضوع بازی سیاسی کنید، به من بپیوندید، وگرنه من به شما میپیوندم تا به کنگره بگویم این لایحه را تصویب کند. شما میدانید و من میدانم که این سختترین، کارآمدترین و مؤثرترین لایحه امنیت مرزی است که آمریکا تاکنون دیده است.
از سویی دیگر ترامپ با سربازان گارد ملی تگزاس دیدار کرد که در لبه رودخانه ریوگراند در گذرگاه ایگل، حصارهای سیم خاردار کشیده بودند؛ او لحن خصمانهتری اتخاذ کرد.
رئیس جمهور سابق آمریکا گفت: این مانند یک جنگ است.
وی با بیان این ادعا که مهاجرانی که به مرز میرسند «جنایتکار» و «تروریست» هستند، گفت: «آنها را به کشور ما راه میدهند و این وحشتناک است».
اقدامات سختگیرانهتر در مرزهای آمریکا و مکزیک
تعداد افرادی که از مرز مکزیک و آمریکا عبور میکنند به دلایلی مانند تغییرات آب و هوایی، در حال افزایش است.
دستگیریها برای عبور غیرقانونی در ژانویه (دی ماه) به نصف کاهش یافت، اما در دسامبر ۲۰۲۳ (آذرماه) به بالاترین حد خود رسیده بود.
در واشنگتن، بحث در مورد مهاجرت بیشتر به سمت راست افراطی تغییر کرده است؛ بایدن در سال ۲۰۲۱ به قدرت رسید و قول داد که سیاستهای مهاجرتی تندرو ترامپ را معکوس کند، اما از آن زمان رویکرد خود را سختتر کرده است.
تحت فشار جمهوریخواهانی که او را به کنترل نکردن مرز متهم میکنند، بایدن سال گذشته از کنگره خواست بودجه بیشتری برای اجرای این قانون فراهم کند و گفت اگر اختیار جدیدی برای بازگرداندن مهاجران به او داده شود، مرز را میبندد.
ترامپ که از سال ۲۰۱۷ تا اوایل سال ۲۰۲۱ رئیس جمهور آمریکا بود، مهاجرت و امنیت مرزی را موضوع اصلی خود قرار داده است.
نظرسنجی رویترز-ایپسوس نشان داد که نگرانی در میان آمریکاییها در مورد مهاجرت افزایش یافته است، بهطوری که ۱۷ درصد از پاسخدهندگان آن را به عنوان مهمترین مشکلی که امروز آمریکا با آن مواجه است، نسبت به ۱۱ درصد در دسامبر گذشته، به شدت افزایش یافته است. این نگرانی اصلی پاسخدهندگان جمهوریخواه بود و ۳۶ درصد آن را به عنوان نگرانی اصلی خود عنوان کردند، بالاتر از ۲۹ درصدی که به اقتصاد اشاره داشتند.
حجم مهاجرانی که به مرز آمریکا میرسند -بالاترین رقم تاریخی ۳.۲ میلیون نفر در سال مالی ۲۰۲۳- در واقع رکوردشکنی است؛ مهاجران در حال حاضر از تنوع بیشتری از کشورها نسبت به گذشته وارد آمریکا میشوند.
به بیان ساده، سیستم پناهندگی آمریکا هرگز برای رسیدگی به این تعداد مهاجران هدفگذاری نشده بود.
چه شهرهای مرزی در تگزاس یا مناطق شهری مانند شهر نیویورک، جوامع با محدودیتهایی در تواناییهای خود برای ارائه سرپناه یا خدمات عمومی به تعداد زیادی از افراد جدید روبرو هستند.
این فشار با این واقعیت تشدید میشود که در بسیاری از موارد، مهاجران باید ۱۸۰ روز صبر کنند تا بتوانند بهطور قانونی کار کنند.
انتهای پیام/